18 / 05 / 2024

Turquality sertifikalı mağazalara kira desteği

Turquality sertifikalı mağazalara kira desteği

Turquality kapsamındaki şirketlerin, franchising sistemiyle yurt dışında faaliyette bulunacak mağazalarının, yıllık mağaza başına azami 800 bin lira olmak üzere kira giderlerinin yüzde 50'si desteklenecek..

Google'ın fiyat performans telefonunu bekleyenler müjde! Tarih verildi

Google'ın henüz detayları tam netlik kazanmış olmasa bile ortaya çıkan son bilgiler ışığında Google'ın yeni fiyat performans odaklı Pixel 7a modeli önümüzdeki 2 hafta içerisinde mağazalara ulaşacak.

A101'den ayçiçek yağına kuyruk oluşturacak çılgın indirim! Fiyatını duyan mağazalara akın etti!

5 litrelik ayçiçek yağı için A101 mağazasında indirim var! Daha önce hiç bu kadar uygun fiyata alamamıştınız...Hemen bakın...Sakın kaçırmayın!

Zincir marketlere veri paylaşımı zorunluluğu geldi!

Zincir mağazalara yönelik tartışmaların devam ettiği bu dönemde Ticaret Bakanlığı'ndan dikkat çeken bir adım geldi. Zincir mağazalara "Veri paylaşımı" zorunluluğu getirildi.

A101’de beklenen gün geldi! Stoklar tükenmeden kapmanız gereken ürünler var! 17 Kasım 2022 fiyat listesi..

A101’in günler öncesinden yayınlanan 17 Kasım Perşembe günü kataloğundaki ürünler için vatandaşlar mağazalara akın edecek. Çünkü bugünden itibaren A101’de benzinli moped, elektrikli moped, televizyon, buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makineleri çılgın indirimlerle satışa sunulacak.

A101'den robot süpürgelerde bayramı’ Xiaomi, Fantom, Homend... 4 Ağustos 2022 fiyat listesi...

A101, piyasasının birbirinden değerli robot süpürgelerini satışa çıkardı. Mağazalara sınırlı sayıda gelen süpürgeleri almak için elinizi çabuk tutun. A101'de hangi robot süpürgeler satışta? A101'de satışa çıkan robot süpürgelerin fiyatı ne kadar? İşte 4 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Orka Holding'ten yurt dışında mağaza atağı!

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, yurt dışındaki yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini belirtti. Süleyman Orakçıoğlu, yeni açılacak mağazalara ilişkin bilgi verdi.

AVM'lerden yeni hamle! Kiralara yüzde 50 indirim geliyor!

Alışveriş merkezlerinden ekonomiyi canlandırmak ve mağazalara destek olmak amacıyla yeni hamle yapılıyor. AVM’ler, markalara kira indirimi yapacak. Ekim'e kadar kiranın yarısı alınacak...

Almanya'da AVM'ler açıldı!

Yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında Almanya'da kapatılan AVM'ler yeniden hizmete açıldı. Mağazalara müşteriler randevusuz alınmadı.

Derimod 2020'de yeni mağazalara odaklandı!

Derimod Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Zaim, 2020'de yüzde 20 büyüyeceklerini, yurt dışında 8, yurt içinde ise 2-3 mağaza açacaklarını açıkladı. "Biraz daha istikrar olursa Avrupa'ya açılacağız" diyen iş insanı Avrupa caddelerinde Derimod mağazalarını görmeyi planlıyor.

 Türk markalar 2020'de yurt dışında bin mağaza açacak!

Türk markaların yurt dışında 4 bin 500’e yakın mağazası bulunuyor. Bu mağazalara yenilerini eklemek isteyen yatırımcılar 2020 yılı sonuna kadar yurt dışında bin mağaza açmayı planlıyor...

Akıllı mağazalar giderek yaygınlaşıyor!

Son yıllarda perakende sektöründe hızla artan rekabet ve teknoloji mağazalara da sıçramaya başladı. Akıllı ayna ve interaktif kabin gibi farklı projeler geliştiren şirketler, önümüzdeki dönemde akıllı mağazaların sayısını artırarak farklılaşmayı hedefliyor.

Geç açılan mağazalara para cezası gelebilir!

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği Başkanı Hulusi Belgü Marmara Park, Forum İstanbul ve City's Nişantaşı'ndaki geç açılan mağazalara para cezası kesilebileceğini belirtti

Havaalanlarındaki otel ve mağazalara sıkı denetim!

Havaalanlanndaki sıhhi iş yerleri havaalanı işletmecisince, buralar kamu-özel iş birliği projelerinde ise DHMİ tarafından yılda en az 1 kez denetlenerek, toplum ve çevre sağlığı açısından zararlı olanların faaliyeti hemen durdurulacak..

Turquality sertifikalı mağazalara kira desteği Haberi

Turquality sertifikalı mağazalara kira desteği

Turquality Destek Programı kapsamına alınan şirketlerin, Turquality sertifikasını haiz markalı ürünleriyle hedef pazarlarda franchising sistemiyle faaliyete geçirecekleri mağazaların kira giderlerine yüzde 50 destek sağlanacak. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulu tarafından hazırlanan Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve Turquality'nin Desteklenmesi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ,  bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğin ikinci bölümünün "Turquality Komitesi, Çalışma Grupları ve Sekretarya" olan başlığı, "Çalışma Grupları ve Sekretarya" olarak değiştirilerek, Turquality Komitesine ilişkin madde yürürlükten kaldırıldı. 

Buna göre, Turquality destek programı kapsamına alınan şirketlerin, Turquality sertifikasını haiz markalı ürünleriyle hedef pazarlar olarak belirtilen ülkelerde franchising sistemiyle faaliyete geçirilen toplam azami 100 mağaza için aynı mağazaya en fazla 2 yıl süresince ve yıllık mağaza başına azami 800 bin lira...