05 / 05 / 2024

TÜRSAB Adana Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şirin

TÜRSAB Adana Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şirin

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Adana Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şirin, Adana'da otel yatırımlarının kentin ihtiyacının üzerine çıktığını belirtti.

Çin’in pandemi yasağını kaldırması Türk turizmine büyük katkı sağlayacak!

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Engin Ceylan, dünya turizm pazarında yaklaşık 250 milyar dolarlık bir hacme sahip Çin’in, pandemiden sonra seyahat yasağını kaldırmasının Türk turizmine büyük bir katkı sağlayacağını ifade etti.

ABD'de bölgesel bankaların hisseleri yükseldi!

ABD'de 2 ay içerisinde 3 bankanın iflası sonrasında finansal zorluklar yaşayan bölgesel bankaların hisseleri, gelen haberlerden sonra toparlanırken, yatırımcıların bankacılık krizinde en kötünün geride kaldığına dair beklentileri de yükseldi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nden 37.130 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat işi ihalesi!

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'nın arsa payı karşılığı inşaat yapılandırmasına ilişkin ihale tarihi netleşti. İşte ihaleye ilişkin tüm detaylar...

Adana Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda uçuşlar 2022'de başlıyor!

Adana'da inşa edilen Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı. Havalimanının 2022 senesinin son çeyreğinde açılması bekleniyor.

Çukurova Bölgesel Havalimanı 2022'de açılacak!

Adana'da inşa edilen Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda çalışmalar hızlandı. Havalimanın açılışı 2022'nin son çeyreğinde gerçekleşecek. 

Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatında son durum ne?

CHP Tarsus ilçe örgütü 9 ihale, 3 temel atma töreni gerçekleştirilen, 7 bakan değiştiren ve 6 farklı bitiş tarihi açıklanmasına rağmen bir türlü bitirilemeyen Çukurova Bölgesel Havaalanı bölgesinde yazılı uçurtma uçurdu.

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında son durum ne?

Mersin'de devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Havalimanında ilk etap çalışmalarının 2022'de bitirilmesi planlanıyor.  

OECD Türk ekonomisinin büyüme beklentisini iki katına yükseltti!

Küresel ve bölgesel ekonomilere dair 2021-2022 büyüme beklentilerinde yukarı yönlü revizyona giden OECD, Türkiye'nin 2021 büyüme beklentisini ikiye çıkartarak yüzde 5.9'a yükseltti.

Çukurova Bölgesel Havalimanı ihalesinde son durum ne?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun "İki yıl içerisinde Çukurova bölgesinde havalimanını hizmete alacağız" açıklamasında bulunduğu Çukurova Bölgesel Havalimanı ihalesi yılan hikayesine döndü.

İBB Sancaktepe'de Bölgesel İstihdam Ofisi açtı!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sancaktepe'de Bölgesel İstihdam Ofisi açtı.

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın inşaatı 2 yılda bitecek!

Adil Karaismailoğlu, Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın yapım çalışmalarına ilişkin, "Şu an pist çalışmasının üzerindeyiz. İnşallah yıl sonuna kadar bütün altyapı çalışmalarımızı tamamlayacağız" dedi...

Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı!

Temeli Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından atılan Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı.

Müzeyyen Şevkin'den Çukurova Bölgesel Havalimanı ihaleleri hakkında soru önergesi! 

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Çukurova Bölgesel Havalimanı'na ilişkin yapılan ihaleleri meclise taşıdı. Şevkin, mecliste yanıtlanması istemiyle soru önergesi sundu...

TÜRSAB Adana Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şirin Haberi

TÜRSAB Adana Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şirin

TÜRSAB Adana Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şirin yaptığı yazılı açıklamada, 11 bine yaklaşan yatak kapasitesine karşın günlük ortalama 2 bin gecelemenin gerçekleştiğini ve bunun yeni otel yatırımcılarını endişelendirdiğini söyledi.


Açıklamasında otellerde istenilen doluluk oranlarının bir türlü yakalanamadığını vurgulayan Şirin, "Kentteki gecelik konaklama ücretleri son yılların en düşük seviyesine indi. Otel yatırımları da kentin ihtiyacının çok üzerine çıktı. Son yıllarda Adana'da lüzumsuz ihtiyaç dışı artış gösteren ve hala yapılmaya devam eden otel sayısındaki artışı anlamakta zorluk çekiyoruz" ifadelerini kullandı.


Adana'daki yatak kapasitesinin ihtiyacın çok üzerinde olduğunu belirten Şirin açıklamasında şu bilgileri verdi:


"İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün 2014 verilerine göre kentteki turizm işletme belgeli yatak kapasitesi 6 bin 431, yerel yönetimlerce belgelendirilen yatak kapasitesi 4 bin 383. Yani şu an toplamda Adana'daki...