29 / 06 / 2024

tuskon ihracatları

tuskon ihracatları

Ukrayna İnşaatçılar Birliği Başkanı Grabar Sergey, inşaat yapımlarında içki içmedikleri için Türkleri tercih ettiklerini, içki içilmediği için iş kazalarının gerçekleşmediğini ve binalarda hiçbir bozukluk yaşamadıklarını söyledi..

Beyaz eşyada iç talep yükseldi, ihracat geriledi!

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği'ne (TÜRKBESD) göre yılın ilk altı ayında yurt içi satışlar artarken, ihracat azaldı. Başkan Gökhan Sığın, üretimlerinin 33 milyon adet, ihracatlarının 26 milyon adet olduğunu ifade etti.

Türkiye O ülkenin en çok ithalat yaptığı ülke olarak sürprize imza attı! Duyunca çok şaşıracaksınız!

Yeni yılla birlikte ülkelerin ithalat ve ihracatlarına ilişkin de veriler yayımlanmaya başladı. Türkiye şimdi şaşıracağını bir ülkenin en çok ithalat yaptığı ülke olarak sürprize imza attı. Duyunca çok şaşıracaksınız! İşte detaylar.

Ömer Faruk Kavurmacı için karar çıktı!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanması TUSKON'a yönelik davada, “FETÖ’ye üye olma” suçlamasıyla yargılanan Ömer Faruk Kavurmacı ile babası Mustafa Şevki Kavurmacı hakkında karar çıktı.

Ömer Faruk Kavurmacı için 15 yıla kadar hapis istemi!

FETÖ iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturmada, kapatılan TUSKON ve üye şirketlerine yönelik davadan dosyası ayrılan iş adamı sanıklar Ömer Faruk Kavurmacı, babası Mustafa Şevki Kavurmacı ve firari sanık Ahmet Said Kavurmacı'nın yargılandığı davada, savcının mütalaası belli oldu...

Dubai küresel inşaat piyasasının hedefinde!

25-28 Kasım’da Dubai’de düzenlenen Yapı ve İnşaat Fuarı The BIG 5 Show ile 220 Türk firması bölgenin en seçkin platformunda ürünlerini sergileyerek, ihracatlarını ikiye katlayacakları birçok iş anlaşması ve ortaklıklara imza attı...

Ömer Faruk Kavurmacı'nın yargılandığı FETÖ davasında tanıklar dinlenildi!

FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına yönelik FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON'un başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile Ömer Faruk Kavurmacı'nın da aralarında bulunduğu 86 sanığın yargılandığı davada, tanıklar dinlenildi.

Ömer Faruk Kavurmacı tahliyesini istedi!

Tahliyesini isteyen tutuklu sanık Ömer Faruk Kavurmacı, "FETÖ’nün gizli illegal amacından haberim olsa TUSKON’un yanından geçmezdim. Basiretimiz bağlanmış, ağzımızın payını aldık" dedi.

Ömer Faruk Kavurmacı dördüncü sanık olarak hakim karşısına çıktı!

FETÖ finansman sağladıkları iddiasıyla tutuklanan İBB eski Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın da aralarında bulunduğu TUSKON üyesi işadamları ilk kez hakim karşısına çıktı.

TUSKON iddianamesi kabul edildi!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan kapatılan TUSKON'un başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile iş adamları Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de bulunduğu iddianame kabul edildi.

Ömer Faruk Kavurmacı için tutuklama talebi!

TUSKON ve üye şirketlerine yönelik “FETÖ/PDY” soruşturmasının tamamlanmasının ardından önce tutuklanan ve ardından sağlık nedeniyle tahliye edilen Ömer Faruk Kavurmacı için tekrar tutuklama talebi geldi.

Aydınlı Grup'un şirketi TMSF'ye devredildi!

TUSKON operasyonunda tutuklanan işadamı Ömer Faruk Kavurmacı’nın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Aydınlı Grubu’na bağlı Aydınlı Hazır Giyim’e, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kayyum atandı.

Ovalı Restorantlar Zinciri'nin sahibi Ahmet Tuzlu tutuklandı!

TUSKON soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan üç iş adamı tutuklandı. Söz konusu isimler arasında Ovalı Restorantlar Zinciri'nin sahibi işadamı Ahmet Tuzlu da bulunuyor.

İşadamı Cahit Durmaz FETÖ'den tutuklandı!

TUSKON'a FETÖ soruşturmasında tutuklu sayısı 28 oldu. Cahit Durmaz hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine yakalama kararı çıkarıldı.

tuskon ihracatları Haberi

tuskon ihracatları

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından organize edilen Doğu Anadolu Kalkınma ve İş Köprüsü'nün (DAKİK) üçüncü toplantısı Erzurum'da gerçekleştirildi. 250si Türk olmak üzere Rusya, Azerbaycan, Gürcistan, Ukrayna ve Nahçivan'dan 68 işadamının katıldığı toplantıda ikili iş görüşmeleri yapıldı. 


Rusya'da sebze hali yok! 



TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Erzurum'un bölgenin ihracat merkezi olabileceğini belirtti. Bölge ülkelerde özellikle inşaat ve gıda alanında ciddi açıklar olduğu için Türkiye'ye daha çok ürün almaya geldiklerini söyleyen Meral, şunları söyledi: "Mesela Rusya'dan yatırımcılar gelip Erzurumlu Pazar İstanbul adlı modern nalbur işi yapan bir firmamızı orada zincir market kurması konusunda ikna etmeye çalışıyor. Ayrıca Soçi Olimpiyatları için bölgedeki otellerin renovasyon çalışmaları başlayacak. Bunun için de mobilya firmalarına ihtiyaçları var. Öte yandan Rusya'da sebze hali gibi bir oluşum olmadığı için...