26 / 06 / 2024

Türkler kendi evlerini yapıyormuş gibi çalışıyor!

Türkler kendi evlerini yapıyormuş gibi çalışıyor!

Ukrayna İnşaatçılar Birliği Başkanı Grabar Sergey, inşaat yapımlarında içki içmedikleri için Türkleri tercih ettiklerini, içki içilmediği için iş kazalarının gerçekleşmediğini ve binalarda hiçbir bozukluk yaşamadıklarını söyledi..



Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından organize edilen Doğu Anadolu Kalkınma ve İş Köprüsü'nün (DAKİK) üçüncü toplantısı Erzurum'da gerçekleştirildi. 250si Türk olmak üzere Rusya, Azerbaycan, Gürcistan, Ukrayna ve Nahçivan'dan 68 işadamının katıldığı toplantıda ikili iş görüşmeleri yapıldı. 


Rusya'da sebze hali yok! 



TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Erzurum'un bölgenin ihracat merkezi olabileceğini belirtti. Bölge ülkelerde özellikle inşaat ve gıda alanında ciddi açıklar olduğu için Türkiye'ye daha çok ürün almaya geldiklerini söyleyen Meral, şunları söyledi: "Mesela Rusya'dan yatırımcılar gelip Erzurumlu Pazar İstanbul adlı modern nalbur işi yapan bir firmamızı orada zincir market kurması konusunda ikna etmeye çalışıyor. Ayrıca Soçi Olimpiyatları için bölgedeki otellerin renovasyon çalışmaları başlayacak. Bunun için de mobilya firmalarına ihtiyaçları var. Öte yandan Rusya'da sebze hali gibi bir oluşum olmadığı için Türkler'den bölgeye hal kurulması için görüşmeler yapılacak." 



Türkler ayık çalışıyor 


Ukrayna İnşaatçılar Birliği Başkanı Grabar Sergey, inşaat yapımlarında, içki içmedikleri için Türkleri tercih ettiklerini belirtti. Türklerin kendi evlerini yapıyormuş gibi çalıştıklarını vurgulayan Sergey, şöyle devam etti: "Çalışma esnasında asla içki içmiyorlar. Böylelikle iş kazası olmuyor. Bina yapımında da bozukluk yaşamıyoruz. Sarhoş çalışmadıkları için inşaatlarımızı zamanında teslim ediyorlar. Bunu diğer ülke inşaatçıları için söylemek zor. O yüzden Ukrayna olarak inşaat için yine Türkiye'ye gelip kapınızı çaldık."  


AVRUPA'NIN SUYU ERZURUM'DAN GİDECEK 


Erzurum'da doğal kaynak su üreten ve Hol- ni suyumuzu Meclis'e de veriyoruz. Vekillerimiz landa'dan Fransa'ya Belçika'dan Gürcistan'a ka- bizi tercih ediyor. Erzurum'daki bu görüşmeleridar 10'a yakın ülkeye ihracat yapan Doyum Su miz sayesinde bu yıl Ukrayna ve Rusya'ya da Türkiye Satış Müdürü Taner Köse "Mineral zengi- vereceğiz. Hedef ayrıca tüm Ortadoğu" dedi. 


DAKİK'LE YATIRIMLAR HIZLANDI


TUSKON Başkanı Meral, DAKİK 1 ve DAKİK 2'den önemli ihracat anlaşmaları ve fabrika yatırımları çıktığını belirterek şu bilgileri verdi: "Hasır çamlık ve sac üreticisi lşcanlar firması, önceki iş köprülerınden sonra Van'da fabrika kurma karan aklı. Başkan Yardımcımız Ahmet Cıger de DAKİK; 1 den sonra Erzurum'da 2,5 milyon lira yatırımla Aksudan Geridönüşüm'u kurmuştu. 50 tonla üretime başlayan fabrikada şu an yıllık 600 ton kâğıt geri dönüştürülüyor." 



Bugün


Geri Dön