28 / 04 / 2024

TÜSODER

TÜSODER

TCMB'nin faiz indiriminden sonra gayrimenkul sektöründe gözler bankalara çevrilirken, konutta alıcı da satıcı da bu indirimin kredi faiz oranlarına yansımasını istiyor.

Gayrimenkul sertifikaları kentsel dönüşümün önünü açabilir!

Tüketici Sorunları Derneği ( Tüsoder ) Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, kentsel dönüşümde yaşanan tıkanmaların, gayrimenkul ile dikkat çekti.

Emlak vergisi yüksek konut sahipleri ne yapmalı?

TÜSODER Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, yüksek oranda emlak vergisi artışıyla karşılaşan vatandaşlara, ödemelerini "ihtirazi kayıt" ile yapmalarını önerdi.

TÜSODER Başkanı'ndan önemli uyarı!

TÜSODER Emlak Komisyonu Başkanı Kolçak, sadece 3-5 bin liralık maliyet farkıyla mutfağa konulan ankastre ürünleri ve tavandaki led aydınlatma gerekçe gösterilerek bazı konutların, lüks adı altında 100 bin liraya varan fiyat farkı ile tüketiciye satıldığın

Elektrik dağıtım şirketlerine uyarı!

TÜSODER Genel Başkanı Ağaoğlu: "Elektrik dağıtım şirketleri, olumsuz hava koşullarında tüketicilerin mağdur edilmemesi için gerekli tedbirleri alarak, yaptıkları işin kamusal hizmet olduğunun bilinci ve ciddiyetiyle çalışmalıdır" dedi.

TÜSODER: Elektrik borçları da yapılandırılmalı!

Eylül ayında yürürlüğe giren torba yasa ile birçok kamu alacağı yapılandırma kapsamına alındı. TEDAŞ’a olan elektrik borçları da yapılandırılacak borçlar kapsamına alınırken özel şirketlere devrolan alacaklar torba yasa kapsamı dışında bırakıldı.

TÜSODER: 15 günden az devremülk satışı kanuna aykırı!

Tüketici Sorunları Derneği ( TÜSODER ) Hukuk Komisyonu Üyesi Rıdvan Yıldız, 15 günden daha az süreli devremülk satışı yapılmasının kanuna aykırı olduğunun altını çizdi...

'Kredi tahsis ücreti' yargıya taşınacak!

TÜSODER Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Bankaların tüketicilerden aldığı dosya masrafı mutasyona uğrayarak biraz da yasal haliyle 'kredi tahsis ücreti' oldu" dedi. Ağaoğlu, konuyu Danıştay'a taşıyacaklarını söyledi.

Kanal manzaralı ev satılıyor!

TÜSODER Emlak Komisyonu Başkanı Kolçak, Kanal İstanbul'un yerinin henüz netleşmemesine karşın dolandırıcıların şimdiden kanal manzaralı ev sattığını söyledi. Kolçak, emin olunmadan yatırım yapılmaması gerektiğini vurguladı.

İşte maketten konut alırken dikkat edilmesi gerekenler!

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak yaptığı açıklamada maket üzerinden ev alan tüketicinin sözleşme tarihinden itibaren 24 aya kadar hiçbir sebep öne sürmeden sözleşmeden dönebileceğini dile getirdi.

Kayyum atanan konutta hak kaybı olmayacak!

FETÖ soruşturması sonrasında mahkeme kararı ile kayyum atanan inşaat şirketlerinden ev alan vatandaşların hak kaybına uğramayacakları belirtildi. 100’lerce tüketiciye seslenen TÜSODER yöneticileri, “Tüm sözleşmeler geçerli, ödeme yapsınlar. Hak kaybına uğramayacaklar” dedi.

TÜSODER'den kredi ve kredi kartı düzenlemesine karşı uyarı!

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanı Rıdvan Yıldız, yürürlüğe giren kredi ve kredi kartı düzenlemesi ile tüketici kredilerinde artan vadede maliyetin arttığına dikkati çekerek, vatandaşların yeni düzenlemeyi doğru yorumlaması gerektiğini vurguladı.

TÜSODER'den konut kampanyalarında dolandırılmayın uyarısı!

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkan Yardımcısı ve Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, Emlak Konut ve GYODER'in başlattığı konut seferberliğinin ardından tüketici dernekleri, vatandaşları "fırsatçı" firmalar konusunda uyarıyor

Emlak Vergisi bu yıl yüzde 2,79 arttı!

Emlak Vergisi mükelleflerinin birinci taksit ödeme süresi Mayıs ayı sonunda bitiyor. Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkan Yardımcısı ve Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, emlak vergisi konusunda merak edilenleri anlattı.

Hatice Kolçak: Senetli konut alırken mağdur olmayın!

TÜSODER Genel Başkan Yardımcısı Kolçak: "Son yıllarda yükselen kredi faiz oranları nedeniyle konut satışlarında banka kredisi yerine senetli borçlanma tercih ediliyor ancak tüketicilere imzalattırılan senetler Kanun'a aykırı düzenleniyor" dedi.

Kira geliri beyanı 25 Mart'ta son bulacak!

TÜSODER Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, 1 Mart'ta başlayan kira geliri beyan döneminin 25 Mart'ta sona ereceğini belirterek, 2015'te kira geliri elde edenlerin cezalı duruma düşmemeleri için beyanda bulunması gerektiğini söyledi.

Kira gelir beyan dönemi 1 Mart'ta başlıyor!

TÜSODER Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, Maliye Bakanlığının, kira geliri elde edenleri banka, PTT, elektrik, doğalgaz, tapu gibi kurumlardan aldığı bilgilerle kolayca tespit edebildiğini vurguladı.

Gayrimenkul sertifikaları kentsel dönüşümün önünü açabilir!

Tüketici Sorunları Derneği ( Tüsoder ) Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, kentsel dönüşümde yaşanan tıkanmaların, gayrimenkul ile dikkat çekti.

Devremülk dolandırıcılarına dikkat!

Hediye tatil vaadiyle devremülk satmaya çalışanlar tüketiciyi çileden çıkardı. TÜSODER Başkanı Aydın Ağaoğlu “Ben bile ümitlendim. Bunların ağına takılan kurtulamıyor” dedi.

Krediyle konut alanlara yüksek faizli vergi cezası ödemeyin uyarısı!

TÜSODER Emlak Komisyonu Başkanı Kolçak, banka kredisiyle konut satın alan tüketicilere yüksek faizli vergi cezası ödemeyin uyarısında bulundu.

TÜSODER'den emlak vergisi cezalarına karşı uyarı!

Tüketici Sorunları Derneği; konut kredisi kullananların beyan ettikleri emlak vergi değerinin kullandıkları kredi miktarından düşük olması durumunda ciddi vergi cezalarıyla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu.

TÜSODER Haberi

TÜSODER

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) iki ayda faiz koridorunun üst bandında toplamda 75 baz puan indirim yapması konut alacaklarda da satacaklarda da kredi oranlarının düşmesi yönünde beklenti oluşturdu. Konut sektörünün üreticileri de tüketicileri de bankaların bir an önce faiz indirimine gitmesini bekliyor.


Konut sektörünün temsilcileri, TCMB'nin bu ayki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz koridorunun üst bandını yüzde 10,50'den yüzde 10'a düşürmesini Anadolu Ajansı'na değerlendirdi.


İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, gayrimenkul sektörünün konut kredisi faiz oranlarına çok hassas olduğunu belirterek, faizlerin düşmesinin kısa vadede tereddütlü olan taleplerin gerçekleşmesini sağlayacağını söyledi.


Uzun vadede ise faizlerin aylık bazda yüzde 1'in altına inip inmeyeceği konusundaki soruların yoğunlaştığını dile getiren Durbakayım, konut kredisi faiz oranlarının düşük olmasının mutlaka konut satışlarına olumlu yansıyacağını...