09 / 05 / 2024

Tutuklu havalimanı işçileri

Tutuklu havalimanı işçileri

İstanbul Yeni Havalimanı inşaatında kötü çalışma koşullarının düzeltilmesi talebiyle eylem yaptıkları için tutuklanan 33 işçiden 6'sı tahliye edildi...

İnşaat işçileri artık yurt dışını değil, Türkiye'yi seçiyor: Yeni bir işçi 40 bin TL maaş alıyor!

İnşaat işçileri artık yurt dışı yerine Türkiye'de çalışmaya yöneliyor. Sektöre yeni giren bir inşaat işçisi 40 bin TL maaş alıyor. İşte ayrıntılar...

Çankırı'da parasını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı: Müteahhit paramızı ödesin!

Çankırı'da 7 katlı inşaatın çatısına çıkan inşaat işçileri vinç üzerine çıkarak 'müteahhit paramızı ödesin' eylemi yaptı. 

İnşaat işçileri ucuz yatırım vaadi ile 14 milyon lira dolandırıldı!

Kayseri'de inşaat işçileri ucuz yatırım vaadi ile 14 milyon lira dolandırıldı. Aldığı bu paralarla işçiler adına yatırım yaptığını kaydeden .A.S toplamda 14 milyon liralık vurgun yaptı.

DİSK'ten yeni asgari ücret açıklaması: "Kamu ve özel sektör işçileri arasındaki ücret farkları ortadan kaldırılmalı" 

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücretin belirlenmesi sırasında, özel sektör ile kamu işçileri arasındaki maaş farklarının ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı. İşte detaylar..

Esenboğa Havalimanı için resmen imzalar atıldı! TAV ve DHMİ arasında kira sözleşmesi imzalandı!

Esenboğa Havalimanı için TAV ve DHMİ arasında kira sözleşmesi imzalandı. İşte Esenboğa Havalimanı ile ilgili yaşanan o son dakika gelişmesi...

Kamu işçisi maaş zammı buz kestirecek! Toplu sözleşmede kritik detay! Kamu işçileri şimdi bakın!

Merakla beklenen ve 700 bini aşkın kişiyi ilgilendiren kamu işçisi maaş zammı buz kestirecek! Toplu sözleşmede kritik detay! Kamu işçileri şimdi bakın!

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın 2043'e kadar ertelenen kira tutarı 1.2 milyar TL! 

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın ertelenen kira gelirinin ek bütçenin yüzde 2.7'sine denk olduğunu aktaran CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Meclis'te konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu...

İnşaat-Sen: Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz!

İnşaat-Sen Örgütlenme Koordinasyon Üyesi Nurseli Gözüaçık, yurtdışında çalışan inşaat işçilerinin ücret sorunu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz." dedi.

Çukurova Havalimanı için 2.3 milyar TL'lik yatırım teşvik belgesi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Nisan 2021'e ait yatırım teşvik belgelerinin olduğu liste Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında açıklandı. Nisan 2021'in en yüksek bedelli teşvik belgesi Mersin ilinde hayata geçirilecek olan Çukurova Havalimanı için verildi. 

Maaşlarını alamayan İzmir Şehir Hastanesi inşaat işçileri grev yaptı!

İzmir Bayraklı 'da inşa edilen İzmir Şehir Hastanesi inşaat işçileri maaşlarını alamadıklarını söyleyerek grev yaptı.

İstanbul Havalimanı için garanti ödemeler ve kiralar erteleniyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı için garanti ödemelerinin erteleneceğini dile getirdi.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'dan kira erteleme talebi!

İstanbul Havalimanı'nı işleten ve yılda devlete 1,1 milyar euro kira vermesi gereken İGA'nın devletten kira erteleme, indirim ve sözleşme uzatma istediği öğrenildi. Diğer bazı havalimanı işletmecisi şirketler de destek talep ediyor. 

Türk inşaat işçileri Arnavutluk’ta mahsur kaldı!

Türk işçileri Arnavutluk’a götürüp orada bırakan inşaat firmasının sahibi hakkındaki iddiaları yanıtladı. Firma sahibi “Çalışanlarım tehdit etti, kaçmak zorunda kaldım. Hakedişleri alınca ödemeleri yapacağım” açıklamasında bulundu.

Tutuklu havalimanı işçileri Haberi

Tutuklu havalimanı işçileri

İstanbul Yeni Havalimanı inşaatında kötü çalışma koşullarının düzeltilmesi talebiyle eylem yaptıkları için tutuklanan 33 işçiden 6'sının tahliye edildiği bildirildi.

Sputnik News'te yer alan habere göre; çalışma koşullarının düzeltilmesi için 'Köle değiliz' diyerek eylem yaptıkları için tutuklanan 3. havalimanı işçilerinden 6'sı Gaziosmanpaşa 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tahliye edildi.

İnşaat-İş Sendikası'nın Twitter'dan duyurduğu açıklamada, "Kesin olarak 6 arkadaşımızın serbest bırakıldığını teyit ettik. Adli kontrol ile bırakılan bu arkadaşlarımızın isimleri: Bilal Topçu, Birkan Topçu, Hasan Çetin, Mehmet Celal Demir, Musa Karakuş ve Selami Sarıbuğa" denildi.

3. havalimanı inşaatında çalışan işçiler, kötü çalışma koşulları ve iş güvenliği sebebiyle 14 Eylül'de eyleme başlamıştı. 15 Eylül'de işçilerin kaldığı yatakhanelere sabaha karşı baskın yapan jandarma yüzlerce işçiyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınan işçilerden 33'ü tutuklanmıştı.

3. havalimanı...