16 / 05 / 2024

tutumları

tutumları

Jeolojik devirlere ait olup, ender bulunmaları nedeniyle olağanüstü özelliklere sahip yer üstünde, yer altında veya su altında bulunan korunması gerekli alanlarda yapılacak koruma amaçlı imar planları nelerdir?

Kripto paralar düşüyor! Bitcoin için dev tahmin!

Son dönemlerde Çin ve İran'ın kripto paralara karşı yasaklayıcı tutumları sürerken uzman isim Bitcoin'in 600 bin dolara çıkabileceğini dile getirdi.

4 kişiden 3'ü bu yatırımı tercih ediyor!

Cumhurbaşkanlığı’nın “Finansal Algı ve Tutumlar” araştırmasına göre memnuniyet seviyesi en yüksek yatırım araçları gayrimenkul, altın ve vadeli TL oldu. Araştırmaya göre Türkiye’de yatırım alışkanlığını ‘Az olsun garanti olsun’ düşüncesi belirliyor.

Harbiye Kongre Vadisi açıldı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un geçmişte çok kötü yöneltildiğini ifade ederek, "Son yaşanan sel felaketinin bedelini birileri bizlere kesmeye çalışıyor. Orada yaşayanlar bizim tutumlarımızı bil

tutumları Haberi

tutumları

Doğal sit alanlarında yapılacak koruma amaçlı imar planları!

Doğal sit alanları, Jeolojik devirlere ait olup, ender bulunmaları nedeniyle olağanüstü özelliklere sahip yer üstünde, yer altında veya su altında bulunan korunması gerekli alanlara deniyor. Bu alanlarda Bakanlık tarafından koruma amaçlı imar planları geliştiriyor.


Korunan alanlarda yapılacak plan: Milli parklar, tabiat parkları, tabiat anıtları, tabiatı koruma alanları, sulak alanlar, özel çevre koruma bölgeleri ve benzeri koruma statüsü bulunan diğer alanlarda, yapılan bilimsel çalışmalar uyarınca tespit edilen ve hassasiyetle korunması gerektiği belirlenen koruma alanları ile doğal ve çevresel değerlerin etkileşim-geçiş sahası da göz önünde bulundurularak sürdürülebilirliğini, mutlak korunmasını ve gelecek nesillere intikalini sağlamak amacıyla alanın büyüklüğünün gerektirdiği ölçeklerde halihazır haritalar ve mülkiyet verilerine dayalı olarak, hazırlanacak, hazırlatılacak hedefler, araçlar, stratejiler ile planlama kararları, tutumları,...