10 / 05 / 2024

Tuz Gölünün 20 yıllık revizyonu

Tuz Gölünün 20 yıllık revizyonu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünün Tuz Gölü ÖÇKB Yönetim Planı Hazırlama Projesi, dünya mirası olmaya aday Tuz Gölü'nün 20 yıllık vizyonunu ortaya koyuyor...

Gül İnşaat'ın sahibi Ali Gül için tutuklama kararı!

Büyükçekmece Belediyesi'ndeki rüşvet iddialarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 22 şüpheliden 8 tanesi tutuklandı. Tutuklanan isimler arasında Gül İnşaat'ın sahibi Ali Gül de bulunuyor.

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Gümüşün 20 TL olacağı tarihi Piyasa Kahini İslam Memiş açıkladı!

Piyasa Kahini olarak bilinen Altın ve Para piyasaları uzmanı İslam Memiş gümüşün 20 TL olacağı tarihi açıkladı. Peki gümüş ne zaman 20 TL olacak?

Gümüş yatırımcısını zengin etmek için gün sayıyor! İslam Memiş gümüşün 20 TL olacağı tarihi açıkladı! Hemen bakın!

Gümüş yatırımcısını zengin etmek için gün sayıyor... İslam Memiş gümüşün 20 TL olacağı tarihi açıkladı... Hemen bakın...

Gümüşün 20 TL olacağı tarihi İslam Memiş açıkladı! Tek tek açıklanan bu tarihi duyanların adeta aklı başından gitti!

Gümüşün 20 TL olacağı tarihi İslam Memiş açıkladı... Tek tek açıklanan bu tarihi duyanların adeta aklı başından gitti... Hemen bakın...

İslam Memiş gümüşün 20 TL olacağı tarihi açıkladı! Gümüş yatırımcıları paraya para demeyecek! Hemen bakın

İslam Memiş gümüşün 20 TL olacağı tarihi açıkladı! Gümüş yatırımcıları paraya para demeyecek! Hemen bakın...

Gül İnşaat'a 20 milyon TL'lik haciz!

İstanbul Beylikdüzü'nde bir toprak sahibi, Gül İnşaat'ın 40 kadar konutu kendisinden habersiz yabancı uyruklu kişilere sattığını iddia etti ve savcılığa suç duyurusunda bulundu. İcra Dairesi, arsa sahiplerini haklı gördü ve Gül İnşaat'a 20 milyon TL'lik icra gönderdi.

Tuz Gölü kıyısına bungalov evler inşa edildi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şereflikoçhisar Belediyesi tarafından Tuz Gölü kıyısında lavanta tarlası oluşturuldu, kıyıya yakın yerlere bungalov evler yapıldı.

Gül İnşaat Esenyurt projesi geliyor! Yeni proje!

Gül İnşaat'ın İstanbul Esenyurt'ta hayata geçireceği yeni projesi için ÇED süreci başladı. Projede 208 konut ve 20 iş yeri yer alacak.

Uzungöl'deki dönüşümde 1. etap tamam! Göl çevresindeki yapılar yıkılıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Proje kapsamında göl kıyısını çevreleyen kaçak yapılar yıkılacak, görüntü kirliliği ortadan kaldırılarak, görsel estetiğe sahip doğal rekreasyon alanları oluşturulacak ve gölün çevresi tamamen açılacak.

Tuz Gölü'nün Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarının değişmesi imar sorunlarını çözecek!

Tuz Gölü'nün Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarının değişmesi imar sorunlarını da ortadan kaldıracak...

Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin sınırları değişti!

Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi'ne ait sınırların değişmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tuz Gölü Fayı 6 büyüklüğünde deprem üretebilir!

Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Başkanı Prof. Dr. Fetullah Arık, "Tuz Gölü Fay'ının uzunluğunu düşündüğümüz zaman daha büyük deprem üretme olasılığı var ama parçalı kırıklı. Bu fay hattının 6 ve 6,5 büyüklüğünde deprem üretme potansiyeli mevcut" dedi.

Tuz Gölünün 20 yıllık revizyonu Haberi

Tuz Gölünün 20 yıllık revizyonu


-UNESCO DÜNYA DOĞAL MİRAS ALANLARI GEÇİCİ LİSTESİNE KABUL EDİLEN TUZ GÖLÜ ÖÇK BÖLGESİ'NİN 20 YILDA "ÇEVRE BİLİNCİNE SAHİP, MUTLU İNSANLARIN YAŞADIĞI, POTANSİYELİNİ KORUYARAK KULLANAN DÜNYACA TANINMIŞ BÖLGE" OLMASI AMAÇLANIYOR

-BU ÇERÇEVEDE, GÖLÜN BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİĞİNİN KORUNMASI, TARIM VE HAYVANCILIK FAALİYETLERİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİN SAĞLANMASI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZMİN GELİŞTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

UNESCO Dünya Doğal Miras Alanları geçici listesine kabul edilen Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin (ÖÇKB) 20 yıllık vizyonu "çevre bilincine sahip, mutlu insanların yaşadığı, potansiyelini koruyarak kullanan dünyaca tanınmış bölge" olarak belirlendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünün Tuz Gölü ÖÇKB Yönetim Planı Hazırlama Projesi, dünya mirası olmaya aday Tuz Gölü'nün 20 yıllık vizyonunu ortaya koyuyor.

Bakanlar Kurulu kararıyla 2000 yılında ÖÇKB ilan edilen Tuz Gölü, sahip olduğu doğal değerlerin yanında tarım, hayvancılık,...