23 / 07 / 2024

tuzla belediyesi anıt mı yapıyor

tuzla belediyesi anıt mı yapıyor

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, "Şehir ve mübadele müzemizin projesi Anıtlar Kurulu’ndan geçtiği gün hemen çalışmalara başlayacağız. Projenin yakın zamanda kuruldan çıkacağını umuyorum" dedi.

İstanbul Tuzla Belediyesi 2 adet taşınmazı 10 yıllığına kiralayacak!

İstanbul Tuzla Belediyesi Cami ve Aydıntepe Mahallesinde yer alan 2 adet taşınmazı 10 yıllığına kiraya vereceğini ilan etti. Resmi Gazete'de yayımlanan ilanda konuya ilişkin tüm detaylar açıklandı.

Ordu Şehitlik Anıtı'nın ihalesi yapıldı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamında Şehit Anıtı'nın ihalesi gerçekleşti. Belediye Başkanı Enver Yılmaz, projeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bozüyük'te 15 Temmuz Şehitleri Anıtı Ve Parkı açıldı!

15 Temmuz şehitlerini unutmamak, unutturmamak amacıyla yapılan 15 Temmuz Şehitleri Anıtı ve Parkı, Bozüyük Belediyesi tarafından törenle açıldı.

Gölbaşı 15 Temmuz Şehitlik Anıtı tamamlanıyor!

Gölbaşı Belediyesi’nin şehitler anısına yaptırdığı “Şehitlik Anıtı” darbe girişiminin yıl dönümü 15 Temmuz akşamında açılacak.

Tuzla Belediyesi, tapuda devrim gibi uygulamanın öncüsü oldu!

Tuzla Belediyesi, mimari projelerin Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Sistemi’ne entegrasyonunu sağlayan ilk belediye oldu, Türkiye’nin her yerinden tapu müdürlüklerinin mimari projelere on-line erişimini sağladı.

Malatya Atatürk Anıtı Kavşağı'nda kazı çalışmaları tamamlandı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Atatürk anıtının olduğu Kanalboyu kavşağında menfez yapım çalışmalarına devam ediyor.

Nevşehir 15 Temmuz Vatan Şehitleri Anıtı Pazartesi açılacak!

Nevşehir Belediyesi tarafından Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarınca 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişiminde şehit olanların anısını yaşatmak için Şehitlik Parkı'nda, '15 Temmuz Vatan Şehitleri Anıtı ve Nevşehir Şehitliği' yapıldı.

Nevşehir 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın inşaatı başladı!

Darbe girişiminin unutulmaması ve şehitlerin isimlerinin yaşatılması amacıyla Nevşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak "15 Temmuz Şehitler Anıtı"nın inşasına başlandı.

Tuzla Belediyesi'nden 5 yeni sağlık tesisi!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ilçeye 5 yeni sağlık tesisi daha kazandırdı. Açılışta konuşan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, “Tuzla Belediyesi tarafından yaptırılan bu bina, sağlık hizmetlerimizde bir modeldir" dedi

Zonguldak Ereğli Kestaneci Mahallesi'nde Uzun Mehmet Anıtı yenilecek!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi belediyesi tarafından Kestaneci Mahallesi’nde bulunan Uzun Mehmet Anıtı’nın yenileceği açıklandı.

Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı alanı yenileniyor!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9’uncu Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan protokolle işletme hakkı Düzce Belediyesine geçen Samandere Şelalesi Tabiat Anıtında Düzce Belediyesi tarafından düzenleme çalışmaları yapılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk Akımı'nı biz rafa kaldırdık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk Akımı Projesi'nin Rusya tarafından durdurulduğu haberleri çıkıyor. Tam aksine proje taleplerimizin karşılanmaması sebebiyle tarafımızdan rafa kaldırıldı" dedi.

Demirel'in Anıt Mezarı için imar değişikliği yapıldı!

Isparta İl Meclisi 9. Cumhurbaşkanımız Merhum Süleyman Demirel'in İslamköy Çalcatepe'teki mezarının anıt mezara dönüştürülmesi için imar tadilatı yapılması kararı aldı. Güvenlik için de ekip oluşturuldu.

tuzla belediyesi anıt mı yapıyor Haberi

tuzla belediyesi anıt mı yapıyor

20 Aralık 2010 tarihinde Çatalca açılan Türkiye’nin göç temalı ilk müzesi AKB/Mübadele Müzesi’nden sonra İstanbul’un ikinci, Anadolu Yakası’nın ilk mübadele müzesi 5 Ocak 2016 tarihinde kısmen yanan Tezcan Ailesi’nin bağışı tarihi binada kurulacak.

Halk arasında “Selami'nin Turan'ın Evi”, “Perili Köşk”, “Papazın Evi” diye anılan ev, belediye tarafından aslına uygun restore edildikten sonra müze olarak hizmet verecek.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'nın yaptığı açıklamada müze için çalışmaların devam ettiğini, anıtı da uygun teklif ve proje gelirse yapabileceklerini söyledi. Yazıcı şöyle konuştu:

TUZLA’YA YAKIŞIR

“Şehir ve mübadele müzemizin projesi Anıtlar Kurulu’ndan geçtiği gün hemen çalışmalara başlayacağız. Projenin yakın zamanda kuruldan çıkacağını umuyorum. Şu an binanın standartı konusunda çalışıyoruz. Tuzla’ya bir mübadele anıtı da olabilir. Anıtı sahilde bir yere yapabiliriz. Tuzla’ya güzel bir mübadele anıtı yakışır....