07 / 01 / 2025

üç boyutlu inşaat baskısı

üç boyutlu inşaat baskısı

MIT araştırmacıları inşaat malzemelerini, tıpkı 3 boyutlu alaşım baskıda olduğu gibi, enjektörlerle akışkan formda püskürterek yapı formları kurabilen bir inşaat robotu üretti.

3 boyutlu teknolojiler inşaat alanında önemli paya sahip! 

3 boyutlu teknoloji pazarının büyüklüğünün 2024 yılında 72 milyar dolar seviyelerine çıkması bekleniyor. Hızla gelişen 3 boyutlu teknoloji inşaat alanlarında önemli paya sahip durumda.

Boyutlu İnşaat Organizasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boyutlu İnşaat Metal Orman Ürünleri Medya Reklam Organizasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Cemil Tunaboğlu tarafından kuruldu. 

İnşaat hatasını azaltan yeni model geliyor!

İnşaat hatalarını engellemek, projelerde maliyeti düşürmek için yeni bir sisteme geçiliyor. Yeni uygulama ile inşaatın 3 boyutlu simülasyonu yapılıyor, tüm eksiklikler önceden tespit edilebiliyor. 

ABD'de inşaat robotu üretildi!

ABD'de mühendisler, inşaat malzemelerini, tıpkı 3 boyutlu alaşım baskıda olduğu gibi, enjektörlerle akışkan formda püskürterek yapı formları kurabilen inşaat robotu üretti.

Binalar 3 boyutlu yazıcıdan çıkınca inşaat sektörüne ne olur?

Radikal Gazetesi'nin yazarlarından Güven Sak, bugünkü yazısında 3 boyutlu yazıcıların inşaat sektörüne etkilerini anlattı. İşte o köşe yazısı...

Manzara Adalar Kartal'da inşaat çalışmalarına başlandı!

İş GYO portföyünün yeni projesi Manzara Adalar'ın satışta olan dairelerinin yüzde 30'u alıcı buldu. Yapım ihalesini 441,6 milyon lira teklif vererek Ant Yapı'nın kazandığı projenin inşaat çalışmaları Nisan ayında başladı 3 boyutlu izlenebiliyor

İnşaat sektöründe 3 boyutlu kullanım kılavuzu dönemi!

3 boyutlu teknolojiler ve sanal gerçeklik uygulamaları, inşaat sektörüne, binaların 'tesisat haritasını' kullanıcılara sunmak ve yapım sırasında hataları minimize, işgücünü optimize etmek de dahil pek çok çözüm sunuyor.

İnşaat ve Mimaride İleri Teknolojiler Semineri düzenlendi!

infoTRON, İnşaat ve Mimaride İleri Teknolojiler Semineri'ni düzenledi. Seminerde inşaatın tüm süreçlerini 3 boyutlu görmeye imkan tanıyan Building İnformation Modeling'in (BIM), verimli süre yönetimi ve yüksek karlılık vadettiği anlatıldı...

İnşaat firmalarından 3 boyutlu uygulamalara yoğun ilgi!

Özel bir yazılım sayesinde, inşaat projelerinin tüm detaylarıyla modellenip, harita üzerindeki gerçek yerinde sunulduğu uygulamayı özellikle de, markalı konut projeleri üreten firmalar sıklık ile kullanıyor.

Tav İnşaat 3 boyutlu havalimanı iç hatlar terminali projesini tamamladı!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar terminali, sanal gerçeklik yazılımı içerisinde birebir boyutlarda üç boyutlu olarak hayata geçirildi. Tav İnşaat'ın bu projesi sayesinde inşaat henüz tasarım aşamasındayken değerlendirme yapılabilecek..

Üç boyutlu inşaat projeleri geliyor!

İnfotron, sanayi için ‘etkileşimli sanal gerçeklik’ uygulamaları üretiyor. Ford Otosan ile ilk anlaşmayı imzalayan firma, küresel inşaat devlerinin kullandığı ‘BIM’ için de TAV ile çalışmaya başladı..

İnşaat projeleri 3 boyutlu olarak sergilenecek!

Türk ekonomisinin lokomotif sektörlerinden olan inşaat, 3 boyutlu tanıtıma yöneldi. Şu anda aralarında 800'ü aşkın firma projelerini 3 boyutlu olarak sergilemeye başladı. 3DKonut.com'da, 3 boyutlu proje sayfası bulunuyor...

Yedsa İnşaat projeleri Google Earth'ten 3 boyutlu yayınlanıyor!

YEDSA İnşaat’ın Bursa’da yapımını üstlendiği inşaat projeleri Google Earth üzerinden 3 boyutlu sergileniyor…

üç boyutlu inşaat baskısı Haberi

üç boyutlu inşaat baskısı

ABD'de mühendisler, üç boyutlu baskı teknolojisiyle temel yapı birimleri inşa edebilen robot geliştirdi.


ABD'nin Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) araştırmacıları inşaat malzemelerini, tıpkı 3 boyutlu alaşım baskıda olduğu gibi, enjektörlerle akışkan formda püskürterek yapı formları kurabilen bir inşaat robotu üretti.


Bir paletli araç üzerinde taşınan büyük bir vinç kolu ve onun ucundaki hassas robotik koldan oluşan sistemin, genelde sabit ve kapalı olan diğer üç boyutlu baskı sistemlerin aksine geniş bir alanda çalışma, ve büyük boyutlu nesneler ve yapılar ortaya çıkarabilme olanağı sağladığı belirtildi. 


Araştırmacılar sistemin çalışma tarzını göstermek üzere yaptıkları demonstrasyonda, açık alanda, beton zemin üzerine, 15 metre çapında ve 3,5 metre yüksekliğinde, kubbe şeklinde bir köpük yalıtım ünitesi inşa etti. Beton bina inşaatında kullanılan temel yapı biriminin 14 saatte "basıldığı" kaydedildi.


Yeni teknolojinin...