28 / 04 / 2024

Üçgen-2 HES ne zaman tamamlanacak

Üçgen-2 HES ne zaman tamamlanacak

HES yatırımları giderek artıyor. Son olarak BND Elektrik’in Ordu-Giresun sınırında inşa ettiği Üçgen-2 HES devreye alındı. BND Elektrik Genel Müdür Bülent Şahinalp çevreye uyumlu bir santral inşa ettiklerini ifade etti.

2 yıl geri ödemesiz faizsiz kredi imkanı! Başvurular başladı!

İki sene geri ödemesiz, faizsiz kredi başvuruları alınmaya başlandığı açıklandı. Yapılacak olan başvurular e-Devlet sistemi üzerinden olacak. Aile ve Gençlik Fonu ile yeni evlenecek gençlere 48 ay vadeli, faizsiz, 2 sene geri ödemesiz 150 bin lira kredi verileceği duyuruldu.

Aile ve Gençlik Fonu kuruldu! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Aile ve Gençlik Fonu'nun Kurulmasına İlişkin Kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeyle beraber yeni evlenecek gençlere, 150 bin liralık 2 yıl geri ödemesiz kredi verilecek. Pilot uygulamaya, 6 Şubat deprem felaketinden etkilenen illerde başlanacak.

Devlet, milyonlarca kişinin derdine deva olacak! 150 bin TL faizsiz, 2 yıl ödemesiz, 5 yıl vadeli destek geliyor!

Devlet ihtiyaç sahibi milyonlarca kişiye destek sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda yeni evlenecek gençlere 150 bin TL kredi, faizsiz, 2 yıl ödemesiz ve 5 yılda geri ödemeli destek sunacak. İşte detaylar...

Gençler müjde: Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alınacak! TTK illeri peş peşe açıkladı!

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda çalışmak isteyenlerin beklediği haber sonunda geldi. TTK ekim ayında 3 il için toplam 2 bin işçi alımı yapacağını ilan etti.

2 yıl faizsiz 150 bin TL kredi desteği verilecek! Şartları karşılayanlar hemen alacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençleri evliliğe teşvik etmek için yeni bir destek programını devreye alacaklarını duyurdu. Bu kapsamda, 2 yıl faizsiz 150 bin TL kredi desteği verilecek. İşte destek ödemesine ilişkin merak edilenler...

Genç yatırımcı borsadan 2 senede 8 milyon dolar kazanarak milyoner oldu! İşte borsada milyon dolar kazandıran 4 formül..

Borsaya yatırım yapan 24 yaşındaki Jack Kellogg isimli yatırımcı 2 senede 8 milyon doların üzerinde para kazandı. İşte milyonerin alış ve satış için rehber olarak kullandığı 4 gösterge...

53 bin TL'ye satılan Samsung Galaxy S23 Ultra'nın maliyeti belli oldu!

Samsung Galaxy S23 Ultra'nın maliyeti açıklandı. Snapdragon 8 Gen 2 işlemci, 200 MP kamera ve 6.8 inç AMOLED ekranla donatılan amiral gemisi telefon, sektörde öne çıkıyor.

2022'de işsiz gençlerin oranı rekor kırdı!

TÜİK’ten elde edilen verilere göre, Türkiye'de 12,9 milyonluk genç nüfus, toplam nüfusun yüzde 15,2'sini oluşturduğu öğrenildi. Ne eğitimde ne istihdamda olan gençlerin oranı geçen yıl yüzde 24,2 olurken, genç işsizliği ise yüzde 25,2 oranıyla rekor kırdı.

Gençlere verilecek işsizlik maaşı: 18-26 yaş arasına 2.500 TL nakit desteği!

Millet İttifakı, gençlere devlet desteği kapsamında 18-26 yaş aralığındaki herkese aylık 2.500 TL ödeme yapılacağı sözü verdi. Seçim öncesi vaatler arasında yer alan bu müjde, gençler arasında sevinçle karşılandı.

2 yıl ödeme yok! 150 bin TL üstelik faizsiz

Sosyal sorumluluk amacıyla hayata geçirilen projeler kapsamında Aile ve Gençlik Bankası 150 bin lira kredi verileceğini duyurdu. 4 yıl vade seçeneği ile sunulan kredi kapsamında ilk 2 yıl erteleme imkanı veriliyor. İşte tüm detaylar...

Snapdragon 8 Gen 2'li Honor Magic 5 tanıtıldı! 1 Mart 2023 fiyat listesi...

Honor, rekabetin en üst seviyede olduğu akıllı telefon dünyasında Magic serisi ile öne çıkıyor. Honor Magic 5 tanıtıldı! 1 Mart 2023 fiyat listesi...

Snapdragon 8 Gen 3 hakkında büyük iddia! Apple A16 Bionic'i geride bırakacak

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, Geekbench'in tek ve çok çekirdekli testlerinde sözde 1.930 ve 6.236 puan aldı. SoC'nin 1+5+2 çekirdek konfigürasyonuna sahip olacağı ve Snapdragon  8 Gen 2'ye kıyasla %20 daha fazla güç verimli olacağı iddia ediliyor.

Yeni destek planı! 18 yaş üstü geçlere anında 2.215 TL ödeme! O ildeki gençler bayram edecek!

Yeni destek planı kapsamında o ilde yaşayan gençlere 2.215 TL ödeme yapılacak. İşte detaylar!

Üçgen-2 HES ne zaman tamamlanacak Haberi

Üçgen-2 HES ne zaman tamamlanacak

Türkiye, elektrik enerjisinde giderek doğalgaza bağımlı hale geliyor. Bu süreçte su, rüzgâr, güneş gibi yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapılması önem arz ediyor. Yerli kaynaklardan son dönemde öne çıkan ise nehir tipi hidroelektrik (HES) santral yatırımları oldu. Sayıları giderek artan HES yatırımları ‘çevreye ve doğal hayata zarar verdikleri’ gerekçesiyle zaman zaman da eleştiri konusu oluyor. Işıklar Enerji ve Yapı Holding şirketlerinden BND Elektrik’te, Ordu-Giresun illeri arasında Üçgen-2 Hidroelektrik Santrali’ni kurdu. İnşa ettikleri nehir tipi HES’in çevreci yapıya sahip olduğunu söyleyen BND Elektrik Genel Müdürü Bülent Şahinalp, önemli bir konuya vurgu yaptı: “Yatırımcı, hassasiyetleri göz önünde bulundurarak hareket etmeli.”


BND Elektrik, enerji sektöründeki ilk hidroelektrik santralini işletmeye aldı. Santrali bir grup basın mensubuna tanıtan Genel Müdür Bülent Şahinalp’in verdiği bilgiye...