06 / 05 / 2024

üçkuyular metrosu açıldı mı

üçkuyular metrosu açıldı mı

Yılan hikayesine dönen inşaat çalışmalarını tamamlamak üzere olan belediye, Mart ayı itibari ile deneme seferlerine başlama kararı aldı. Yolculu seferlerin ise Nisan ayında başlayacağı öğrenildi.

İzmir Narlıdere Metrosu’nun son istasyonu da açıldı! 

Toplamda 287 milyon Euro’luk yatırımla Fahrettin Altay ile Narlıdere’yi bağlayan Narlıdere Metrosu'nun merakla beklenen son istasyonu da hizmete açıldı. Söz konusu metro hattı 15 Nisan tarihine kadar ücretsiz olacak.

İzmirlilere müjde! Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu açıldı!

Milyonlarca İzmirli tarafından merakla beklenen Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu'nun açılışı yapıldı. Söz konusu metro hattı 15 Nisan tarihine kadar ücretsiz olacak.

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı hizmete açıldı!

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı resmen hizmete açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açılışta önemli açıklamalar yaptı... 

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu hizmete açıldı!

Türkiye'nin "en hızlı metrosu" olarak lanse edilen ve merakla beklenen Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Doha metrosu açıldı!

Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenecek olan 2022 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında inşa edilen metronun ilk hattı hizmete açıldı. Doha metrosunun ilk seferine Katarlılar ve turistler yoğun ilgi gösterdi. 

Üsküdar-Ümraniye Metrosu açıldı!

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu olan Üsküdar-Ümraniye Metrosu açıldı. Metro hattı 16 istasyondan oluşacak..

Altayçeşme Yaya Bağlantı Tüneli açıldı!

Kadıköy Kartal Metrosu Maltepe İstasyonu'nu Altayçeşme ve Girne Mahallelerine bağlayan Altayçeşme Yaya Bağlantı Tüneli açıldı.

Keçiören Metrosu açıldı!

Keçiören Metrosu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın katılımıyla açıldı. Açılışta konuşan Başbakan Yıldırım, "Burada 9 kilometrenin üzerinde bir hattan bahsediyoruz. 9 durağı var. Günde 50 bin kişiyi taşıyacak." dedi.

Türkiye'nin ilk kaya gazı kuyuları açıldı!

Türkiye'nin ilk kaya gazı kuyuları Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'ne bağlı Sarıbuğday ve Bağdere köylerinde açıldı. Çevreciler, suya konulan kimyasal maddelerin çevreye büyük zarar verdiğini öne sürüyor.

İzmir Metrosu Poligon ve Fahrettin Altay istasyonları açıldı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 9 yıldır inşaatı süren Üçyol-Üçkuyular Metrosu inşaatının nihayet bitirildiğini açıkladı. Kocaoğlu, metronun son etabı olan Poligon ve Fahrettin Altay istasyonlarının açıldığını söyledi...

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy Batıkent-Sincan Metrosu açılış törenine katıldı!

İspanya Başbakanı Rajoy, Batıkent-Sincan Metrosu açılış törenine katıldı. Rajoy: (Bir İspanyol firmasının Batıken-Sincan metro hattının inşasına katkı sunmasına ilişkin) "Biz, sahip olduğumuz deneyimi, Türkiye ile paylaşmaya devam edeceğiz" dedi

İstanbullulara müjde! Kadıköy- Kartal metrosu açıldı!

Günlük 700 bin yolcu kapasiteli Kadıköy-Kartal metrosu açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün yapıldı

Dünyanın ilk çöp oteli Roma'da açıldı!

Dünyanın çöpten yapılan ilk oteli İtalya'nın başkenti Roma'da açıldı

üçkuyular metrosu açıldı mı Haberi

üçkuyular metrosu açıldı mı


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2005 yılında temeli atılan İzmir Metrosu'nda sona gelindi. Yılan hikayesine dönen inşaat çalışmalarını tamamlamak üzere olan belediye, Mart ayı itibari ile deneme seferlerine başlama kararı aldı. Yolculu seferlerin ise Nisan ayında başlayacağı öğrenildi. Kocaoğlu, metro müjdesini, önceki gün yapılan CHP milletvekilleri toplantısı sırasında verdi. 


Büyükşehir Belediyesi, 2005 yılında görkemli bir törenle temeli atılan ancak bir türlü bitirilemeyen ÜçyolÜçkuyular Metro Hattı'nm ikinci etap inşaat çalışmalarında da sona yaklaştı. Hat üzerindeki îzmirspor ve Hatay istasyonlarını geçen yıl hizmete açan belediye, Poligon'da yaşanan çökmenin giderilmesinin ardından tüneli tamamen açtı ve Göztepe, Poligon ve Fahrettin Altay istasyonları ile ray döşeme çalışmalarını da büyük ölçüde tamamladı. 


200 BİN YOLCU 

Yüklenici firma ile 7 Mart'a kadar sözleşmesi bulunan belediyenin, Şubat ayının son haftası ya...