15 / 05 / 2024

ücretli izin

ücretli izin

Ücretli izin nedir? Ücretli izin kimlere verilir? soruları çalışanlar tarafından sıklıkla sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Ücretli izin nedir? Ücretli izin kimlere verilir? İşte detaylar!

Ücretli izin nedir? Ücretli izin kimlere verilir? soruları çalışanlar tarafından sıklıkla sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

AKM inşaatında çalışan işçiler önlem alınmasını istiyor!

Atatürk Kültür Merkezi inşaatında çalışan işçiler bir işçide ki koronavirüs şüphesi üzerine işi bıraktı. Firma tarafından önlemler alınacak açıklamasının ardından iş başı yapan işçiler ücretli izin talebinde bulundu…

Kapıcı ücretli izinleri!

Apartman ve konut sitelerinde temizlik ve bakım gibi işlerden sorumlu olan kapıcılar Pazar günü hariç her gün çalışıyor. Çalışma süresi genel olarak haftalık 45 saat oluyor. Peki, kapıcı ücretli izin kullanabilir mi?

Kapıcı pazar günü çalışır mı?

Kapıcıların hizmetlerinin kapsam ve niteliği ile çalışma süresi, hafta tatili, ulusal bayram ve genel tatil günleri, yıllık ücretli izin hakları ve kapıcı konutlarına ilişkin usul ve esaslar yönetmelik ile açıklanıyor. Buna göre kapıcı pazar günü çalışır

Kapıcı konutu nasıl tahliye edilir?

Kapıcıların çalışma süresi, hafta tatili, ulusal bayram ve genel tatil günleri, yıllık ücretli izin hakları ve kapıcı konutlarına ilişkin usul ve esaslar yönetmelik ile açıklanıyor. Peki, kapıcı konutu nasıl tahliye edilir?

Kapıcı yıllık izin dilekçesi!

İş kanunu kapsamına giren işyerlerinde çalışan işçilere "yıllık ücretli izin hakkı" tanınması nedeni ile kapıcılar da yıllık ücretli izin kullanabiliyor. İşte kapıcı yıllık izin dilekçesi örneği..

Kapıcı yıllık izin hakkı!

İş kanunu kapsamına giren işyerlerinde çalışan işçilere "yıllık ücretli izin hakkı" tanınması nedeni ile kapıcılar da yıllık izin hakkına sahip oluyor. Peki, kapıcı yıllık izin hakkı kaç gündür?

Nurettin Canikli: Esenler’de daha çok AVM’ye izin verilecek!

AVM’lerle ilgili yeni kriterler arasında ‘tüketim talebinin’ de yer alacağını açıklayan Gümrük Bakanı Canikli, “Zengin daha az harcar. O nedenle Nişantaşı’nda değil de daha çok Esenler’de AVM’ye izin verilecek” dedi.

Define aramak için yasal izin nasıl alınır?

Define aramak için yasal izin alınması gerekiyor. Define aranacak yer 100 metrekareden büyük olamıyor. Bu yer verilecek fotoğraflarla harita veya krokiler üzerinde işaretleniyor. Peki, define aramak için yasal izin nasıl alınır?

Zorlu Center'ın otoparkı ücretli oluyor!

Zorlu Center’da otopark ücretli oluyor. Aracını otoparka bırakanlar yüzünden yarından itibaren ücret alınmaya başlanacak. Otoparkta 1-4 saat 5 TL, 12-24 saat 50 TL olacak.

Metal Yapı Konut'un tahvil ihracı için izin alındı!

Metal Yapı Konut 2 Mart'ta aldığı 30 milyon TL nominal tutarındaki tahvil ihracı için, Sermaye Piyasası Kurulu 'ndan 16 Nisan'da izin alındı.

Yapı kullanma izin belgesi yoksa ne olur?

Yapı kullanma izni, yapıların inşaat çalışmaları sonlandıktan sonra alınması gereken izin olarak karşımıza çıkıyor. Peki yapı kullanma izni alınmadığını düşünelim. Yapı kullanma izin belgesi yoksa ne olur?

GS oteline İBB Meclisi'nden izin çıkmadı!

Galatasaray'ın eski Ali Sami Yen Stadı 'nın bitişiğinde bulunan arazide yapmak istediği otele, İBB Meclisi 'nden izin çıkmadı.

ücretli izin Haberi

ücretli izin

Ücretli izine dair pek çok bilgi ortalarda dolanmaktadır. Net açıklamak gerekirse, yıllık ücretli izin, işçinin kanunen kendisine tanınmış bir haktır.

İşte Ücretli izin nedir? Ücretli izin kimlere verilir? Ücretli izin hakkı ne zaman başlar? sorular ve onların cevapları!

Yıllık ücretli izin, işçinin kanunen kendisine tanınmış haklardan biridir. Yıl boyunca çeşitli zorluklar ile mücadele edip çalışan işçilerin dinlenebilmesi için çeşitli izinleri bulunmaktadır.

İşte ücretli izne dair soruların sorular ve yanıtları…

ÜCRETLİ İZİN NEDİR?

Bir işçinin bir yıllık çalışmasına karşılık olarak kanunda belirtilen süreler çerçevesinde ücreti de ödenmek sureti ile verilen izine ücretli izin denilmektedir. Yıllık ücretli izin bölünemez, devredilemez ve vazgeçilemez bir haktır. Anayasal bir hak olan ücretli iznin süresi, işçinin kıdemine bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

ÜCRETLİ İZİN HAKKI NE ZAMAN DOĞAR?

Belirlenen mevzuata göre ücretli...