29 / 04 / 2024

Üçüncü havalimanı inşaatına ne kadar harcandı

Üçüncü havalimanı inşaatına ne kadar harcandı

2018 yılının şubat ayında ilk etabı hizmete açılacak Üçüncü Havalimanı için şu ana kadar 1,8 milyar avroluk harcama yapıldı. 15 binden fazla kişinin çalıştığı havalimanının ana terminal binasının kaba inşaatı 2016 bitmeden tamamlanacak

TOKİ Manisa Şehzadeler'de 400 konutun inşaatına başladı!

TOKİ Manisa'nın Şehzadeler ilçesine bağlı Sancaklıbozköy Mahallesi’nde hayata geçirilecek 400 sosyal konutun inşaatına başladı.

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında son durum ne?

Mersin'de devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Havalimanında ilk etap çalışmalarının 2022'de bitirilmesi planlanıyor.  

Ant Yapı Mirny Uçak Terminali’nin inşaatına başladı!

Yurt içinde ve yurt dışında birçok önemli proje hayata geçiren,Türkiye’nin önde gelen müteahhitlik şirketleri arasında yer alanAnt Yapı, Rusya’nın Yakutistan Bölgesi’nin Mirny şehrinde yeni bir havalimanı inşaatına başladı.

Rize- Artvin Havalimanı inşaatı Aralık'ta tamamlanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de inşa edilen Rize-Artvin Havalimanı inşaatının Aralık ayında tamamlanacağını açıkladı. 

Bodrum Ortakent'teki külliye inşaatına dernek ve STK'lardan tepki!

Bodrum'da tepkilere neden olan Gökova koyu manzaralı devasa külliye inşaatına ilişkin tartışmalar sürüyor. Deniz manzaralı külliye inşaatının yaklaşık 100 milyon TL'ye mal olması bekleniyordu. Projede değişiklik yapılarak külliye yerine cami inşaatı tabelası asıldığı görüldü.

KİPTAŞ Eyüpsultan projesinin inşaatına 2021'de başlıyor!

Eyüpsultan'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Yıkım ve tahliye işlemlerinin devam ettiği projenin inşaatına 2021'de başlanması hedefleniyor.

TOKİ, Manisa Kula'da 304 konutun inşaatına başladı!

TOKİ tarafından Manisa'ın Kula ilçesinde inşa edilmesi planlanan 304 konutun inşaatına yeniden başlandı. Depreme karşı dayanıklı olacak şekilde inşa edilecek konutların 400 günde tamamlanması planlanıyor.

Ant Yapı, Tolmaçevo Havaalanı'nın inşaatına başladı!

Yurtiçinde ve yurtdışında önemli projeler hayata geçiren Ant Yapı, Rusya'nın üçüncü büyük kenti Novosibirsk'teki uluslararası Tolmaçevo Havaalanı'nın inşaatına başladı.

Rize-Artvin Havalimanı inşaatında sona gelindi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 3 yıl önce temeli atılan Rize- Artvin Havalimanı inşaatının yüzde 80'i tamamlandı. 

Tekirdağ'da inşaatına başlanan şehir stadyumu mecliste!

Tekirdağ ilinde inşaatına başlanan buz pisti ve şehre stadyum yapılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Aygun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gölbaşı İkizce'de halı saha inşaatına başlandı!

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, İkizce Mahallesi’nde inşaatına başlanan halı saha alında incelemeler gerçekleştirdi.

Rize Artvin Havalimanı inşaatında son durum ne?

Kulesi "Çay bardağı" şeklinde inşa edilecek olan Rize Artvin Havalimanı inşaatında son durum ne?

Galataport'un inşaatına 'Survivor' molası!

Survivor finalinin yapılacağı yer açıklandı. Survivor 2020’de finalin Galataport'ta yapılacağını söyleyen Acun Ilıcalı, ''Galataport'un inşaatına bizim için ara verildi, finalimiz için hazırlanıyor'' dedi.

Üçüncü havalimanı inşaatına ne kadar harcandı Haberi

Üçüncü havalimanı inşaatına ne kadar harcandı

Otoparkları, otelleri, AVM'leri, sosyal tesisleri ile adeta bir şehir olacak Üçüncü Havalimanı için şu ana kadar 1,8 milyar avroluk harcama yapıldı.


90 milyon yolcu kapasiteli ilk etabı 2018 yılının şubat ayında hizmete açılacak İstanbul Yeni Havalimanının şu ana kadar yüzde 25'i tamamlandı.


Dünyanın en büyük şantiyelerinden birisi olarak gösterilen havalimanı inşaatında 1500'ü beyaz yakalı olmak üzere toplam 15 bin 153 kişi çalışıyor. Personel sayısının çalışmaların en yoğun olduğu dönemde 30 bine yükselmesi bekleniyor.


3 binden fazla iş makinesinin kullanıldığı inşaatta yaz aylarının da gelmesiyle hummalı bir çalışma mevcut. 


Yıl bitmeden 1 milyon 300 bin metrekarelik ana terminal binasının kaba inşaatının tamamlanması hedefleniyor.


"Havalimanında yerli ürün kullanılacak"

Havalimanı inşaatında yerli ürün kullanılmasına önem gösteriliyor. Yönetim, inşaat sürecinde ve sonrasında dezavantajlı da olsa yerli ürünleri kullanma konusunda...