29 / 04 / 2024

Üçüncü Havalimanına tren hattı için büyük adım atıldı

Üçüncü Havalimanına tren hattı için büyük adım atıldı

İstanbul'un mega projesi olan üçüncü boğaziçi köprüsü ve Havalimanı ile Halkalı arasında yapılacak demiryolu hattının etüt ve danışmanlık ihalesine yıl sonuna kadar çıkılıyor.

İstanbul Havalimanı'na yakın ilçelere talep arttı!

Türkiye Taşınma Dosyası açıklandı. Yıl boyunca gelen taleplere göre, Türkiye’de taşınma talepleri bir önceki döneme göre yüzde 33 artış gösterdi. 3'üncü havalimanına yakın bölgeye talep yüzde 100 arttı.

İstanbul Yeni Havalimanı'na ulaşım nasıl sağlanacak?

Türkiye'nin dev projesi İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılmasına sayılı günler kaldı. 29 Ekim'de kapılarını açacak İstanbul'un 3'üncü havalimanına farklı ulaşım alternatifleri bulunuyor.

Yeni havalimanına ulaşmak, uçmaktan daha pahalı!

İstanbul yeni havalimanına ulaşmak, uçmaktan daha pahalı. İç hat bileti 59 liraya satılan 3. havalimanına sadece tek hat belediye otobüsü olduğu için geriye 2 seçenek kalıyor. Şehir merkezinden özel otomobille yaklaşık 33 liraya gidiliyor ancak otopark ücreti şimdilik belli değil. Taksi ise 190 lira

Yeni havalimanına yakın 12 konut projesi!

29 Ekim günü resmi açılışı yapılacak yeni havalimanında hazırlıklar devam ediyor. İstanbul'un Karadeniz olarak nitelendirilen bölgesine inşa edilen proje lokasyonuyla ön plana çıkıyor. Peki Yeni havalimanına yakın konut projeleri neler?

Sabiha Gökçen Havalimanı'na komşu konut projeleri!

Kurtköy, bölgede geliştirilen markalı konut projeleri ve lokasyon özelliği sayesinde ortalamanın üstünde bir değer kazanıyor. İşte Sabiha Gökçen Havalimanı'na komşu konut projeleri...

İstanbul Yeni Havalimanı'na ulaşım ücreti ne kadar olacak? 

İstanbul Yeni Havalimanı ulaşım ihalesini İBB'nin şirketi Otobüs AŞ kazandı. İhale sonucu ile birlikte ulaşım ücretleri de açıkladı. Peki İstanbul Yeni Havalimanı'na ulaşım ücreti ne kadar olacak? İşte ilçe ilçe ulaşım fiyatları...

Üçüncü havalimanı'nda gözaltına alınan 3 işçi açlık grevine başlıyor!

Üçüncü havalimanı inşaatı protestosunda gözaltına alınan ve 2’si İnşaat İş Sendikası yöneticisi 3 kişi bugün açlık grevine başlıyor...

İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınma işlemleri başladı!

İstanbul Yeni Havalimanı'na büyük göç başlıyor. TEKNOFEST'te kullanılacak yer hizmetleri ekipmanları tırlara yüklendi.

İstanbul Yeni Havalimanı'na biletler internetten alınabilecek!

İlk etabı 29 Ekim'de açılacak İstanbul Yeni Havalimanı'na ulaşım rotası belirlendi. 18 hat üzerinden seyahat edecek yolcuların biletleri internet üzerinden alınabilecek.

İstanbul Yeni Havalimanı’na nasıl gidilecek?

29 Ekim'de açılması planlanan İstanbul Yeni Havalimanı’na kolay ulaşım sağlanması için birçok otobüs sefer yapacak. Kentin 18 bölgesinden yapılacak bagajlı otobüs seferlerinin ücretleri belli oldu. 

THY'nin İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınması belgesel olacak!

THY'nin İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınması belgesel haline getirilecek. Dünyanın en büyük göçü için National Geographic ile görüşmelere başlandı.

Almanlar Üçüncü Havalimanı'nı kıskanıyor!

Almanlar, bize sattıkları araçlar ile geçtiğimiz üçüncü köprümüzü, bize sattıkları uçaklar ile ineceğimiz üçüncü havalimanını kıskanıyorlar...

Yeni havalimanına taşınma nasıl olacak?

Sabah gazetesi yazarı Şeref Oğuz, bugünkü yazısında Türk Hava Yolları'nın yeni havalimanına taşınmasını kaleme aldı.

Üçüncü Havalimanına tren hattı için büyük adım atıldı Haberi

Üçüncü Havalimanına tren hattı için büyük adım atıldı

TCDD; Yavuz Sultan Selim Köprüsü, üçüncü Havalimanı ve Halkalı arasında yapılacak demiryolu hattının etüt ve danışmanlık ihalesi için geri sayıma başladı.


Hattın güzergâhında yapılacak kamulaştırma, inşaat, güzergâh düzenlemesi ve istasyon yerleriyle ilgili arazide son düzenlemeler yapılacak. Yapımı devam eden köprü ve havalimanı projelerine erişimi sağlayacak demiryolu hattının üzerindeki tünel, viyadük ve geçiş noktalarıyla ilgili kesin çalışmalar, plan tadilatları ve harita işlemleri gerçekleştirilecek.


Üçüncü köprüden Halkalı'ya kadar olan 62 kilometrelik projenin geçişiyle ilgili hangi arsalarda ne kadar kamulaştırma yapılacağı, hangi güzergâh üzerinden geçileceği de tespit edilecek.


Projeye göre yüksek hızlı tren üçüncü köprüden çıktıktan sonra Avrupa Yakası'nda 700 metrelik bir tünele girecek. Çevre yolundan farklı olarak kendi rotasında devam edecek olan hızlı tren, üçüncü havalimanına uğrayacak. Ardından da Odayeri civarında makasla ayrılıp, Başakşehir'e...