04 / 05 / 2024

üfe oranları mayıs 2016

üfe oranları mayıs 2016

Üretici fiyat endeksi, her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon oranları arasında yer alıyor. Bu oranlar kira artış hesaplamalarında kullanılıyor. İşte üretici fiyat endeksi oranları Mayıs 2016..

Avro Bölgesi'nde üretici fiyatları Mayıs ayında geriledi!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), Mayıs ayında aylık bazda yüzde 1,9 azaldı.

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi Mayıs'ta yıllık yüzde 32,13 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre, Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), Mayıs ayında aylık bazda yüzde 0,45, yıllık bazda yüzde 32,13 yükseldi.

Tarım ÜFE Mayıs'ta arttı: Aylık artış yüzde 2.14, yıllık artış yüzde 50.79 oldu!

Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE) Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 2,14, geçtiğimiz senenin aynı ayı ile karşılaştırıldığında da yüzde 50,79 yükseliş kaydetti. İşte merakla beklenen o rakamlar...

ABD'de üretici enflasyonu Mayıs'ta yüzde 1,1 artışla beklentilerin altında kaldı!

ABD Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), Mayıs ayında aylık bazda yüzde 0,3 azalırken, yıllık bazda yüzde 1,1 artışla beklentilerin altında kaldı.

Mayıs ayında en fazla aylık reel getiri külçe altında oldu!

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde 2023 yılının Mayıs ayında en yüksek aylık reel getiri yüzde 4,55 ile külçe altında gerçekleşti.

Mayıs 2023 enflasyon rakamları tek tek açıklandı! İşte TEFE TÜFE Mayıs2023 rakamları!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği TEFE TÜFE Mayıs 2023 rakamları az önce Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmen açıklandı. Peki Mayıs 2023 enflasyon rakamları ne oldu? İşte TEFE TÜFE Mayıs 2023 rakamları...

Mayıs ayı enflasyon anketi belli oldu!

Foreks Haber’in 17 ekonomist ile düzenlediği mayıs ayı enflasyon ve TL anketi sonuçlandı. Ankete göre, TÜFE’de mayıs ayı ortalama tahmin yüzde 0,06 artış yaşanırken, yıllık veride ise medyan tahmin yüzde 39,80 oranında ve ortalama ise yüzde 39,70 oranında artışa işaret etti.

Mayıs ayı enflasyon oranları belli oldu mu? TÜİK enflasyon oranlarını açıkladı mı?

Mayıs ayı enflasyon oranları için TÜİK'ten yapılacak açıklama bekleniyor. Enflasyon verileri Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) her ayın ilk haftası paylaşılıyor. Peki, mayıs ayı enflasyon oranları belli oldu mu? Ne zaman belli olur?

Mayıs ayı enflasyon oranları ne olacak? Mayıs ayı enflasyon beklentileri açıklandı mı? 

Enflasyon oranları için yapılan son dakika açıklamaları da yakından takip ediliyor. Peki Mayıs ayı enflasyon oranları ne olacak?

Mayıs ayında kiralara ne kadar zam yapılacak? Ev sahipleri ve kiracılar hesaplanan bu rakamlara göz atın! 

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı TÜFE ile Mayıs kira artış oranının ne kadar olduğunu merak ediyor. Peki Mayıs ayında kiralara ne kadar zam yapılacak?

14 Mayıs seçimi sonrasında döviz kurları ve faiz oranları ne olur? 

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kalan döviz kurları ve faiz oranlarının ne olacağı merak ediliyor. Dünya Gazetesi yazarı Mesut Koyuncu seçim sonrasında döviz kurlarının ve faiz oranlarının nasıl olacağını değerlendirdi.

Toyota Yeni Camry'ye özel ÖTV oranları belli oldu! İşte 25 Mayıs 2022 fiyat listesi

Türkiye'de büyük bir alıcı kitlesi bulunan Toyota'nın yeni modellerden biri olan Yeni Camry mayıs ayı fiyatı belli oldu. Peki Toyota Camry ne kadar? İşte yanıtı...

A101'den Samsung Galaxy S20 FE'ye 2000 TL indirim! İşte 23 Mayıs 2022 fiyat listesi...

A101, Samsung Galaxy S20 FE'ye 2 bin lira indirim yaptı! Peki, A101'de Samsung Galaxy S20 FE fiyatları ne kadar? İşte İşte 23 Mayıs 2022 fiyat listesi...

üfe oranları mayıs 2016 Haberi

üfe oranları mayıs 2016

Üretici fiyat endeksi, her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon oranları arasında yer alıyor.


Üretici fiyat endeksi, geçmişte Toptan Eşya Fiyat Endeksi (TEFE) ve ÜFE olarak adlandırılan endeks oluyor. 


Gayrimenkul kira sözleşmelerinin yenilenmesi durumunda kiracıya yapılacak zam hesabında söz konusu Yİ-ÜFE oranları kullanılıyor. 


Nisan ayına ait veriler Mayıs ayında kullanılıyor. Üretici fiyat endeksi oranları, 3 Mayıs'ta açıklandı. Buna göre, yurt içi üretici fiyat endeksi aylık yüzde 0,52 arttı.


Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi, Nisan 2016


Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık yüzde 0,52 arttı

Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2016 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 0,52 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 1,27 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,87 artış ve on iki aylık ortalamalara...