06 / 05 / 2024

Üftade Tekkesi ve camisi bursa

Üftade Tekkesi ve camisi bursa

Bursa’da 4 milyon TL harcanarak restore edilen 500 yıllık Üftade Tekkesi ve Camii, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Üftade Mehmed Muhiddin Hazretleri tarafından 16. yüzyılın sonlarına doğru yaptırılan cami ve tekke orijinal haline kavuşturuldu...

Sis Gayrimenkul Danışmanlığı ve Mühendislik Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Sis Gayrimenkul Danışmanlığı ve Mühendislik Hizmetleri Limited Şirketi, Alexis Kalk tarafından 10 bin TL sermaye ile 13 Ocak'ta Şişli, İnönü Mahallesi, Üftade Sokak'ta kuruldu.

NGN Mimarlık İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

NGN Mimarlık İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Keriman Otağ tarafından 10 bin TL sermaye ile 10 Aralık'ta Şişli, İnönü Mahallesi, Üftade Sokak Boncuk Apartmanı'nda kuruldu.

Tokat Erbaa Revvakbaba Tekkesi’nde restorasyon çalışmaları başlayacak!

Tokat’ın Erbaa ilçesinde bulunan Revvakbaba Tekkesi’nde restorasyon çalışmalarının başlayacağı bildirildi. Ravakbaba Türbesi’nin 2015 yılı yatırım programına alındığını ve kaynağın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne aktarıldığını kaydedildi.

Queen Rose Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Queen Rose Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret Limited Şirketi, Ahmadjamıl Abousaleh tarafından 50 bin TL sermaye ile 8 Temmuz'da Şişli, İnönü Mahallesi, Üftade Sokak'ta kuruldu.

1997 yılında Yenikapı Mevlana Tekkesi'nde büyük çapta hasar meydana gelmiş!

1997 yılında Zeytinburnu'nda bulunan ve Vakıflar Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Yetiştirme Yurdu olarak kullanılan Yenikapı Mevlana Tekkesi'nde, belirlenemeyen bir nedenle yangın çımış. Binada büyük çapta hasar meydana gelmiş.

1979 yılında Özbekler Tekkesi restore edilecekmiş!

1979 yılında Ahmet Ertegün, Özbekler Tekkesi'nin restore edilerek müze yapılmasını teklif etmiş ve 100 bin dolar bağışta bulunmuş. Üsküdar'daki 3 katlı tekke Vakıflar'ında katkısıyla onarıldıktan sonra müze olacakmış.

1936 yılında Mehmet Paşa Tekkesi 800 liraya satılacakmış!

1936 yılında Eyüp'te bulunan İzzet Mehmet Paşa Tekkesi ve bahçesi, İstanbul Vakıflar Müdürlüğü tarafından 89 altın parasına 800 liraya satılacakmış. Kapalıçarşı Püskülcüler'de 17-19 numaralı dükkan 326 liraya satılacakmış.

1936 yılında Vakıflar Müdürlüğü tarafından Eyüp İzzet Mehmet Paşa tekkesi 800 liraya kiraya verilmiş!

1936 yılında Vakıflar Müdürlüğü tarafından verilen ilanda Eyüp'te bulunan İzzet Mehmet Paşa Tekkesi ve bahçesi 800 liraya kiraya verilecekmiş. Kapalıçarşı'da Büyük Püskülcüler'de bir dükkanda 362 liraya veriecekmiş.

Samsun Şeyh Sadi Tekkesi Kuva-i Milliye Müzesi'ne dönüştürülecek!

Samsun'da yeni bir Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nin yapımı planlanırken, Samsun Milli Mücadele tarihinde önemli yeri olan Şeyh Sadi Tekkesi'nin Kuva-i Milliye Müzesi'ne dönüştürülmesi projesinin inşaat kısmı ise tamamlandı...

Üftade Tekkesi ve Camii turistlerin ilgi odağı oldu!

Bursa'nın manevi önderlerinden Üftade Mehmed Muhyiddin tarafından 16'ncı yüzyılın sonlarına doğru yaptırılan cami ve tekke, restorasyon çalışmalarının ardından inanç turizminin önemli duraklarından biri haline geldi.

Restore edilen Üftade Tekkesi ve Camii hizmete açıldı!

Bursa’da 4 milyon TL harcanarak restore edilen 500 yıllık Üftade Tekkesi ve Camii, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Üftade Mehmed Muhiddin Hazretleri tarafından 16. yüzyılın sonlarına doğru yaptırılan cami ve tekke orijinal haline kavuşturuldu...

Üftade Tekkesi ve Camii yeni yüzüyle hizmete açıldı!

Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi ve kültürel miras çalışmaları kapsamında 4 milyon TL harcayarak yenilediği Üftade Tekkesi ve Camii, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katıldığı törenle hizmete açıldı.

Hanefe Turizm ve Otelcilik Anonim Şirketi kuruldu!

Hanefe Turizm ve Otelcilik Anonim Şirketi, Tugay Çakır, Sinan Öktem tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 18 Şubat'ta Fatih, Alayköşkü Caddesi, Hacı Beşir Tekkesi Sokak'ta kuruldu.

Üftade Tekkesi ve camisi bursa Haberi

Üftade Tekkesi ve camisi bursa


Bursa’da 4 milyon TL harcanarak restore edilen 500 yıllık Üftade Tekkesi ve Camii, düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Üftade Mehmed Muhiddin Hazretleri tarafından 16. yüzyılın sonlarına doğru yaptırılan cami ve tekke yapılan restore çalışması ile ilk günkü orijinal haline kavuşturuldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2010 yılında başlatılan çalışmalar sonucu tamamlanan tarihi yapı düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Açılışa katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, şehirdeki birçok tarihi eser gibi Üftade Tekkesi ve Camii’nin de yenilenmesi nedeniyle Başkan Recep Altepe’yi kutladı. Osmanlı’nın 500 yıl boyunca dünyaya barış, adalet ve hoşgörü dağıttığını, Osmanlı’dan kopan bölgelerin sıkıntılardan kurtulamadığını dile getiren Bakan Müezzinoğlu, “Bizler, dünden ders alan, dündeki değerlerimizin anlamını iyi kavrayan, o değerlerin gölgesinde medeniyet sunacak bir anlayışın mensuplarıyız. Onun için bu restorasyon çalışmasını sadece bir yenileme...