04 / 05 / 2024

Üftade Tekkesi ziyaretçi sayısı

Üftade Tekkesi ziyaretçi sayısı

Bursa'nın manevi önderlerinden Üftade Mehmed Muhyiddin tarafından 16'ncı yüzyılın sonlarına doğru yaptırılan cami ve tekke, restorasyon çalışmalarının ardından inanç turizminin önemli duraklarından biri haline geldi.

İBB Rumelihisarı'nda lojman inşa ediyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Sarıyer Rumelihisarı'nda bulunan Şehitlik Mezarlığı ve Naif Baba Tekkesi arazisi içerisinde lojman inşa etmek için düğmeye bastı.

Bursa Selami Efendi Tekkesi gün yüzüne çıktı!

Çalışmalarına son sürat devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, 17’nci yüzyılda Yeşil Mahallesi’nde 3000 metrekare bahçe içine kurulan  Selami Efendi Tekkesi, ilk günkü orijinal haliyle kente kazandırdı.

Beykoz Şeyh Ethem Efendi Tekkesi restore edildi!

Beykoz Şeyh Ethem Efendi Tekkesi restore edildi! 1845'te Beykoz'da inşa edilen Şeyh Ethem Efendi Tekkesi Beykoz Belediyesi tarafından restore edildi. Tarihi yapı yeniden ayağa kaldırıldı.

Beykoz Şeyh Ethem Efendi Tekkesi restore edildi!

Beykoz Belediyesi, ilçede yer alan Şeyh Ethem Efendi Tekkesi'ni restore etti. Tekke yapılan restorasyonla özgün kimliğine kavuştu.

Samsun Kuva-i Milliye Şehitler Müzesi açıldı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Şeyh Sadi Tekkesi Kuva-i Milliye Ruhu Külliyesi ile Şehit ve Gazi Anı Evi’nin açılışı yapıldı.

Samsun Kuva-i Milliye Şehitler Müzesi açılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen, Mustafa Kemal Atatürk'ün, tarihi Havza mitingi öncesinde Samsun ahalisinin gizlice buluşup çetelerin saldırılarına karşı ilk direniş planlarının hazırlandığı Şeyh Sadi Tekkesi ile Şehit ve Gazi Anı Evi, açılıyor.

Samsun Şeyh Sadi Tekkesi 'Kuvayi Milliye Müzesi' olacak!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Şeyh Sadi Tekkesi, vatan uğrunda şehadet şerbetini içmiş şehitlerimizin anılarını yaşatmaya hazırlanıyor.

Sis Gayrimenkul Danışmanlığı ve Mühendislik Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Sis Gayrimenkul Danışmanlığı ve Mühendislik Hizmetleri Limited Şirketi, Alexis Kalk tarafından 10 bin TL sermaye ile 13 Ocak'ta Şişli, İnönü Mahallesi, Üftade Sokak'ta kuruldu.

NGN Mimarlık İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

NGN Mimarlık İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Keriman Otağ tarafından 10 bin TL sermaye ile 10 Aralık'ta Şişli, İnönü Mahallesi, Üftade Sokak Boncuk Apartmanı'nda kuruldu.

Bursa Üftade Hazretleri Cami'nin çevresi onarıldı!

Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın manevi mimarlarından Üftade Hazretleri’nin türbesi ile adını taşıyan caminin çevresini güzelleştirdi.

Tokat Erbaa Revvakbaba Tekkesi’nde restorasyon çalışmaları başlayacak!

Tokat’ın Erbaa ilçesinde bulunan Revvakbaba Tekkesi’nde restorasyon çalışmalarının başlayacağı bildirildi. Ravakbaba Türbesi’nin 2015 yılı yatırım programına alındığını ve kaynağın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne aktarıldığını kaydedildi.

Tokat Erbaa'daki Revvakbaba Tekkesi restore edilecek!

Tokat’ın Erbaa ilçesinde bulunan Revvakbaba Tekkesi’nde restorasyon çalışmalarının başlayacağı bildirildi.

Queen Rose Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Queen Rose Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret Limited Şirketi, Ahmadjamıl Abousaleh tarafından 50 bin TL sermaye ile 8 Temmuz'da Şişli, İnönü Mahallesi, Üftade Sokak'ta kuruldu.

Üftade Tekkesi ziyaretçi sayısı Haberi

Üftade Tekkesi ziyaretçi sayısı


Bursa'nın manevi önderlerinden Üftade Mehmed Muhyiddin tarafından 16'ncı yüzyılın sonlarına doğru yaptırılan cami ve tekke, restorasyon çalışmalarının ardından inanç turizminin önemli duraklarından biri haline geldi.


Bursa Büyükşehir Belediyesinin, tarihi ve kültürel mirasının ayağa kaldırılması çalışmaları kapsamında 4 milyon liralık bütçeyle yaklaşık 4 yılda yenilenerek geçen mart ayında yeniden ziyarete açılan, Osmanlı döneminden izlerini o yılların ihtişamıyla koruyan "Üftade Tekkesi ve Camii", vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.


AA muhabirinin, Büyükşehir Belediyesinden edindiği bilgilere göre, Vakıflar Bölge Müdürlüğü mülkiyetinde olan ve restorasyonu için cami derneğinin, Osmangazi Belediyesinin desteğiyle 2006 yılında başlattığı restorasyon çalışmalarından sonuç alınamadı.


Tarihi yapının ayağa kaldırılması için yapılan çalışmalar, 2009'da Büyükşehir Belediyesinin devreye girmesiyle hız kazandı.   


Halk arasında "Üftade Hazretleri" olarak bilinen Üftade Mehmed Muhyiddin'in 16'ncı yüzyılın sonlarına doğru inşa ettirdiği ancak...