09 / 05 / 2024

UIA Dünya Mimarlar Birliği

UIA Dünya Mimarlar Birliği

Taksim Camii projelerinden kabul gören Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp'in 'Taksim Cumhuriyet Camii ve Dinler Müzesi Projesi 2012 Mayıs ayında Sofya da gerçekleşenInterarch 2012 kongresinde UIA Dünya Mimarlar Birliği 2. Ödülüne değer bulundu.

Eskişehir'in tren garı projesine 2020 Dünya Mimarlık Ödülü!

Eskişehir'de inşaatına başlayan yüksek hızlı tren garı projesi, Dünya Mimarlar Topluluğu tarafından verilen 2020 Dünya Mimarlık Ödülü’nü alamaya hak kazandı.

İzmirli İçmimarlar Dünya İç Mekanlar Günü'nü kutladı!

TMMOB İçmimarlar Odası İzmir Şubesi, Dünya İç Mekanlar Günü'nü İzmir Kültürpark Mogambo Gazinosu’nda düzenlenen bir etkinlikle kutladı. 

Kentsel dönüşüm daha iyi bir dünya için olmalı!

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, kentsel dönüşümün daha iyi bir dünya için olması gerektiğini söyledi.

Mersin'de Dünya İç Mimarlar Günü kutlandı!

MERSİN'de il temsilciliği hakkı kazanan İç Mimarlar, Dünya İç Mimarlar Günü'nde bir araya geldi. Konuşmanın ardından, buluşmaya katkı sunan sponsorlar ve protokol üyelerine plaket takdim edildi.

Palmiye Showroom, Yeşilköy Dünya Ticaret Merkezi’nde açıldı!

Uzman danışmanlar eşliğinde mimarlar, tasarımcılar ve mekanında fark yaratmak isteyenlere hizmet veren Palmiye Showroom, Yeşilköy Dünya Ticaret Merkezi’nde açıldı.

AKG Gazbeton Dünya Mimarlık Günü’nü kutluyor!

Türkiye gazbeton üretiminde sektörünün lider firmalarından AKG Gazbeton, her yıl ekim ayında kutlanan Dünya Mimarlık Günü dolayısıyla, mimarların modern kentler yaratılmasına sağladıkları katkılara bir kez daha dikkat çekti.

Mimarlar Odası'ndan "Dünya Mimarlık Günü" basın açıklaması!

"Dünya Mimarlık Günü 5 Ekim 2015 tarihinde "Mimarlık, Bina ve İklim" teması ile Uluslararası Mimarlar Birliği'ne (UIA) bağlı 124 ülkede, yaklaşık bir milyon üç yüz bin mimar tarafından kutlanacaktır.

N Habitat ve UIA Dünya Mimarlık ve Konut Günü'nün teması belirlendi!

Her yıl Ekim ayının ilk Pazartesi günü, Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı (UN Habitat) ve Uluslararası Mimarlar Birliği‘nin (UIA) ortak ve paralel etkinlikleri olarak "Dünya Mimarlık ve Konut Günü" kutlanmakta.

Geleceğin dünya starı mimarları Türkiye'den çıkacak!

International Property Awards Başkanı Shield, ödül alan projeleri şöyle özetledi:Türkiye, kentsel dönüşümün de devreye girmesiyle müthiş bir deneyim alanı oldu. Ben geleceğin dünya starı olacak mimarlarının Türkiye'den çıkacağına inanıyorum.

14. Dünya Mimarlar Zirvesi Sofya'da düzenlendi!

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen “XIV. Dünya Mimarlar Zirvesi”, 20 Mayıs Çarşamba akşamı düzenlenen ödül töreni ile sonra erdi. 21 Ülkeden pek çok usta mimarın çeşitli projeleri ile katıldığı ödül töreni hayli renkli geçti...

Taksim Cumhuriyet Camii UIA Dünya Mimarlar Birliği'nden ödül!

Taksim Camii projelerinden kabul gören Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp'in 'Taksim Cumhuriyet Camii ve Dinler Müzesi Projesi 2012 Mayıs ayında Sofya da gerçekleşenInterarch 2012 kongresinde UIA Dünya Mimarlar Birliği 2. Ödülüne değer bulundu.

Dünya'nın en iyi 10 camiisi!

Ünlü Mimarlar Murat Tabanlıoğlu, Hilmi Şenalp, Doğan Tekeli, Mahmut Anlar, Oktay Ekinci ve Zeynep Fadıllıoğlu dünya'nın en güzel 10 camisini seçti...

Dünya mimarlarından Tabanlıoğlu Mimarlık’a büyük onur!

Dünya Mimarlık Festivali’nde (WAF) Tabanlıoğlu Mimarlık’ın “Bodrum Uluslararası Havalimanı” projesi Türk mimarlığını zirveye taşıdı...

UIA Dünya Mimarlar Birliği Haberi

UIA Dünya Mimarlar Birliği

Taksim Camii Kültür ve Sanat Vakfı tarafından hazırlatılan Taksim Camii projelerinden kabul gören Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp'in 'Taksim Cumhuriyet Camii ve Dinler Müzesi Projesi 2012 Mayıs ayında Sofya da gerçekleşen

Interarch 2012 kongresinde UIA Dünya Mimarlar Birliği 2. Ödülüne değer bulunmuştu.


Sn Başbakan'ın onayını bekleyen proje bu kere ABD, Los Angeles ten 'IDA International Design Awards' Uluslararası Tasarım Ödülleri programında Kurumsal Yapılar kategorisinde 2. Ödül derecesini aldı. Dünyanın tasarım merkezi Los Angeles kentinde Her yıl tekrarlanan IDA International Design Awards Mimarlık, İç Mimarlık, Moda Tasarımı, Endüstriyel Tasarım ve Grafik Tasarım kategorilerinde tüm Dünyadan katılımlarla gerçekleşiyor.


Ödül Töreni 5 Mayıs 2013 tarihinde, Sinema Oscarları 'Academy Awards' törenlerinin yapıldığı Dolby Theatre salonunun yakınında, Los Angeles, Kaliforniya, ABD, Harmony Gold Theatre salonlarında 16.00-19.00...