16 / 05 / 2024

ula cami kadıköy

ula cami kadıköy

Kadıköy Moda sahilinde bulunan ve uzun yıllardır otopark alanı olarak kullanılan araziye cami yapılmasıyla ilgili plan değişikliği, Çevre ve B Şehircilik Bakanlığı tarafından 're'sen' onaylandı.

İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı açıklandı: Önce Eminönü'nde, sonra Kadıköy'de girişler ücretli olacak!

İstanbul'un 'zirve saatte' trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen 'İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı' kapsamında Eminönü ile Kadıköy'e girişlerin ücretli olması planlanıyor. İşte ayrıntılar..

İstanbullulara müjde! Kadıköy-Sabiha Gökçen arası kesintisiz bağlantı sağlanacak!

İnşaat çalışmalarının yüzde 91'i tamamlanan Pendik Tavşantepe- Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalara yönelik açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kadıköy ve Sabiha Gökçen arasının kesintisiz sağlanacağını dile getirdi. 

Kadıköy Ulu Cami projesine mahkemeden 'uygun değil' kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kadıköy rıhtımında yapılmak için hazırlanan 'Ulu Cami' projesine onay veren koruma kurulu kararını, İstanbul 3. İdare Mahkemesi iptal etti. 

Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı metro inşaatı 2021'de tamamlanacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2021 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı açıklamada, Kadıköy-Kartal-Kaynarca Sabiha Gökçen metro hattı çalışmasının 2021'in sonunda tamamlanacağını açıkladı.

Kadıköy'ün ulaşım sorununa 'metro' çözümü!

Kadıköy'ün ulaşımla ilgili hiçbir sorunu kalmayacağını söyleyen AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, yeni metro projeleriyle ilgili konuştu.

Kadıköy Ulu Cami Projesi onaylandı!

Başbakanlık, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İstanbul Müftülüğü talebi doğrultusunda hayata geçirilecek Kadıköy Ulu Cami Projesi onaylandı.

Aykurt Nuhoğlu: Kadıköy'de cami ve parklara haciz talebi yok!

TAŞYAPI İnşaat, Kadıköy Belediyesi’ne dava açmış ve kazandığı 101 milyon liralık tazminat ödenmeyince, icra işlemi başlatmıştı.

Dardenia ilk franchise şubesini Kadıköy'de açtı!

Balık tutkunlarının tercihleri arasında olan Dardenia, ilk franchise şubesini Kadıköy Bahariye’de açtı. Bu restoranla birlikte Dardenia’nın şube sayısı Anadolu Yakası’nda 4, İstanbul genelinde 8’e ulaştı.

Kadıköy rıhtımına yapılacak caminin imar planı askıdan indi!

Kadıköy rıhtımına yapılması istenilen cami yeniden gündemde. Bu defa İSKİ’nin atık su tesisi yapacağı alan camiye tahsis edildi. Caminin imar planı askıdan indi.

Kadıköy sahili cami projesine onay!

Kadıköy Moda sahilinde bulunan ve uzun yıllardır otopark alanı olarak kullanılan araziye cami yapılmasıyla ilgili plan değişikliği, Çevre ve B Şehircilik Bakanlığı tarafından 're'sen' onaylandı.

Kadıköy'de rıhtıma cami projesi!

Başbakanlık, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İstanbul Müftülüğü’nün talepleri doğrultusunda, Kadıköy rıhtım bölgesine, kalabalık cemaate uygun yeni bir ‘Ulu Cami’ yapılacak. Bakanlık, imar planını askıya çıkardı.

Kadıköy rıhtım bölgesine Ulu Cami yapılacak!

Başbakanlık, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İstanbul Müftülüğü’nün talepleri doğrultusunda, Kadıköy rıhtım bölgesine, kalabalık cemaate uygun büyüklükte yeni bir ‘Ulu Cami’ yapılacak. Nuhoğlu, cami projesi için hukuki süreç başlatacaklarını söyledi.

Kadıköy Velvet Towers Konutları ulaşım!

1+0 evlerin 40 metrekareden başladığı proje toplam 250 milyon TL yatırım değeriyle yükselecek. Kadıköy Velvet Towers Konutları ulaşım bilgisi kapsamında Kalamış Sahile 2 kilometre kadar uzaklıkta bulunuyor.

ula cami kadıköy Haberi

ula cami kadıköy

Kadıköy Moda sahilinde bulunan ve uzun yıllardır otopark alanı olarak kullanılan araziye cami yapılmasıyla ilgili plan değişikliği, Çevre ve B Şehircilik Bakanlığı tarafından 're'sen' onaylandı. Cami, İSKİ arıtma B tesislerinin yanındaki, 1980'li yıllarda doldurulan alana yapılacak. ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı bir kez daha İstanbul'un imar planlarına müdahale ederek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni devre dışı bıraktı. İstanbul Müftülüğü'nün 2014 yılında Bakanlığa yaptığı başvuru üzerine söz konusu plan değişikliğine gidildi. Müftülüğün başvurusunda özetle şöyle denilmişti: "Kadıköy Ilçemiz'in Rıhtım Mevkii'nde insanların en temel hakları olan dini sorumluklarını yerine getirebilmeleri ve bilhassa yoğun katılımın olduğu Cuma ve Bayram namazlarının huzurla kılınmasına imkân sağlanabilmesi için uygun bir yerde Kadıköy'ün Ulu Cami ihtiyacının karşılanması büyük önem arz etmektedir." Bu başvuru üzerine hazırlanan plan değişikliği Bakanlık tarafından...