08 / 07 / 2024

ulaşım zam

ulaşım zam

Artan mazot fiyatları yüzünden İstanbul'da toplu taşıma her an krize girebilir. İETT'nin zam teklifinin reddedilmesinin ardından taksicilerin taksimetreye yüzde 50 zam talebi de geri çevrildi.

İzmir'de toplu ulaşım ücretlerine zam geldi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, kent içi toplu ulaşım ücret tarifesini oy birliği ile güncellediğini duyurdu. 24 Haziran Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak tarifeye göre tam biniş ücreti 17,5 Türk Lirası oldu.

Grev dalgası yayılıyor, havacılık ve ulaşım sektörleri kilit

Avrupa ülkelerinde artan enflasyon nedeniyle çalışanların maaşlarında iyileştirme yapılması isteniyor. Hükümetler zam talebine karşı direnirken özellikle havacılık ve ulaşım sektörlerinde yaygınlaşan grevler kaos yaşanmasına neden oluyor.

Toplu ulaşım ücretlerine son üç ayda ikinci zam. Bugünden itibaren başladı

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar toplu ulaşım ücretlerine yansımaya devam ediyor. Bu kez ulaşım ücretlerine zam haberi farklı bir ilden geldi. İşte detaylar…

Bir ilde hem ekmeğe hem de toplu ulaşıma zam!

Akaryakıt fiyatlarına düzenli olarak gelen zamlar birçok sektörde zamma neden oldu. Bir ilde daha ekmek fiyatlarına ve toplu ulaşım ücretlerine zam yapıldı. İşte detaylar...

2022 İETT toplu ulaşım ücreti tarife listesi: Tam ve öğrenci aylık akbil ne kadar?

İstanbul'da geçtiğimiz ay itibariyle toplu ulaşım ücretlerine yüzde 40 oranında bir zam yapıldı. Bununla birlikte tam ve öğrenci aylık akbil (abonman) fiyatları da yükselmiş oldu. Toplu ulaşımı kullanan milyonlarca vatandaş, tam ve öğrenci akbil ücretlerin ne kadar olduğunu merak ediyor.

Ulaşımda zam yağmuru dinmedi! İşte 26 Nisan 2022 güncellenen Ankara ve İstanbul ulaşım fiyat listesi...

Bu sene içerisinde akaryakıta gelen zamlarla birlikte en çok zam yapılan alan ulaşım oldu! Taksi, otobüs, metro, minibüs, Marmaray... Peki, İstanbul ve Ankara'da şehir içi ulaşım ücretleri ne kadar? İşte 26 Nisan 2022 fiyat listesi...

İstanbullulara toplu ulaşım şoku! Otobüs, metrobüs metrolar duracak mı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımın durabileceği uyarısı yapıyor. Sebebi, geçtiğimiz gün sunulan ancak reddedilen ek zam teklifi…

İstanbul'da ulaşıma zam mı gelecek? Mavi kart ne kadar olacak? Tam bilet 8 TL…

İstanbul’da toplu ulaşıma zam bekleniyor. İETT Genel Müdürü, yüzde 50’den az zam olmayacağını açıklamıştı. Yüzde 50 zammın gelmesi durumunda 430 Türk lirası olan abonman mavi kart, 640 Türk lirasını geçecek. Zammın öğrencilere gelmesi durumunda ise öğrenci bileti 4 lira olacak.

İzmir'de toplu ulaşıma zam! İşte yeni tarife!

İzmir'de toplu ulaşım ücretlerine zam yapıldığı açıklandı. 20 Mart Pazar gününden itibaren geçerli sayılacak yeni fiyat tarifesine göre 4.7 lira olan tam biniş ücreti, 6.5 liraya yükseltildi.

İstanbul'da ulaşım ücretlerine zam geldi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, İstanbul'daki ulaşım ücretlerine zam kararı alındı.

İstanbul'da zamlı ulaşım bugün itibari ile başladı!

İstanbul'da toplu ulaşım ücretlerine yüzde 35 zam yapıldı. Bugün uygulamaya konulan yeni toplu ulaşım tarifesine göre, 2,60 lira olan tam elektronik bilet 3,50 lira, 1,25 lira olan öğrenci bileti 1,75 lira, 205 lira olan tam mavi kart 275 lira, 40 lira olan öğrenci mavi kartı 50 liradan satılıyor.

Şanlıurfa'da ulaşıma zam yok!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ilk UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) toplantısında ulaşıma zam olmayacağı kararı çıktı. Toplantıya Ulaşım ve Trafikle ilgili birimlerin amirleri ile Şoförler Odası temsilcileri katıldı.

Ankara'da toplu ulaşıma zam!

Ankara Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu, toplu taşıma ücretlerine yüzde 15'i aşan oranlarda zam yaptı. Peki Ankara'da yeni toplu taşıma ücretleri ne kadar oldu?

ulaşım zam Haberi

ulaşım zam

İstanbul'a toplu taşımaya zam talebi taksici, belediye, minibüs esnafı tarafından ısrarla dillendiriliyor. Ulaşıma zam teklifleri ise UKOME'de her defasında reddedildi. İBB yönetiminin, artan akaryakıt, doğal gaz ve elektrik fiyatlarındaki artış nedeniyle geliri giderini karşılayamayan esnaf ile bağlı kuruluşlarının toplu ulaşım ücretlerine zam yapılması talebi yine veto yedi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası başkanı Eyüp Aksu, taksicilerin yüzde 50 istediğini söyledi. Aksu, "Vatandaş olarak tükettiğimiz temel gıdalar üzerinde de bizim geçim kaynağımız olan ulaşım sektörüne de artış yapılmalı. Sonuçta biz de vatandaşız. Biz, kontak kapatmayı, eylemi bu süreçte uygun görmüyoruz. Ama, esnaf sürekli bizi sıkıştırıyor. Haklı olarak bizi bypass etmeye çalışıyor, 'Yok geliriz camları kırarız, yok şunu yaparız, bunu yaparız' diyor” dedi. 

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, esnafın kontak kapatma aşamasına...