03 / 05 / 2024

Taksiye uçuk zam tehdidi! Bu fiyatlara kontak açılmaz dediler ve...

Taksiye uçuk zam tehdidi! Bu fiyatlara kontak açılmaz dediler ve...

Artan mazot fiyatları yüzünden İstanbul'da toplu taşıma her an krize girebilir. İETT'nin zam teklifinin reddedilmesinin ardından taksicilerin taksimetreye yüzde 50 zam talebi de geri çevrildi.



İstanbul'a toplu taşımaya zam talebi taksici, belediye, minibüs esnafı tarafından ısrarla dillendiriliyor. Ulaşıma zam teklifleri ise UKOME'de her defasında reddedildi. İBB yönetiminin, artan akaryakıt, doğal gaz ve elektrik fiyatlarındaki artış nedeniyle geliri giderini karşılayamayan esnaf ile bağlı kuruluşlarının toplu ulaşım ücretlerine zam yapılması talebi yine veto yedi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası başkanı Eyüp Aksu, taksicilerin yüzde 50 istediğini söyledi. Aksu, "Vatandaş olarak tükettiğimiz temel gıdalar üzerinde de bizim geçim kaynağımız olan ulaşım sektörüne de artış yapılmalı. Sonuçta biz de vatandaşız. Biz, kontak kapatmayı, eylemi bu süreçte uygun görmüyoruz. Ama, esnaf sürekli bizi sıkıştırıyor. Haklı olarak bizi bypass etmeye çalışıyor, 'Yok geliriz camları kırarız, yok şunu yaparız, bunu yaparız' diyor” dedi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön