08 / 07 / 2024

Taksiye uçuk zam tehdidi! Bu fiyatlara kontak açılmaz dediler ve...

Taksiye uçuk zam tehdidi! Bu fiyatlara kontak açılmaz dediler ve...

Artan mazot fiyatları yüzünden İstanbul'da toplu taşıma her an krize girebilir. İETT'nin zam teklifinin reddedilmesinin ardından taksicilerin taksimetreye yüzde 50 zam talebi de geri çevrildi.



"TAKSİMETRE BUNDAN SONRA AÇMAYIZ"

Beni arayan şoför arkadaşlar 'Biz bundan sonra taksimetre açamayız, pazarlık usulü gidiyoruz' demeye başladılar. Bu da bizim kesinlikle tasvip etmediğimiz, yanlış olan bir sistem. Buna da kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Şimdi hem hükümetimizden hem bakanlıklarımızdan hem buradaki bürokratlardan hem İBB bürokratlarından özellikle rica ediyoruz. Sürdürebilirlik halinde bizim oranlarımız iyileştirilmeli. Biz esnaf olarak kesinlikle eylemi, kontak kapamayı uygun görmüyoruz bu süreçte."

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI TEMSİLCİSİ: BİZ DE NOTER DEĞİLİZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 1. Bölge Müdürü Serdar Yücel ise "Bizim de hesap ettiğimiz rakamlarımız var önümüzde. Biz de noter değiliz" diyerek yüzde 50 zam talebine karşı çıkarak şunları söyledi:

"Bu rakamlara göre yüzde 32 gibi bir rakam çıkıyor totalde. Yani bunun yüzde 25’i akaryakıttan, yüzde 7,28 de enflasyondan geliyor. Şimdi asgari ücret farkını almıyoruz almamamız gerekir. Çünkü zaten bunu biz yılbaşında vermiştik. Asgari ücrette böyle bir artış olmadı. Ve bunun nihayetinde net olarak söyleyeyim. Bunun karşılığı minibüsçü esnafımızda 5 lira ücret olarak indi bindi ücretlerinin gelmesi yönünde bir teklifimiz oldu. Tam biletle ilgili olarak da 6,5 lirayı hesap ettik biz. Yani kendi hesabımız böyle. Çünkü şu anda elimde bir büyükşehir belediyelerinin de toplu ulaşım tarifleri var. Böyle şimdi 8 lira 22 kuruş isteniyor. Yani bu hakikaten İstanbul'da yaşayan ve toplu ulaşımı kullanan insanlar için çok ağır bir yük. Yani bunun olması mümkün değil. Böyle bir rakamın çıkması mümkün değil. Bizim yaptığımız da bir hesap. Hiç hesap olarak zaten karşı karşıya gelmiyoruz. Genel bir toplantı yapılıyor ve orada bir böyle olacak bizim fikirlerimiz çok fazla dikkate alınmıyor. Yani biz noter değiliz. Biz de mühendis arkadaşlarımız var içimizde işte farklı sosyal bilimlerden biraz insanlarımız var. Yani biz de 8,22 gibi bir rakamı dayatmak böyle çok mantıklı değil. İstanbul halkına bir zulüm yani bu."

ALPER BİLGİLİ: MAZOTUN YÜZDE 300 ZAMLANDIĞI BİR ORTAMDA ULAŞIMA YÜZDE 50 ZAM İSTEMEK Mİ ZULÜM?

İETT Genel Müdürü Alper Bilgili ise İETT’nin içinde bulunduğu durumu özetlerken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 1. Bölge Müdürü Serdar Yücel'in “İstanbul halkına zulüm" sözlerine şu cevabı verdi:

"Geçen yıl mazotun litresini İETT kurumu 7,3 liradan almış. Bu yıl ise 22 liralarda şu anda mazot bedeli. Bugün böyle yarın biraz artabilir, biraz düşebilir ama sonuç itibarıyla mazot şu an geçen seneki maliyetinin üç katına çıkmış durumda. Yani ben de Serdar Bey'e sormak istiyorum açıkçası. Hani mazotun yüzde 300 zamlandığı bir ortamda. ulaşıma yüzde 50 zam istemek mi İstanbul halkına zulüm? Yani bu zulüm değilse, o mu zulüm yoksa bu zulme sessiz kalıp o zulme karşı çıkmak adil mi? Bunu sormak istiyorum.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön