17 / 05 / 2024

Taksiye uçuk zam tehdidi! Bu fiyatlara kontak açılmaz dediler ve...

Taksiye uçuk zam tehdidi! Bu fiyatlara kontak açılmaz dediler ve...

Artan mazot fiyatları yüzünden İstanbul'da toplu taşıma her an krize girebilir. İETT'nin zam teklifinin reddedilmesinin ardından taksicilerin taksimetreye yüzde 50 zam talebi de geri çevrildi.



İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, esnafın kontak kapatma aşamasına geldiğini, kendilerinin bunu güçlükle engellendiğini anlattı. Aksu şunları söyledi:

"KASABA MANAVA NEDEN FİYAT ARTIRDIN DİYEMİYORUZ"

"Şimdi biz de vatandaşız, ulaşım sektöründe. Biz de peynir yiyoruz, zeytin yiyoruz, yağ alıyoruz, temel gıdaları tüketiyoruz, bunlara da belli bir oranda zam yapıldı. Bizim vatandaşa gidip 'Markette, kasapta, manavda, neden bu fiyatı arttırdın deme' yetkimiz yok. Böyle bir lüksümüz de yok. Ama yıllardır biz ulaşım sektörü olarak bu masada yalvarıyoruz. Mağduruz bize zam verin. Tabii vatandaş olarak tükettiğimiz temel gıdalar üzerinde de bizim geçim kaynağımız olan ulaşım sektörüne de artış yapılmalı. Sonuçta biz de vatandaşız. Esnaf sürekli bizi sıkıştırıyor. Haklı olarak bizi bypass etmeye çalışıyor, yok geliriz camları kırarız, yok şunu yaparız, bunu yaparız.

"SÜRKELİ KULAKLARIMIZ ÇINLIYOR"

Eskiden yöneticiydim Oda başkanımız Yahya Uğur ile Ankara'dan geliyoruz. Oda Başkanı 'Kulaklarım çınlıyor başkan, senin kulakların da çınlıyor mu' dedi. Dedim, 'Yok öyle bir şey hissetmedim.' Ama benim şu anda kulaklarım sürekli çınlıyor. Oysa kulak çınlaması esnafın kötü sözleriyle olurmuş. Şu anda kulaklarımız çınlar hale geldi.

Taksiye uçuk zam tehdidi! Bu fiyatlara kontak açılmaz dediler ve...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön