27 / 04 / 2024

İstanbullulara toplu ulaşım şoku! Otobüs, metrobüs metrolar duracak mı?

İstanbullulara toplu ulaşım şoku! Otobüs, metrobüs metrolar duracak mı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımın durabileceği uyarısı yapıyor. Sebebi, geçtiğimiz gün sunulan ancak reddedilen ek zam teklifi…



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul’da ulaşımın duracağı yönünde açıklamalar yapıyor. Sebebi ise geçtiğimiz günlerde sunulan ve AK Parti ile MHP oylarıyla reddedilen ulaşıma zam talebi… İBB, toplu ulaşım esnafının fahiş akaryakıt zamları nedeniyle istediği ek zam talebini, Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) sunmuştu.

İBB Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medya hesabından, ‘’Amaç İBB ve İETT’yi batırmak’’ değerlendirmesinde bulunmuştu. Söz konusu teklifin 10 gün içerisinde yeniden gündeme getirilmesi bekleniyor.

İBB UKOME’de geçtiğimiz günlerde ulaşıma ek zam talebi değerlendirildi. Taksi, metro, metrobüs, otobüs, dolmuş gibi yüzde 50, servise yüzde 40 zamla, indirimli öğrenci kullanımının 25 yaşla sınırlandırılması teklifi oy çokluğuyla reddedildi.

İstanbullulara toplu ulaşım şoku! Otobüs, metrobüs metrolar duracak mı?

Konuyla ilgili konuşan İBB Sözcüsü Murat Ongun, ‘’Artan maliyetlerin bir şekilde toparlanması gerekiyor. Biz belediye olarak elektronik bilete dâhil sistemleri sübvanse ediyoruz. Ama tabii ki bütçemizin çok ciddi bir alanını kaplamaya başladı bu durum. İETT’de bir yolcunun maliyeti 12-13 TL’ler civarında. Ve bir yolcudan geliri ortalama 3,5 TL civarında İETT’nin. Düşünün ki bir yolcuya yani yolculuk başına 10 TL’lik bir sübvansiyon gerçekleştiriyoruz sadece İETT tarafından.’’ ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön