04 / 05 / 2024

ulaşımda Hız yuvarları

ulaşımda Hız yuvarları

Bildiğimiz gibi basınçsız tren ya da basıncı alınmış tüp aksamlı tren olarak da bilinen hız yuvarları, saatte 1300 kilometre hıza ulaşabiliyor. Türkiye'ye geldiğini düşünürsek İstanbul – Ankara arası yaklaşık yarım saat olacak.

İBB açıkladı! İstanbul'daki bazı tünellerde hız limiti sabitlendi...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi gerçekleştirdiği toplantısında, şehirdeki sekiz tünelde araç sınıflarına göre farklı olan hız limitleri sabitlendiği açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Konut fiyatlarındaki artış resmen hızını kesti! Hangi ilde konut fiyatlarındaki artış ne kadar oldu? 

Son 9 aydaki yıllık artışlara bakıldığında ülke genelinde konut fiyatlarında yüzde 200’e, İstanbul’da ise yüzde 240’a ulaşan artış oranları kaydedilmişti. Ancak Nisan'da konut fiyatlarındaki artış resmen hızını kesti. İşte o rakamlar...

Hız delisi BMW i7'nin özellikleri ve fiyatı nedir? İşte amiral gemisi BMW İ7 2023 07 Şubat fiyat listesi 

4,1 saniyede 60 mil hıza ulaşacağınız adeta hızı iliklerinizde hissedeceğiniz BMW İ7 hızı kadar konforu ile de ön plana çıkıyor. Bir sedan için harika yol tutuşa sahip BMW i7 modeli ile elektrikli araç piyasasında el ile gösteriliyor. peki  BMW i7'nin özellikleri ve fiyatı nedir? İşte 2023 Şubat ayı

Adil Karaismailoğlu: Yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor!

Şantiyelerin hiçbirinde işlerin durmadığını söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı açıklamada "Yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor" dedi.

Konut stoku erime hızı son 10 yılın 2. en yüksek seviyesine ulaştı!

Konut satışları Temmuz'da yeni bir rekora imza atmaya hazırlanıyor. İlk verilere göre, konut projelerindeki stok erime hızı Temmuz ayında yine zirveyi zorladı. Temmuzda konut stokunun erime hızı yüzde 11.7’yi aşarak son 10 senenin ikinci yüksek seviyesine ulaştı.

Ankara'da ulaşımda çılgın projeler olmayacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Ankara Ulaşım Çalıştayı”nı gerçekleştirdi.

Kastamonu Uğurlu Konakları, yatırımda hız kesmiyor!

Kastamonu turizminin adeta elçiliğini üstlenen Gülsen Kırbaş, kentin ilk kadın girişimcilerinden birisi olarak 15 yıldır konak işletmeciliği yapıyor. Kastamonu Uğurlu Konakları, yatırımda hız kesmiyor..

Mehmet Cahit Turhan: Yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor!

Yatırımlarda yavaşlama olduğu algısının zaman zaman gündeme getirildiğini ifade eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, yatırımların hız kesmeden devam ettiğini açıkladı...

Kanal İstanbul çalışmaları hız kazandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Kanal İstanbul etüt proje işinin tamamlanması ve yapım ihale ilanına çıkılması için hem Karayolları hem de Altyapı Yatırımları genel müdürlüklerimizin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor" dedi...

Kayseri'de yatırımlar hız kesmeyecek!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kent merkezinde belediye tarihinin en yoğun yatırımlarını yaparken ilçelere yatırımda da hız kesmediklerini söyledi. Çelik, Sarız’a ise kapalı semt pazarı yapılacağını söyledi.

Büyükçekmece'nin ulaşım sorunu çözülecek!

Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yol yapım çalışmaları hız kesmeden devam edecek. Alkent 2000 Mahallesi'nde başlatılan yol yapım çalışması ulaşım sorununu çözecek.

Pendik Batı Mahallesi'nde dönüşüm hız kazandı!

Pendik Batı Mahallesi’nde dönüşüm hız kazandı. Mülk sahipleri, deprem riski taşıyan 530 daireyi yenileme imkanına kavuştu. Uygulamadan faydalanarak inşaat ruhsatı alan parsel sayısı ise 100’e ulaştı.   

Kayseri'de ulaşım yatırımları hız kesmiyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği ulaşım yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

ulaşımda Hız yuvarları Haberi

ulaşımda Hız yuvarları

Bildiğimiz gibi basınçsız tren ya da basıncı alınmış tüp aksamlı tren olarak da bilinen hız yuvarları, saatte 1300 kilometre hıza ulaşabiliyor. Geleceğin ulaşım aracı olarak görülen hız yuvarı, yaygınlaştığı takdirde ulaşımda kaybedilen zamanı büyük oranda azaltacak. Türkiye'ye geldiğini düşünürsek İstanbul – Ankara arası yaklaşık yarım saat olacak.


İşte bu proje için ilk fikir, Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk tarafından gelmişti. Lakin takvimi müsait olmadığı için bu işe kalkışmayan Musk, JumpStartFund isimli girişimci gruba destek olmuştu. Ardından inşaatın ilk etabı için izin alındığı duyurulmuştu.


Tabii bu gelişmelerin hepsi ABD'de yaşandı. Lakin Avrupalılar bu duruma kayıtsız kalmadı; Viyana, Bratislava ve Budapeşte'yi birbirine bağlayan hız yuvarı üzerinde çalışmalar başladı. Viyana ile Bratislava'nın arası 55-80 kilometre arası. Bu mesafe Bratislava ve Budapeşte arasında ise...