27 / 04 / 2024

İBB açıkladı! İstanbul'daki bazı tünellerde hız limiti sabitlendi...

İBB açıkladı! İstanbul'daki bazı tünellerde hız limiti sabitlendi...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi gerçekleştirdiği toplantısında, şehirdeki sekiz tünelde araç sınıflarına göre farklı olan hız limitleri sabitlendiği açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen toplantı kapsamında, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce'nin başkanlığında Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleti.

Yapılan toplantıda, İstanbul'daki bazı tünellerde hız limitlerinin belirlenmesi teklifi görüşüldü. Kaydedilen teklifte, kentteki bazı tünellerde otomobiller ve diğer araçlar için hız limitlerinin farklı olduğu, bu durumun sürücüler nezdinde karışıklığa mahal verdiği ve şikayetlerin yaşandığı kaydedildi.

Buna göre, tünellerde tek tip hız limitinin belirlenmesi kapsamında ise sürücüler bu karışıklığı ortadan kaldıracağı kaydedilen  teklifte, bütün araçlar için Vecdi Diker Tüneli ve Halis Ulukurt Tüneli için hız limiti saatte 80 kilometre, Bomonti-Dolmabahçe Tüneli, Kağıthane-Piyalepaşa Tüneli, Sarıyer-Çayırbaşı Tüneli, Kasımpaşa-Hasköy Tüneli ve Çamlıca-Libadiye Tüneli için saatte 70 kilometre, Çamlıca-Libadiye Bağlantı Tüneli için saatte 50 kilometre olması belirtildi. Toplantıda verilen teklif oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda ayrıca parkomat projeleri, sürücü güzergahları, servis taşımacılığının revize edilmesi ve 8+1 koltuk kapasiteli taksiler için durak yeri ihdas edilmesi maddeleri görüşüldüğü de belirtildi.

UKOME NEDİR VE NE İŞ YAPAR?

UKOME açılımı Ulaşım Koordinasyon Merkezi anlamına gelmektedir. Buna göre, Büyükşehir Belediyelerinde yer alan  bir birim olan UKOME, yasaya dayanarak büyükşehir belediyesi bünyesinde ulaşım ve trafiği düzenler ve yolcu taşıma ücretlerini belirlemek  ve toplu taşıma hatlarının güzergahlarını planlamakla ilgili kararlar almaktadır.

İBB açıkladı! İstanbul daki bazı tünellerde hız limiti sabitlendi...

UKOME'NİN GÖREVLERİ NELERDİR?

Ulaşım koordinasyon merkezi (UKOME), Büyükşehir belediyesi yasasına dayanılarak büyükşehir belediyesi bünyesinde kurulan ulaşım ve trafiğin düzenlenmesi, yolcu taşıma ücretlerinin ve toplu taşıma araçlarının hat ve güzergahlarının belirlenmesinde kararlar alan birimdir.

UKOME NEREYE BAĞLIDIR?

UKOME: Ulaşım Koordinasyon Merkezidir. Ayrıca, Büyükşehir belediyesi alt yapı koordinasyon merkezi ile ulaşım koordinasyon merkezi büyükşehir belediye başkanına bağlıdır. Başkan bu görevi bizzat veya görevlendireceği kişi eli ile yürütmektedir.

ŞEHİRLERDE ALT YAPIYI KİM YAPAR?

Şehirlerde , söz konusu denetlemelerde Büyükşehir Belediyeleri farklı kurumlardan yararlanabilecektir. 17. 3194 sayılı Kanuna göre şehirlerde plan yetkisi belediyelere aittir. Bu düzenleme büyükşehirler içerisinde ilçe belediyeler anlamına gelmektedir.

İSPARK gazetecilerin indirimini iptal etti

UKOME açıkladı! Ankara'da toplu ulaşımda yeni bir dönem...

İstanbullulara müjde! Otobüs, vapur, metro ulaşım ücretlerine indirim geliyor! Yeni düzenleme yarın başlıyor...

İstanbul'da yeni dönem başladı: Kredi kartıyla ödemede indirim


Geri Dön