30 / 04 / 2024

UKOME açıkladı! Ankara'da toplu ulaşımda yeni bir dönem...

UKOME açıkladı! Ankara'da toplu ulaşımda yeni bir dönem...

Ankara’da taksi, otobüs, dolmuş ve okul servis araçlarına araç takip cihazı, kamera ve panik butonu takılması zorunlu olması şartı getirildi. Yapılacak olan bu düzenleme için esnafa 31 Aralık 2023'e kadar süre verildiği açıklandı. İşte ayrıntılar...



Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) 2 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirdiği toplantı kapsamında toplu taşıma araçlarında güvenliğin ve yeknesaklığın sağlanması amacı ile  Ankara  il sınırlarında hizmet veren tüm toplu taşıma araçlarına araç takip cihazı, kamera ve panik butonu takılması zorunlu hale getirildiği kaydedildi.

UKOME Genel Kurulunda alınan kararın uygulanması kapsamında sistemlerin takılması ve çalışır hale getirilmesi için toplu taşıma esnafına 31 Aralık 2023 tarihine kadar süre verildi.

ULAŞIM KOORDİNASYON MERKEZİ NEDİR?

Ulaşım koordinasyon merkezi (UKOME), Büyükşehir belediyesi yasası´na dayanılarak büyükşehir belediyesi kapsamında kurulan ulaşım ve trafiğin düzenlenmesi, yolcu taşıma ücretlerinin ve toplu taşıma araçlarının hat ve güzergahlarının belirlenmesinde kararlar alan bir kurumdur.

KOORDİNASYON MERKEZİ NEDİR?

Belediyeleri ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca kendi bütçelerinden yapacakları harcamalar ile yerine getirilmesini sağlamak için bir program tespit eder ve bu programın uygulanıp uygulanmadığını kontrol etmektedir.

UKOME açıkladı! Ankara da toplu ulaşımda yeni bir dönem...

ANKARA'DA KAÇ TANE EGO OTOBÜSÜ VAR?

EGO bugün kendi bünyesindeki 1800, özel olarak işletilen (özel halk otobüsü - ÖHO ve özel toplu ulaşım araçları - ÖTA ) 700 'den fazla otobüsüyle, 5 bölgede, 40'tan çok hareket noktası ile, 300'den çok hatta Ankaralılara ulaşım hizmeti vermektedir.

ULAŞIM DENETİM MERKEZİ NE İŞ YAPAR?

Ulaşım Denetim ekipleri tarafından belirlenen duraklarda sürücü personelin kıyafetlerini, sefer saatlerini ne zaman hareket etmeleri gerektiklerini, araçların yolcu taşıma sayılarını, duraktan alınan yolculara gösterilen önemi ve araçların temizlik kontrolleri gibi yönetmelikte uyulması gereken kuralları titizlikte denetliyor.

KİMLER ÜCRETSİZ SEYAHAT EDER?

Şehiriçi ücretsiz seyahat hakkı , Türk vatandaşı olan 65 yaş ve üzeri kişiler , demiryolları ve denizyollarının şehiriçi hatları ile belediyelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da firmalara ait şehiriçi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanırlar.

İstanbullulara müjde! Otobüs, vapur, metro ulaşım ücretlerine indirim geliyor! Yeni düzenleme yarın başlıyor...

Toplu taşımaya bir kez daha zam geldi: İşte yeni tarife

 


Geri Dön