28 / 07 / 2024

Ülke genelinde 5 milyon konut sorunlu

Ülke genelinde 5 milyon konut sorunlu

Prof. Dr. Alp, ülke genelinde 5 milyon sorunlu konut olduğunu ve bunların bir an önce yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Ankara'da kira bedelleri uçtu! 5 milyon TL değerindeki evin kirası 45 bin TL oldu!

Ülke genelinde konut kira bedelleri fahiş rakamlara ulaştı. Özellikle büyükşehirlerde konut kiraları cep yakıyor. Ankara'da konut kira bedelleri resmen uçtu. 5 milyon TL değerindeki evin kirası 36 bin TL ile 45 bin TL arasında değişiyor.

Özgür Özel: Kira artışına tavan koyan tek ülke biziz! Avrupa ülkeleri doğru politikayla artışı yüzde 3’te tuttu! 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ülke genelinde yaşanan kira krizi ile ilgili konuştu ve geçinemeyenlere bir son dakika çağrısında bulundu. İşte detaylar...

MTA açıkladı! 485 diri fay hattı ve en riskli kentler hangileri?

MTA'nın yayımladığı yenilenen Türkiye Diri Fay Haritası'na göre ülke genelinde 45 ilde 5,5 ve üzeri büyüklükte deprem üretebilecek potansiyelde 485 diri fay bulunduğu kaydedildi. 

Konut piyasasında tehlike çanları çalıyor! 56 ülke arasında konut fiyatlarında en çok artış Türkiye'de oldu!

İnşaat Mühendisi Turgut Hamzaçebi, ülke genelinde inşaat sektörünün önemine değinerek 56 ülke içinde konut fiyatlarının en çok arttığı ülkenin Türkiye olduğunu açıkladı. 

Türkiye genelinde 5 milyona yakın konut yeni yasayla kentsel dönüşüme girmeli! 

Kentsel dönüşüm yasasıyla Türkiye genelinde 5 milyon konutun kentsel dönüşüme girmesi bekleniyor. Deprem bölgesinde ise 850 bin konut dönüştürülecek.  Peki, Yeni yasa kentsel dönüşümü nasıl etkileyecek? 

Uzmanlar uyarıyor! 6,5 milyon konut için güçlendirme ve dönüşümde geç kalmayın!

Uzmanlardan, ülke genelinde 6,5 milyon riskli konutun güçlendirme ve dönüşümü için ''geç kalmayın'' uyarısı geldi. 

Ülke genelinde geçtiğimiz ay 275 bin 556 gayrimenkul satışı yapıldı!

Ülke genelinde temmuz ayında 275 bin 556 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi ve toplamda 4 milyar 476 milyon 606 bin 777 lira tapu harcı geliri elde edildi.

Fiyatlar yine arttı! Ekmeğe okkalı zam

Temmuz ayında ekmek fiyatlarına ülke genelinde zam geldi . Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatlarının bu ay itibarıyla 7 ile 7.5 lira arasında olacağını açıkladı. İşte tüm detaylar...

Ülke genelindeki 5 milyon riskli konut güçlendirmeyle kurtulabilir!

Uzmanlar, Türkiye genelinde sayıları 6-7 milyona ulaşan riskli konutların çok büyük kısmının düşük maliyetlerle güçlendirilerek kurtarılabileceğine, vatandaşların bu konuda bir an önce harekete geçmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

İŞKUR’dan sürpriz duyuru! Türkiye genelinde tam 1250 personel alımı yapılacak!

İŞKUR yaptığı son dakika duyurusuyla ülke genelinde 1.250 personel alımı yapacağını duyurdu. KPSS şartının talep edilmediği personel alımı kapsamında; ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu kişilerin istihdam edileceği belirtildi.

Böyle fırsat kaçmaz! Ülke genelinde 20334 personel alınacak! Vasıflı vasıfsız herkes başvurabilir! İşte detaylar!

Türkiye genelinde 20334 işçi alımı yapılacak. İster kadın ister erkek başvuru yapabilir. İşte detaylar!

Konut satışlarındaki düşüşün 5 nedeni!

Konut satışlarında Temmuz ayında başlayan gerileme sürüyor. Ekim ayında ülke genelinde satışlar bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 25.3 azaldı ve 102 bin 660 oldu. İşte konut satışlarındaki düşüşün 5 nedeni...

Büyük deprem! Son 5 gün! Saat verildi, ayrıntılar açıklandı! 

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, 12 Kasım saat 18.57'de ülke genelinde gerçekleştirilecek olan, Çök-Kapan-Tutun Tatbikatı ile ilgili konuştu. İşte o tatbikatın ayrıntıları...

Ülke genelinde 5 milyon konut sorunlu Haberi

Ülke genelinde 5 milyon konut sorunlu

Kent bilimci yüksek mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, ülke genelinde 5 milyon sorunlu konut olduğunu ve hala ülkede 30 sene önceki teknoloji kullanılarak bina yapıldığını söyledi.


Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü'nde bugün başlayan ve 24 Ekim'e kadar sürecek Balkan ülkelerinin işbirliğiyle gerçekleştirilen 12'nci Uluslararası Balkan Standardizasyon, Prototipler ve Kalite Konferansı, Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öncülüğünde yapılıyor. Konferansa Kocaeli Büyükşehir Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Selanik Aristoteles Üniversitesi Rektör Vekili Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nikolaos Kalogırou ile Makedonya, Bulgaristan, Yunanistan, Kosova, Hollanda, Irak, Sırbistan, Romanya, İtalya ülkelerinden bilim adamları ve öğrenciler katılıyor.   


'Yenileme çalışmaları da yetersiz'


Konferansa konuşmacı olarak katılan kent bilimci yüksek mühendis Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, Türkiye'de 5 milyona yakın...