29 / 06 / 2024

Özgür Özel: Kira artışına tavan koyan tek ülke biziz! Avrupa ülkeleri doğru politikayla artışı yüzde 3’te tuttu! 

Özgür Özel: Kira artışına tavan koyan tek ülke biziz! Avrupa ülkeleri doğru politikayla artışı yüzde 3’te tuttu! 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ülke genelinde yaşanan kira krizi ile ilgili konuştu ve geçinemeyenlere bir son dakika çağrısında bulundu. İşte detaylar...



Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Grup Toplantısında gündemde yer alan birçok konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özgür Özel, konut kiralarına da değindi ve "Avrupa İstatistik Ofisi verilerine göre Türkiye konut kirası artışında geçen yıl yüzde 125 ile Avrupa şampiyonu oldu" dedi. 

İkincinin Türkiye'den onda bir daha düşük olduğunu söyleyen Özgür Özel, "Bakın pandemi her yerde yaşandı. Küresel kriz her yerde oldu. Enflasyon yükselişi her yerde oldu. Herkes bir önlem aldı. Bir tek bizimkiler almadı. Ben bilirim dediler, faizleri indirdiler. Enflasyon fırladı. Enflasyon fırlayınca gayrimenkule yönelme yaşandı. Parayı koruyayım diye. Gayrimenkule yönelince kira fiyatlarında yükseliş oldu" ifadelerine yer verdi. 

Özgür Özel: Kira artışına tavan koyan tek ülke biziz! Avrupa ülkeleri doğru politikayla artışı yüzde 3’te tuttu! 

CHP'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre; Özgür Özel, Avrupa’da kira artışının yüzde 3-4-5 ve en yüksek de yüzde 12 olduğunun altını çizerek, Türkiye'de bu rakamın yüzde 125 olduğunu anımsattı. 

"Bu ülkeler içinde fiyat artışı yüzde 25’i geçemez diye kira artışına tavan koyan tek ülke biziz. Tavanı takan yok. Yüzde 125 oluyor. Sadece doğru ekonomi politikaları ile yüzde 3’te tutmuş Avrupa Birliği ülkeleri. Bir de biri çıkıyor. Yönü batıdan doğuya çeviriyor. Avrupa Birliğine girme hedefi varken, terk edip Şangay İşbirliği Örgütüne gideceğim diyor. Burada kiralar düşük" açıklamasında bulunan Özel, o ülkelerde liderlerin mütevazı, halkın da zengin olduğunu söyledi. 

Özel, ev kiraları için geçtiğimiz günlerde gündeme gelen yüzde 20 stopaj  konusuna da değindi ve "Diyor ki merak etmeyin, stopajı ev sahiplerinden alacağım. Onlar zengin. Bir, her ev sahibi olan zengin değil artık. Babadan, dededen kalmış. Belki onun kirası ile geçiniyor. İşsiz, yoksul dünya kadar insan var. İki, nerede görülmüş stopajı ev sahibinin verdiği? Siz yüzde 20 stopajı getirin, büyükşehirlerde ortalama kira 20 bin lira, 24 bin lira olmazsa gelin kardeşiniz burada. Hesabını bana sorun" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özel, stopaj gelirse 20 bin TL'lik evin, 20 bin TL + stopaj olarak kiraya verileceğinin altını çizdi. 

Özgür Özel: Kira artışına tavan koyan tek ülke biziz! Avrupa ülkeleri doğru politikayla artışı yüzde 3’te tuttu! 

Özgür Özel, söz konusu açıklamasında emeklilere de değindi ve emeklilerin geçinemediklerini söylediğini aktardı. "15 bin TL kiram ödüyorum diyor, 10 bin lira ile geçinemiyorum. Asgari ücret 17 bin TL, iki çocuk var, eşi var. 17 bin TL aylık var, açlık sınırı 20 bin TL" diye konuştu. 

Özel, 30 Haziran günü emeğin başkenti Kocaeli Gebze’de asgari ücret zammı için bütün geçinemeyenleri beklediklerinin de altını çizdi. 

Ekonomist Mert Başaran: Bunu yapın emekliliğinizde 550 bin dolarınız olsun!

İstanbul'da en kötü evin kirası 20 bin TL! Evini boş tutandan vergi alınırsa kiralık konut piyasası düşer!

Serbest piyasa fındık fiyatları: Ordu, Samsun fındık fiyatı ne kadar oldu? 26 Haziran 2024 il il fındık fiyatları!

İnşaat Mühendisleri Odası, Şantiye Şefleri Hakkında Yönetmelik Değişikliğinin iptali için dava açtı!


Geri Dön