05 / 07 / 2024

ülke planlaması

ülke planlaması

Ülke çapında yapılan ve kent düzenini sağlayan kent planlaması nasıl yapılır? Detayları haberimizde...

Türkiye dünyada en çok yeşil bina sertifikası alan 6'ıncı ülke!

Türkiye 150 ülkeyi kapsayan bir araştırma sonucunda, LEED yeşil bina sertifikası alan ülkeler sıralandı. Buna göre, Türkiye dünyada en çok yeşil bina sertifikası alan 6'ıncı ülke oldu.

Her şehrin kendi içinde kentsel dönüşümünü planlaması gerekiyor!

Star Şehir Buluşmaları toplantısında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Her şehrin kendi içinde kentsel dönüşümünü, şehrini planlaması gerekiyor." dedi...

Avrupa'da hiçbir ülke bu konut rakamlarına ulaşamıyor!

TÜİK konut satış rakamlarını değerlendiren Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Akbal, "İlk 10 ayda 1 milyon 150 konut sattık. Muazzam bir rakam bu, Avrupa’da hiçbir ülke bırakın 10 ayı, yıl toplamında bile bu rakamlara ulaşamıyor." dedi...

Şanlıurfa'da imar ve şehircilik planlaması görüşüldü!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından imar ve şehircilik planlamaları ile ilgili istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda, imar ve şehircilik planlaması ile ilgili konularda görüşüldü.

Gayrimenkul yatırımında en çok kazandıran ülke: Portekiz!

Vesta Global’in Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Teuta Narazan, dünyadaki en iyi gayrimenkul yatırımının şu anda, yaşamadan sadece 1 hafta geçirerek AB pasaportu alınabilecek en ucuz ülke Portekiz olduğunu söylüyor...

Türkiye, konut ihracatçısı bir ülke olabilir!

Yabancı yatırımcının konut alma oranının her ay biraz daha arttığını dile getiren Bahaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdüssamet Bahadır, Türkiye'nin konut ihracatçısı bir ülke konumuna gelebileceğini belirtti.

Hazine arazileri ülke ekonomisine katkı sağlayacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan düzenlemeye göre hazineye ait araziler devlete gelir getirirken ülke ekonomisine katkı sağlayacak. Araziler, değerinin binde biri oranında kiraya verilecek.

Mart'ta en çok hangi ülke vatandaşı Türkiye'den ev aldı?

Türkiye genelinde konut satışları Mart ayında 110 bin 905 adet konut satıldı. Bu konutların 1.827 tanesini yabancılar aldı. Peki Mart'ta en çok hangi ülke vatandaşı Türkiye'den ev aldı?

Şubat'ta en çok hangi ülke vatandaşı Türkiye'den ev aldı?

TÜİK Şubat 2018 konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre Şubat ayında en çok İstanbul'da konut satıldı. istanbul yabancıya konut satışında da zirveye oturdu. Peki Şubat'ta en çok hangi ülke vatandaşı Türkiye'den ev aldı?

Yanık Ülke Konutları ihaleye çıkıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin tarihi Kula Evleri’ni turizme kazandırmak için başlattığı yenileme çalışmaları kapsamında hayata geçirilen Yanık Ülke Konutları projesi tamamlandı. 

Manisa Yanık Ülke Konutları ihaleye çıkıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin tarihi Kula Evleri’ni turizme kazandırmak amacıyla başlattığı dev restorasyon hamlesi kapsamında hayata geçirilen Yanık Ülke Konutları projesi tamamlandı. Projenin satış ihalesi ise 7 Mart’ta gerçekleştirileceği duyuruldu.

Ocak 2018'de yabancıya konut satışında lider yine o ülke!

TÜİK 2018 Ocak konut satış raporunu yayınladı. Rapora göre yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,7 artarak 1.742 oldu. Peki en çok konutu hangi ülke vatandaşı aldı? 

Irak'ın imarı için hangi ülke ne kadar yardım edecek?

Kuveyt'te bugün başlayan Irak'ın Yeniden İmarı Konferansı'na bir çok ülke katıldı. Peki Irak'ın yeniden imarı için hangi ülke ne kadar yardım etti?

ülke planlaması Haberi

ülke planlaması

Kent planlaması nasıl yapılır?

Planlama, belirlenen hedeflere varmak üzere stratejiler geliştirmek, uygulamak ve sonuçlarını denetlemek eylemi olarak ifade ediliyor. Planlama, her işin içinde olduğu gibi kent düzenlemesinde de söz konusu oluyor. Peki buna göre kentsel planlama nasıl yapılır bir diğer deyişle kent planlaması nasıl yapılır, merak ediyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kent planlaması, dar anlamda belediye ölçüsünde yapılan fiziksel planlama olarak ifade edilirken; geniş anlamda ise şehircilik ve kentbilim terimlerinin karşılığı oluyor.


Kentsel planlama olarak da ifade edilen kent planlaması, kentlerin toplumsal, ekonomik ve kültürel gereksinmelerinin bir uyum içinde karşılanmasına yol gösteren ve bunların fiziksel gelişmelerini biçimlendiren planlamaya deniyor.


Amerikalı şehirci Thomas Adams'a göre kent planlaması, "Toplumsal ve ekonomik gereksinmeler göz önünde bulundurularak kentlerin fiziksel gelişmelerinin belirlenmesine yön veren bir bilim, bir sanat ve politik...