29 / 04 / 2024

ülkeler arasındaki sınır sorunu

ülkeler arasındaki sınır sorunu

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü arşivlerinde saklanan ve Türklerin 26 ülkede bulunduğunun kanıtı olan yüzlerce yıllık tapu kayıtları, ülkeler arasındaki sınır anlaşmazlıklarının çözümüne de ışık tutuyor.

Kirada yüzde 25 sınırı kaldırılmalı mı?

Ev sahibi kiracı kavgaları gündemden düşmezken yüzde 25 zam sınırı da en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Peki kirada yüzde 25 sınırı kaldırılmalı mı?

Sosyal medyada kira krizi tam gaz: Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalkarsa çok kişi evsiz kalır, sokakta kalır!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kira anlaşmazlıkları, sosyal medyada sık sık gündeme geliyor. İnşaat Mühendisi mühendisyen isimli kullanıcı, kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalkarsa ne olacağını sordu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

BDDK'dan konut kredileri için flaş karar! O konutlar için resmen sınır muafiyeti geldi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'ndan riskli konutlar için son dakika açıklaması geldi. Açıklanan detaylara göre alınan kararla kentsel dönüşüm kapsamındaki konutlar için kredi sınırı muafiyeti getirildi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kaldırıldığında ne olacak? TÜFE uygulanacak mı? Ev sahipleri: Kiracılar bedavaya oturuyor!

Kiraya yüzde 25 zam sınırı sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Peki kiralarda yüzde 25 zam sınırı kaldırıldığında ne olacak? İşte konuyla ilgili o paylaşım ve ev sahiplerinin yorumları...

Ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur? Hem kiracıları hem ev sahiplerini ilgilendiren flaş detay!

Kiracı ile ev sahipleri arasında, kira artış oranı ve kiranın ne kadar olacağı ile ilgili yaşanan anlaşmazlıklar büyüyor. Peki ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur?

Açlık sınırı asgari ücreti geçti!

KAMU-AR tarafından yapılan araştırmaya göre, başkent Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin ocak ayındaki açlık sınırı 17 bin 442 TL şeklinde olurken, 17 bin 2 TL olan asgari ücreti de geride bıraktı. Araştırmaya göre, yoksulluk sınırı ise 48 bin 459 TL'ye çıktı.

Kiracıları zor durumda bırakacak karar: Yüzde 25 sınırı kalkıyor mu?

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi, konut kiralarındaki kira artış oranı üst sınırının yüzde 25 olarak uygulanmasının 'adil' olmadığına hükmetti. Bu kararın ardından Avukat Özgür Kip kararı değerlendirdi. Peki Yüzde 25 sınırı kalkıyor mu?

Konut kiralamada yeni kriz: Bazı ev sahipleri yüzde 25 sınırını aşan uygulamayı devreye aldı!

Ev kiralama yöntemi kiracı ve ev sahipleri arasında sorunlara yol açıyor. Bazı ev sahipleri 'tahliye taahhütnamesi' şartıyla evi kiraya veriyor. Bu yöntemle yasal kira zammı yüzde 25 sınırı aşılabiliyor. 

Kira artışlarındaki yüzde 25 sınırı mahkemelerin yükünü artırdı!

İLKE Vakfı tarafından Hukuk İzleme Raporu’nu yayımlandı. Raporda ekonomik belirsizliklerin yargı süreçlerindeki tezahürü ele alınırken, kira artışlarındaki yüzde 25 sınırının mahkemelerinin yükünü artırdığı belirtildi.

Kira krizi yeniden alevlendi! Onlar da kiralara artış sınırı talep ediyor!

Alışveriş merkezleri pandemi döneminde markalara ciddi destekler sağlayarak kiraların önemli bölümünden feragat etti. Şimdi de kur artışıyla eriyen kiralar ile beraber iki taraf arasındaki kira krizi tekrar gün yüzüne çıktı. Perakendeciler, konuttaki gibi işyeri kiralarına da artış sınırı istiyor.

Konut kiralarındaki yüzde 25 sınırı ev sahibi ve kiracıyı karşı karşıya getirdi!

Konutlarda kira artışında yüzde 25 sınırı kiracılar ve ev sahipleri arasında yeni sorunlara neden olmaya başladı. Bazı ev sahiplerinin yüzde 25 sınırına uymadığı ortaya çıktı. 

Kira zammı sınırı ev sahiplerini satışa yönlendirdi

Kira artışında yüzde 25 sınırı ev sahipleri ve kiracılar arasında sorun yaratıyor. Bu çerçevede ev sahiplerini yeni yola itti. İşte tüm detaylar...

Euro 29 TL sınırına dayandı! Elinde euro olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! Euro yükselmeye devam edecek mi?

Döviz kurlarındaki hareket devam ediyor. Euro 29 TL sınırına dayanırken, elinde euro olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! Euro yükselmeye devam edecek mi?

ülkeler arasındaki sınır sorunu Haberi

ülkeler arasındaki sınır sorunu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arşivlerinde saklanan ve Türklerin Afrika, Ortadoğu ve Balkanlardaki 26 ülkede bulunduğunun kanıtı olan yüzlerce yıllık tapu kayıtları, ülkeler arasında yaşanan sınır anlaşmazlıklarının çözümüne katkı sağlıyor.


AA muhabirine konuşan, Arşiv Dairesi Başkanı Zeynel Abidin Türkoğlu, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü arşivlerinde özenle saklanan Osmanlı dönemine ait tapu kayıtlarının önemini vurguladı.


Tapu kayıtlarının, bugüne ışık tutan, ülkeler arasındaki sınır anlaşmazlıklarının çözümünde de hayati öneme sahip "hazine" niteliğindeki belgeler olduğuna işaret eden Türkoğlu, "Arşivimizde Osmanlı coğrafyasından ayrılarak daha sonra bağımsızlığını kazanmış 26 ülkenin tapu kayıtları var." dedi.


Türkoğlu, söz konusu tapu kayıtlarının kapsadığı ülkelere ilişkin şu bilgileri verdi:


"Bunlar Afrika, Ortadoğu'da bildiğiniz bütün ülkeler ve Avrupa'da da Balkanların neredeyse tamamında. Libya, Irak, Ürdün, Suriye, Lübnan, Filistin, İsrail,...