01 / 05 / 2024

Ulu Camide son durum ne

Ulu Camide son durum ne

Tuna Evleri yapılırken yıkılmak istenen ancak yargı kararıyla yıkımı durdurulan Ulu Camii, şimdi de yakınında açılan tekel bayi sebebiyle mahkemelik oldu. Cami Yaşatma Derneği, konunun takipçisi olacak.

Akbank'tan son dakika açıklaması! Başvurana 1.000 TL! Ancak bu koşulu karşılmanız gerek!

Ülkemizde en çok tercih edilen bankalarından biri olarak bilinen Akbank'tan son dakika açıklaması geldi. Başvurana 1.000 TL ödeme yapılacak. İşte ayrıntıları...

Ünlü gazeteci Hıncal Uluç hayatını kaybetti iddiası! Hıncal Uluç kimdir neden öldü kaç yaşındaydı?

Ünlü gazeteci Hıncal Uluç'un tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği açıklandı. 83 yaşında hayatını kaybeden Hıncal Ulıç kimdir, en son hangi gazetede köşe yazarlığı yapıyordu. Hıncal Uluç aslen nerelidir, Hıncal Uluç'un hastalığı neydi? İşte detaylar...

Taksim Camii'nde açılış hazırlığı: Son düzenlemeler yapılıyor!

Taksim'de inşası biten ve bu cuma günü ibadete açılacak olan camide son düzenlemeler yapılıyor. İç mekandaki çalışmaların çoğunlukla tamamlandığı caminin çevre düzenlenmesinde son rötuşlar gerçekleştiriliyor. 

Bab'da DEAŞ'ın yıktığı ecdat yadigarı caminin restorasyonunda son aşamaya gelindi!

Vakıflar Genel Müdürü Ertem yaptığı açıklamada, Suriye'de DEAŞ tarafından ağır hasar verilen, ecdat yadigarı El Bab Ulu Cami'nin restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindiğini söyledi.

İzmir Ulu Cami'nin yüzde 90'ı tamamlandı!

Ege Bölgesi'nin en büyük camisi olan Ulu Cami inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı. İzmir Konak'ta inşa edilen camide 15 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek.

Çamlıca Camisi yarın açılıyor!

Çamlıca Camisi yarın Regaip Kandili'yle birlikte açılıyor. 6 yıldır inşaat çalışmaları devam eden camide son hazırlıklar yapılırken, ışıklandırma için testlerde gerçekleştirildi. 

Meram Uluırmak Evleri başvuruları için son 2 gün!

Meram Belediyesi öncülüğünde inşa edilen Uluırmak Evleri’nde başvurular için son iki güne girilirken ön müracaatlar, 30 Kasım 2018'de son buluyor.

Meram Uluırmak Evleri için son gün yarın!

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından hayata geçirilen Uluırmak Evleri’nde ön müracaatlar 30 Kasım günü sona erecek. 

Meram Uluırmak Evleri için son 2 gün!

Konya Meram İlçe Belediyesi tarafından hayata geçirilen Uluırmak Evleri’nde ön başvurular 30 Kasım'da sona eriyor. 19 Kasım Pazartesi günü başlayan başvurular 2 gün sonra bitecek.

Derya Uluğ Etiler'de ev bakıyor!

Müzik dünyasının son döneminde en iyi çıkış yapan isimlerden Derya Uluğ 'un işleri açıldı. Derya Uluğ Etiler'de ev bakıyor.

Konya Uluırmak'taki dönüşümde son durum ne?

Uluırmak mahalle sakinleri kentsel dönüşüm çalışması yapılan mahallerinin çöplüğe döndüğünü iddia etti. Yıkılan evlerin hafriyatları kaldırılmadığı için tinercilerin uğrak yeri olduğunu iddia eden mahalleli temizlik istiyor.

Uzakdoğulu firmalar Türkiye’de enerji yatırımı yapacak!

Uzakdoğulu firmalar, birçok sektöre yatırım yapmak için Türkiye’yi yakın markaja aldı. Çinli enerji devi CMEC de yatırım için son aşamaya geldi.

Meram Uluırmak dönüşüm projesinde son durum!

6306 sayılı yasa kapsamında Bakanlar Kurulu tarafından ‘Riskli alan’ ilan edilen Uluırmak Ali Hoca, Uluırmak Saka ve Dr. Ziya Barlas Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında çalışmaların hızla devam ediyor.

Ulu Camide son durum ne Haberi

Ulu Camide son durum ne

İzmit Topçular Mahallesi'nde bulunan Ulu Camii, ilk olarak Kent Konut'un bölgede yaptığı Tuna Evleri nedeniyle gündeme gelmişti. Cami, lüks konutlara feda edilmek, yıkılmak istenmişti. Ulu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Yurtsever'in yargıya başvurmasıyla yıkım durdurulmuştu. Defalarca gündeme gelen cami şimdi yine gündemde. Bu kez hemen çaprazına açılan ve alkol satışı yapılan market nedeniyle. İzmit Belediyesi'ne başvuran dernek başkanı Yurtsever, marketin başka yere taşınmasını istedi ancak belediyeden olumsuz yanıt alınca savcılığa şikayette bulundu. 


YILDIRMA POLİTİKASI MI? 

Ulu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Yurtsever, camiyi yıktırmadıkları için yıldırma politikası uyguladıklarını belirterek, "Caminin hemen çaprazına alkol satışı yapan yer açtılar. Karşımızda bir kız öğrenci yurdu, bu işyerinin yanında da erkek öğrenci yurdu var. Hemen arkasında imam hatip pkulu yapılıyor. Ben...