28 / 04 / 2024

Uludağ otellerinde doluluk oranı

Uludağ otellerinde doluluk oranı

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da 1,60 metrelik kar kalınlığına rağmen müşteri talebi azalınca otellerin tamamına yakınında sezon erken kapandı.

Sağlık ve kongre turizmine ‘deprem’ darbesi! İstanbul otellerinde doluluk oranları yüzde 30 geriledi!

Kahramanmaraş deprem felaketlerinin ardından ülke genelinde yaşanan deprem korkusu turizm sektörünü de olumsuz etkiliyor. Özellikle sağlık ve kongre turizminde başı çeken İstanbul otellerinde doluluk oranları geçen yıllara göre önemli oranda azaldı.

İstanbul otellerinde doluluk oranı artıyor!

İstanbul, 2016 yılında turizmde ciddi bir kan kaybı yaşamıştı. 2016 yılı öncesindeki rakamlar henüz yakalanamasa da doluluk oranları ve fiyatlar artıyor.

İstanbul otelleri boş kaldı!

Turizmin krizle sınavı devam ediyor. İstanbul’daki şehir otellerinde doluluk oranları hala düşük.

Balıkesir Burhaniye otellerinde doluluk oranı yüzde 95'e yükseldi!

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Ramazan ayında yaşanan durgunluk, bayramla birlikte sona ererken yaşanan hareketlilik esnafın yüzünü güldürdü.

Karadeniz otellerinde doluluk en yüksek seviyeye ulaştı!

Doğu Karadeniz'in yaz aylarında serin havasıyla Avrupalı ve Arap turistlerin ilgisini çektiğini söyleyen yetkililer, bölgenin yaz tatillerinde çok önemli bir alternatif olduğunu ve tesislerin yüzde yüze yakın doluluk oranına ulaştığını belirtiyor.

Uludağ'da doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı!

TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Akkuş, "Tesislerde konaklayanların büyük bölümü öğrenci. Arap turistlerin özellikle bu sene Uludağ 'a olan iIgisi inanılmaz" dedi

2014'te Türk otellerinde doluluk oranı azaldı!

TÜRKİYE 2014 yılını Avrupa'nın en düşük doluluk oranına sahip ülkelerden biri olarak kapattı. Yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırlayan Türkiye otellerinde ortalama doluluk yüzde 2.2 düşüşle yüzde 62'ye geriledi.

Türkiye turizmde 2014'ü en düşük doluluk oranına sahip ülkelerden biri olarak kapattı!

Türkiye 2014 yılını Avrupa'nın en düşük doluluk oranına sahip ülkelerden biri olarak kapattı. Yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırlayan Türkiye otellerinde ortalama doluluk yüzde 2.2 düşüşle yüzde 62'ye geriledi.

Uludağ otellerinde kar yoğunluğu!

Kayak ve kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ, geçen sene kış ortasında bile kar yokluğu yüzünden rezervasyon iptalleriyle sıkıntılı bir sezon geçirirken bu yıl "oteller bölgesi"nde 3 metreyi bulan kar kalınlığıyla adeta tatilci akınına uğradı.

Uludağ otellerinde doluluk yüzde 100'e ulaştı!

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da, kar kalınlığı 185 santimetreyi aştı. Zirvedeki kar yağışının önümüzdeki Perşembe gününe kadar sürmesi, kar kalınlığının ise 2 metreyi aşması bekleniyor.

Kayak merkezlerindeki doluluk oranı yılbaşı gelmeden yüzde 100'e ulaştı!

Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken'deki otellerde yılbaşına sayılı günler kala doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Uludağ'da kar kalınlığı 28, Kartalkaya'da ise 50 santimetreye ulaştı...

Uludağ'da otellerin doluluk oranı yüzde 90'a çıktı!

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da yeni sezon başladı. Zirvede kar yağışının başlamasıyla birlikte otelciler yılbaşı öncesi odaların doluluk oranlarının yüzde 90 olduğunu söyledi.

TÜRSAB: Uludağ'da yatak kapasitesi artırılmalı!

Kar kalınlığının yarım metreyi bulduğu Uludağ’da aralık ayında doluluk oranı yüzde 50’yi geçerken, yılbaşı ve sömestr tatilinde bu oranın yüzde 100’e çıkacağı umut ediliyor...

Uludağ otellerinde doluluk oranı Haberi

Uludağ otellerinde doluluk oranı

Günübirlikçilere kalan bölgede kayak yapmak isteyenler için mekanik tesisler ile bir otel ve bazı kafeler hizmete devam ediyor. Güney Marmara Turistik Otelciler Birliği (GÜMTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Beceren, yaptığı açıklamada, geçen sezon kar yokluğu yüzünden rezervasyon iptalleriyle karşılaşan, sıkıntılı günler yaşayan otelcilerin son kış mevsiminde bunun aksine çok bereketli bir dönem geçirdiğini söyledi. Beceren, zaman zaman 3 metreye yaklaşan kar kalınlıklarının görüldüğü Uludağ'ın, sezon boyu yerli ve yabancı binlerce turisti ağırladığını hatırlatarak, özellikle yılbaşı ve sömestir tatillerinde tam doluluk oranlarının yakalandığını belirtti. 


"Mekanik tesisler ay sonuna kadar açık olacak" Mart ayının sonuna gelinmesine rağmen "oteller bölgesi"nde hala 1,60 metre kar bulunduğuna dikkati çeken Beceren, "Sezon geçen seneye nazaran daha iyi geçti ancak havalar ısınınca karın kalitesi son derece iyi...