06 / 05 / 2024

uludağ turizmi ne durumda

uludağ turizmi ne durumda

Kayak ve kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ, geçen sene kış ortasında bile kar yokluğu yüzünden rezervasyon iptalleriyle sıkıntılı bir sezon geçirirken bu yıl "oteller bölgesi"nde 3 metreyi bulan kar kalınlığıyla adeta tatilci akınına uğradı.

Akfen GYO portföyüne yeni bir otel ekliyor!

Akfen GYO Bursa Uludağ'da 2500 m2 alan üzerinde kurulu otelin  portföyüne ekliyor. Yenilerek kapasitesi artırılacak otele üst kullanım için 17 milyon 510 bin değer biçildi.

Pinga Uluslararası Sağlık Turizmi Ve Seyahat Acentası Limited Şirketi kuruldu!

Pinga Uluslararası Sağlık Turizmi Ve Seyahat Acentası Limited Şirketi Ümraniye'de Mümüne Aydın tarafından kuruldu.

Iona Marıne Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Iona Marıne Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Ayçın Özsakabaşı ve Osman Uluşahin ortaklığında kuruldu. 

Bursa Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği’ne modern laboratuarlar!

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde yapımı tamamlanan Bilgisayar Laboratuvarı ile Yapı Malzeme Laboratuvarı düzenlenen tören ile birlikte açıldı. 

Uludağ'daki orman köşklerine büyük ilgi!

Türkiye'nin en önemli kış turizmi merkezlerinden biri haline gelen Uludağ'da, bir otelin orman köşkleri, konforu ve manzarasıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. 

Uludağ Üniversitesi'ne 20 bin kişilik cami!

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampusu’na inşa edilecek olan 20 bin kişilik ‘Yeni Camii’nin temeli, törenle atıldı.

Mehmet Ergün Turan Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne katıldı!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Bursa'da düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne katıldı.

Gayrimenkul sertifikalarından inşaat sektörüne doping etkisi!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Uludağ Zirvesi'nde Türkiye'nin ilk gayrimenkul sertifikası ihracına hem küçük hem de büyük yatırımcılardan ciddi bir talep geleceğini belirtti. Turan, gayrimenkul sertifikalarının inşaat sektörüne önemli bir finansman imkanı sağlayacağını müjdeledi.

Megaron Çatı Teknolojileri, Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne katıldı!

Megaron Çatı Teknolojileri, Türkiye’nin en büyük şirketlerinin CEO ve yöneticileri ile ekonomi dünyasının önemli isimlerinin katıldığı Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde yer aldı.

Bursa Uludağ'daki otopark sıkıntısı çözüldü!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 1. ve 2. Oteller Bölgesi’ne kazandırılan toplam 1400 araçlık 3 otopark, her yıl yaşanan keşmekeşin önüne geçerek Uludağ’a yakışan bir görüntü oluşturdu.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne misafirhane yapılacak!

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi gören hasta yakınlarının koridorlarda, hastane bahçesinde ve otoparktaki araçları içinde gecelemeleri sorunu Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin hayırseverler işadamları desteğiyle hayata geçireceği Hasta Yakınları Misafirhanesi ile ortadan kalkıyor.

Uludağ Üniversitesi'ne dev AVM geliyor!

Uludağ Üniversitesi, Sosyal Yaşam Merkezi için yarın ihaleye çıkıyor Uludağ Üniversitesi Eğitim Birimleri ve Tıp Fakültesi Hastanesinin yakınına Sosyal Yaşam Merkezi ile kapalı otopark yapılacak.

Uludağ Üniversitesi Camii'nin temeli bu yıl atılacak!

Uludağ Üniversitesi’ne yapılması planlanan cami için toplantılar devam ediyor. Beştepe Millet Camii’nin mimarları tarafından hazırlanan proje, Uludağ Üniversitesi Camii Yaptırma Derneği tarafından beğenildi.

uludağ turizmi ne durumda Haberi

uludağ turizmi ne durumda

Hafta sonları günübirlikçilerin de yoğun ilgisiyle dolup taşan, yüzde 95'e varan doluluk oranlarına sahip olan "beyaz cennet"teki otellerin sömestr tatili rezervasyonları ise şimdiden kapandı.

Kamu misafirhaneleri hariç, birinci ve ikinci yerleşim bölgelerinde 22 özel konaklama tesisinde 6 bin 500'e yakın yatak kapasitesine sahip Uludağ'da, okulların sömestr tatili olan 24 Ocak-8 Şubat'ta daha yoğun günler bekleniyor.


 "Sömestr tatili rezervasyonları şimdiden doldu"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, yaptığı açıklamada, Uludağ'ın sadece Bursa'nın değil, Türkiye'nin kayak merkezi markası olduğunu söyledi.


Uludağ'ın, geçen yılın aksine bu sezon kayak ve diğer kış sporları bakımından son derece kaliteli kara sahip olduğunu vurgulayan Akkuş, 3 metreye ulaşan kar kalınlığının hem turizmcilerin hem de tatilcilerin yüzünü güldürdüğünü ifade etti.


Yılbaşını iyi geçirdiklerini, tatil dönemi...