02 / 05 / 2024

Ulus projesi

Ulus projesi

Ulus projesinin başındaki isim Akar Pınar Üstün, "2017'de bitirmeyi planlıyorduk ancak Mimarlar Odası engel oldu" diye konuştu

Ankara'daki Ulus 100. Yıl Çarşısı binası yıkım işi ihale edildi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle alınan kararı sonrasında binanın geri dönüşüm malzemeleri karşılığı yıkım işi ihalesinin tamamlandı.

Bartın Ulus alt gelir TOKİ başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bartın Ulus alt gelir grubu projesi için başvuru dönemi başladı.

TOKİ Bartın Ulus orta gelir başvuruları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bartın Ulus Samat Mahallesi orta gelir grubu projesi için başvurular bugün itibariyle başladı.

Bartın Ulus orta gelir TOKİ projesi yarın satışa çıkıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bartın Ulus Samat Mahallesi orta gelir grubu projesinde yer alan 2 adet konut yarın satışa çıkıyor.

TOKİ Bartın Ulus alt gelir projesi yarın satışa çıkıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bartın Ulus Samat Mahallesi projesi için başvurular yarın itibariyle başlıyor.

TOKİ Bartın Ulus 2019 başvuruları yarın başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bartın Ulus projesi için başvurular bugün itibariyle başlıyor.

Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi’nde sona gelindi!

Yıldırım Belediyesi’nin Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa ettiği Hümahatun Evleri’ndeki 130 konut 10 Temmuz’da hak sahiplerine teslim edilecek.

Yeni Ulus Meydanı'nda sondaj çalışmaları başladı!

Ankaralıların ilk defa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’dan duyduğu ve öncelikli projeler arasında bulunan “Yeni Ulus Meydanı Projesi” için sondaj çalışmaları başladı.

Ulus Meydanı Projesi 2019'da tamamlanacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna, Ulus Meydan Projesini gelecek yıl bitirmeyi hedeflediklerini söyledi...

Ankara Ulus Meydanı Ulaşım Projesi'ne onay!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Ulus Meydanı ve Çevresi Ulaşım Projeleri gündeme geldi. Dev proje için imzalanan protokolün uygulanması oy birliğiyle kabul edildi.

Ulus Belvedere Residence ön talep topluyor! Yeni Proje!

Metal Yapı Konut, Ulus Belvedere Residence projesinde ön talep topluyor. Konut ve AVM projesi olarak tasarlanan Ulus Belvedere Rezidans projesinin 350 milyon dolara mal olması öngörülüyor. 

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı çalışmaları tam gaz devam!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulus'ta başlatılan “Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı” projesi kapsamında çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Metal Yapı Ulus Residence projesi yeni yılda satışta!

Metal Yapı Konut Beşiktaş Ulus'ta yeni proje inşa edecek. 2 blok olarak tasarlanan Ulus Residence projesinde rezidans ve otel yer alacak. Projenin yeni yılda satışa çıkması planlanıyor.

Ulus projesi Haberi

Ulus projesi

Ulus Meydanı projesinin başındaki isim konuştu:


Yüz elli bin metrekarelik bir tarihi dönüşümün yaşandığı Hacı Bayram, Ankara Kalesi ve Ulus Tarihi Kent Merkezi projesinin başındaki isim Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı Akar Pınar Üstün, SABAH Ankara'ya konuştu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Birinci önceliğimiz" dediği Ulus Meydanı'nı 10 yıl önce çıktıkları bu yolda 2017 yılında Ankara'ya kazandırmayı hedeflediklerini belirten Üstün, "Mimarlar ve diğer odaların açtığı davalar nedeniyle bu mümkün olmadı" dedi. 


Gerekçe de gösterilmedi 

Hacı Bayram, Ankara Kalesi ve Ulus'taki çalışmalarla ilgili gerekçe gösterilmeden yürütmeyi durdurma kararı alındığı belirten Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı Akar Pınar Üstün, "Bundan yaklaşık 15 yıl önce bu projenin hayali ortaya çıktı ve 2007 yılında Hacı Bayram çevresini projelendirmeye başladık. 2008 yılında ise bölgedeki ilk...