23 / 12 / 2024

Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi mevzuat altyapısı

Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi mevzuat altyapısı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin kurulması için mevzuat altyapısı hazırlandı.

Konut yatırımcısı rotayı Antalya'ya çevirdi!

Aderan Global Yönetim Kurulu Eş Başkanı Ahmet Rıfat Sert, Antalya’nın coğrafi konumu ve sakin hayatı ile her zaman yükselen bir değere sahip olduğunu, Antalya Havalimanı’nın etkisiyle şehrin ulusal ve global ticari bağlantılarının güçlendiğini dolayısıyla yatırımcıların dikkatini çektiğini vurguladı

Deprem tehlike yazılımı geliştirildi! Depremin şiddeti önceden tespit edilecek!

Bülent Ecevit Üniversitesi'nden (ZBEÜ) Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve ekibi, coğrafi bilgi sistemi destekli deprem tehlike yazılımı geliştirdi. Buna göre yapay zeka desteği ile fay hatlarındaki gerilim gözlemlenecek.  

Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinin konum dataları tamamlandı...

Dünya Gaztesi'nden Ferit Barış Parlak'ın yazısına göre; Coğrafi Bilgi Sistemleri ve akıllı kentler sektöründe faaliyet yapan Başarsoft tarafından 16’ncısı gerçekleştirilen ‘Teknoloji Günü’nde açıklamalar yapan Yönetim Kurulu Başkanı Alim Küçükpehlivan, Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinin konum datalar

Anzer balının 2022 yılındaki satış fiyatı belli oldu! İşte 2 Temmuz anzer balı güncel fiyat listesi

Türkiye'nin en geniş endemik bitkilerinin yer aldığı Anzer yaylasında üretilen balın bu seneki satış fiyatı belli oldu. Rize'de üretilip coğrafi tescil işareti verilen Anzer Balı geçen sene bin 200 liraya satılıyordu. İşte 2 Temmuz Anzer balı güncel fiyat listesi...

TMO'nun buğday fiyatı açıklaması sonrası enflasyon zammı geldi

Un tedarikçilerinin 1 Haziran itibarıyla TMO'dan uygun fiyata mal tedarik etmeye devam edeceği açıklanmışken meşhur Rize simidine enflasyon zammı geldi. Coğrafi tescil işaretine sahip simit fırınlarda 1,5 TL'ye satılıyordu. Bakın şimdi kaç lira oldu?

Doğal gazda Türkiye merkez ülke olacak!

Türkiye'nin 7 enerji nakil hattı bulunuyor ve petrol ve doğal gaz rezervlerinin neredeyse yüzde 60'ına denk gelen bir coğrafi alanda yer alıyor bu yüzden enerji de merkez ülke olabilme ihtimali bulunuyor. Doç. Dr. Levent Yılmaz "Türkiye bir geçiş rotası değil. Net bir şekilde ticaret merkezi olarak

Modern inşaat yöntemleri geleceği şekillendirecek! 

İnşaat sektöründe önemli çözümler sunan Dorçe Prefabrik ve İnşaat, birden fazla coğrafi bölgelerde alt ve üst yapıya yönelik üretimler gerçekleştiriyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı coğrafi bilgi sistemi uzman yardımcıları alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bugünkü Resmi Gazete'de yer alan ilanla toplam 10 coğrafi bilgi sistemi uzman yardımcısı alacağını duyurdu.

Kanal İstanbul'un ihalesi için Çin harekete geçti!

Yatırım için en az 30 milyar dolar gereken Kanal İstanbul projesine çok yoğun ilgi gösteren Çin’in hedefi, Türkiye’nin coğrafi pozisyonundan faydalanarak ticaret engellerini aşmak. Bölgede ağırlıklı olarak arsa sahibi olan Katar’la Çin arasında da uzun süredir yakınlaşma yaşanıyor.

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması ve Yönetilmesi Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31391 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İmar Kanunu'nda yeni düzenleme!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Görüşmeleri devam eden kanun teklifi ile İmar Kanunu'nda düzenlemeler yapılması amaçlanıyor.

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile İmar Kanunu'nda düzenlemeler yapılması planlanıyor.

Coğrafya şirketlerin kaderidir!

Doğan Selçuk, Emlakkulisi.com okurları için Mekânsal zekâ şirketi Geoinsight’ın kurucusu Çiğdem Aksoy ile coğrafi bazlı veri analitiğini masaya yatırdı...

Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi mevzuat altyapısı Haberi

Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi mevzuat altyapısı

Ülke olarak Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi ile ilgili olarak ilk kez 2003 yılında e-Dönüşüm Türkiye Projesi Kısa Dönem Eylem Planı kapsamında başlatılan çalışmalar, 2011 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde kurulan Coğrafi Bilgi Sistemi Genel Müdürlüğünün kurulması ile hız kazandı. Coğrafi Bilgi Sistemi Genel Müdürlüğü, Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin kurulması için gerekli veri standardizasyonu ve teknik altyapının tesis edilmesi çalışmalarını Avrupa Coğrafi Veri Altyapısı Direktifine uygun olarak sürdürmekte.


Bunun yanında coğrafi veri üretim süreçlerinin kurumlar arası uyumla ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için 20.03.2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması ve Yönetilmesi Hakkında Yönetmelik" ile gerekli mevzuat altyapısını hazırladı.


Çıkarılan yönetmelik hakkında bilgi veren Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce: “Yönetmelik coğrafi verilere, veri setlerine ve...