07 / 07 / 2024

Ulusal Enerjetik Malzemeler Sentez ve Karakterizasyon Laboratuvarı nerede

Ulusal Enerjetik Malzemeler Sentez ve Karakterizasyon Laboratuvarı nerede

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TÜBİTAK tarafından yapılacak laboratuvarın Kocaeli'nin Gebze ilçesinde gerçekleştirilen temel atma törenine katıldı.

Çengelköy Kuleli Askeri Lisesi ulusal müze olacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş,İstanbul Çengelköy’deki Kuleli Askeri Lisesi’nin ulusal müze olacağını açıkladı. Kurtulmuş, "Kuleli Askeri Lisesi bir ulusal müze olarak Türkiye’nin medarı iftiharı olacaktır” dedi.

5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi 22 Şubat'ta!

5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nin tarihi belli oldu. Kongre, 22 Şubat 2018’de Swiss Hotel İstanbul’da düzenlenecek.

İşte Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması'nın sonuçları!

7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu. 123 projenin değerlendirildiği yarışmada 35 eser ödül aldı.

9. Ulusal Çatı ve Cephe Konferansı 12-13 Nisan'da!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) tarafından 2002 yılından bu yana düzenlenen ve 9'ncusu gerçekleştirilecek olan Ulusal Çatı ve Cephe Konferansı için geri sayım başladı. 

Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Yarışması ödül töreni 19 Ekim'de!

Emlak Konut GYO tarafından mahalle teması ile düzenlenen 7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması ödül töreni 19 Ekim'de yapılacak...

7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Yarışması sonuçlandı!

TOKİ ve iştirak şirketi Emlak Konut GYO tarafından düzenlenen 7 İklim 7 Bölge Mahalle Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması sonuçlandı.

11. Ulusal Aydınlatma Kongresi’nin bu yılki teması: Akıllı Teknolojiler!

11. Ulusal Aydınlatma Kongresi, 21-22 Eylül 2017 tarihlerinde Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek. Kongrenin bu yılki ana teması “Aydınlatmada Akıllı Teknolojiler”...

9. Ulusal Çatı ve Cephe Konferansı için geri sayım başladı!

ÇATIDER tarafından 2002 yılından bu yana 8 kez düzenlenen ve kapsamlı içeriği ile ‘referans’ olarak kabul edilen Ulusal Çatı ve Cephe Sempozyumu, artık çok daha güçlü bir yapıyla ‘konferansa’ dönüşüyor.

13. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nın finalistleri belli oldu!

MOSDER tarafından bu yıl 13. kez düzenlenen Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nda 249 projeden 17’si finale kalmaya hak kazanırken, 52 projeyle en çok başvurunun geldiği Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, 10 bin TL’lik üniversite ödülünün sahibi oldu.

Heafey Group 2. Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’nın ana sponsoru!

Dünyaca ünlü gayrımenkul şirketi Heafey Group Türkiye’nin tek ulusal kadın yelken kupasının ana sponsorluğunu üstlendi. 2. Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’nın Büyük Ödülü Miami’de 4 günlük tatil olacak.

Heafey Group ulusal kadın yelken kupasının ana sponsorluğunu üstlendi!

Yelken tutkusuyla yarış heyecanını birleştiren “2. Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası”nın ana sponsorluğunu dünyaca ünlü gayrimenkul şirketi Heafey Group üstlendi.

Karabağlar Ulusal Kent Meydanı Tasarım Yarışması'na yoğun ilgi!

İzmir Karabağlar Belediyesi tarafından başlatılan Ulusal Kent Meydanı Kentsel Tasarım Proje Yarışması'na yoğun ilgi geldi. Yarışmanın birincisine 75 bin TL ödül verilecek.

Ulusal Ulaştırma Ana Planı 2018'de hazır!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 2035 vizyonu için Ulusal Ulaştırma Ana Planı hazırlanıyor. Plan, 2018 yılından itibaren uygulamaya geçirilecek.

Ulusal Enerjetik Malzemeler Sentez ve Karakterizasyon Laboratuvarı nerede Haberi

Ulusal Enerjetik Malzemeler Sentez ve Karakterizasyon Laboratuvarı nerede

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nca (TÜBİTAK) tarafından yapılacak Ulusal Enerjetik Malzemeler Sentez ve Karakterizasyon Laboratuvarı'na ilişkin, "Laboratuvarı, inşallah ülkemize kazandırdığımız zaman, özellikle bu patlayıcı maddeler üzerinde Türkiye dünyanın sayılı ülkelerinden biri olacak, dünyanın ilk 5-6 ülkesinden biri konumuna geleceğiz" dedi.


Fikri Işık ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TÜBİTAK tarafından yapılacak laboratuvarın Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki temel atma törenine katıldı.


Bakan Işık, burada yaptığı konuşmada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. 


Çok önemli ve güzel çalışmalar yaptıklarını ama gelinen noktada farklılaşmaya gitmek ve vites büyültmek zorunda olduklarını vurgulayan Işık, Türkiye'nin çok önemli mesafeler katettiğini dile getirdi.


Işık, temelini atacakları tesisin Türkiye'nin hangi noktaya geldiğini gösteren güzel bir örnek olduğuna işaret ederek, "Normalde temel atma törenlerine çok fazla...