29 / 04 / 2024

5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi 22 Şubat'ta!

5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi 22 Şubat'ta!

5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nin tarihi belli oldu. Kongre, 22 Şubat 2018’de Swiss Hotel İstanbul’da düzenlenecek.



Kentsel dönüşüm sürecini daha iyi bir şekilde anlatmak amacıyla yola çıkan 5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi, 22 Şubat 2018 tarihinde Swiss Hotel Istanbul’da düzenlenecek. Kongrede ilk kez ‘Kentsel Stratejiyi Geliştirme ve Akıllı Şehirler Yaratma’ kategorisinde teşvik ve başarı ödülleri verilecek.

 

Kongreyi düzenleyen Management Plus Genel Müdürü Haldun Ersen, kentsel dönüşüm ve kongre ilgili olarak; “2012 yılında çıkan 6306 sayılı kanun çerçevesinde ele alınan kentsel dönüşüm ülke çıkarları ve menfaatleri çerçevesinde düşünülmesi gereken ve herkesin sahiplenmesi gereken ulusal bir projedir. İnsan unsurunun ön planda olması gereken kentsel dönüşüm süreci, ekonomik anlamda da ülkemizin gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır.

 

2012 yılından 2017 yılının sonuna kadar toplam riskli binaların yüzde 9’unun dönüştürüldüğünü düşünürsek kentsel dönüşüm süreci gelecek 20 yıl içerisinde ülkemizin insani ve ekonomik gelişiminin en önemli lokomotifi olacaktır. Buradan yola çıkarak düzenlemeye başladığımız ve ülkemizde kentsel dönüşüm alanında düzenlenen önemli etkinliklerden biri haline gelen ‘5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nde bu yıl kentsel stratejiye dayalı akıllı şehirleri ve binaları ele alacağız. Ayrıca; bu yıl ilk kez düzenlenecek olan ödül töreninde 5 dalda başarılı kentsel stratejiyi geliştirme ve akıllı şehir çalışmalarını ödüllendireceğiz” dedi.

 

5 ana oturumdan oluşan kongrenin oturum başlıkları şu şekilde;

 

1.    Sektörel STK’lar Açısından Kentsel Dönüşümün Geleceği 
2.    Kentsel Stratejinin ve Entegrasyonun Kentsel Dönüşüm Süreci İçin Önemi
3.    Kentsel Dönüşümün Gayrimenkul Sektörü Açısından Geleceği
4.    Kentsel Dönüşüm Sürecinin Bileşenleri ve Yaklaşımlar
5.    Kentsel Dönüşümün Sosyal ve Çevresel Sürdürülebilirlik Boyutu

 


Geri Dön