02 / 05 / 2024

Uluslararası inşaat sektörü

Uluslararası inşaat sektörü

Rönesans İnşaat, Engineering News Record’un (ENR) “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhitleri” 2019 listesinde 33’üncü sıraya yerleşti.

Dünyanın en büyük inşaat firmaları açıklandı!

Türkiye, küresel pazarda süren durgunluğa ve artan risklere karşı “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde, 44 firma ile yer aldı. Türkiye, bu sayı ile Çin’in ardından ikinci oldu.

Türkiye uluslararası inşaat sektöründe marka oldu!

Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği 2018 yılı Sonbahar Konferansı ve Genel Kurulu, Türkiye’de gerçekleşti. Müteahhitler Çeşme’de ‘finansmanı’ konuştu..

Türkiye Engineering News Record listesinde 2. sırada!

‘Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi’ listesinde Türkiye, 43 firma ile birinci sıradaki Çin’in ardından dünyada ikinciliğini korudu.

Türk inşaat sektörü uluslararası pazarda marka haline geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türk inşaat sektörünün uluslararası pazarda marka haline geldiğinin altını çizdi. Yenigün, yurt dışında yıllık 20 milyar dolar, orta vadede ise 50 milyar doların üzerinde proje üstlenme hedefini koruduklarını söyledi.

Tolgahan Sayışman inşaat sektörüne giriyor!

Oyuncu Tolgahan Sayışman, ticarette boy göstermeye hazırlanıyor. Büyük yatırımlara imza atacak Sayışman, inşaat sektöründe uluslararası marka olacak.

Murat Kurum: Pandemi sonrası inşaat sektörü için yeni bir bahar olacak!

Gayrimenkul sektörünün temsilcileriyle bir araya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada,''İnşallah pandemi sonrası inşaat sektörü için yeni bir bahar olacak, firmalarımızın ulusal ve uluslararası alanda hızlı yükselişi devam edecek'' ifadelerini kullandı.

Moody's: Kovid-19 salgını küresel inşaat sektörünün görünümünü bozabilir!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, koronavirüs (Kovid-19) salgınının küresel inşaat sektörünün görünümünde bozulmaya sebep olmasının beklendiğini açıkladı...

Aygen Erkal: İnşaat sektörü en fazla ihracat gerçekleştiren 3'ncü sektör!

Uluslararası Standardizasyon Zirvesi'nde konuşan Türkiye İnşaat Malzemeleri Sanayiciler Derneği (İMSAD) Genel Sekreteri Aygen Erkal, TÜİK'in inşaat sektörüyle ilgili raporu için, "İnşaat malzemeleri sektörü, otomotiv ve hazır giyimden sonra en fazla ihracat gerçekleştiren 3. sektör." dedi..

Küresel inşaat sektörü teknolojiye sarılıyor!

Uluslararası vergi, deneti ve danışmanlık firması KPMG'nin yaptığı Küresel İnşaat 2019 araştırması, dijital dönüşümün olumsuz etkilerini hisseden inşaat sektörünün değişen ihtiyaçlarını karşılama kapasitesine sahip çok az firma bulunduğunu ortaya koydu.

Michael Doring'in Türk inşaat sektörüyle ilgili öngörüleri! 

Türkiye'de 20 yıldır aktif olan ABD merkezli uluslararası inşaat / proje yönetimi şirketi Turner International’ın Operasyon Genel Müdürü Michael Doring, gelecek hedeflerini paylaştı ve Türkiye inşaat sektörüyle ilgili öngörülerini aktardı. 

GTO'dan inşaat sektörüne dış pazarlama açılım projesi!

GTO inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaların uluslararası pazarlardaki rekabet güçlerinin attırılmasına katkı sağlamak amacıyla hazırladığı “Gaziantep İnşaat sektörünün Dış Pazarlara Açılımı” projesiyle ilgili olarak firma temsilcileri bilgilendirildi.

Romanya'da inşaat sektöründe sıçrama bekleniyor!

Uluslararası Para Fonu, Doğu ve Orta Avrupa’nın yatırım açısından cazip yerler olduğunu açıkladı. Romanya'da inşaat sektöründe sıçrama bekleniyor.

Türk inşaat sektörünün uluslararası etkinliği artıyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu, Ankara’da gazetecilerle bir araya geldi. TMB Genel Merkez binasında düzenlenen toplantıda inşaat sektörü, yurtdışı müteahhitlik hizmetleri, uluslararası pazarlardaki durum ve Türkiye ekonomisi konuşuldu.

İnşaat sektörü yeşil binalara sertifika yatırımı yapıyor!

Türk inşaat sektörü temsilcileri, çevreye duyarlı üretim için çalışmalar yürütürken yeşil binalara prestij getiren “LEED” ve “BREEAM” gibi uluslararası sertifikalara ulaşmak için önemli yatırımlar yapılıyor.

YTÜ Yapı Kulübü inşaat sektörünü bir araya getiriyor!

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Yapı Kulübü’nün düzenleyeceği Uluslararası ‘Civil İstanbul’ etkinliği, inşaat sektörünün önde gelen firmalarının üst düzey yöneticileri ile mühendis adaylarını bir araya getirecek.

İnşaat sektörü hızla büyümeye devam ediyor!

TÜRK inşaat sektörü yurtiçinin yanı sıra uluslararası arenada yaptığı yatırımlarla da hızla gelişme kaydediyor. 2002 yılından itibaren büyük bir gelişim ve büyüme süreci içine giren Türk inşaat sektörü, müteahhitlik hizmetlerinde ikinci ülke oldu...

Uluslararası inşaat sektörü Haberi

Uluslararası inşaat sektörü

Rönesans, Avrupa’nın en büyük 9’uncu müteahhitlik şirketi olarak da sıralamada yer aldı.

Türkiye’nin, yurt dışında hayata geçirdiği projelerle dünya sıralamasında yer alan en büyük şirketi olan Rönesans, bu yıl da kendi sektörünün küresel birinci liginde yükselişine devam etti. 1917'den beri yayın hayatına devam eden uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR'ın (Engineering News Record) müteahhitlik firmalarının ülkeleri dışındaki faaliyetlerinden elde ettikleri yıllık gelirleri esas alarak yayınladığı "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi" listesinde Rönesans İnşaat, 2019’da bir önceki yıla göre üç basamak yükselerek 33’üncü sıraya yerleşti. Rönesans İnşaat Avrupa’nın da en büyük 9’uncu müteahhitlik şirketi oldu.

2018 yılında toplam 5,4 milyar dolar gelir elde eden küresel ölçekte sıralamalara giren projelere imza atan ‘en’lerin şirketi Rönesans, bu sonuçla 2019 listesinde de Türk müteahhitlik şirketleri...