04 / 05 / 2024

Uluslararası İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ne zaman kurulacak

Uluslararası İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ne zaman kurulacak

İstanbul'da Türkiye Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kurulacak...

KPSS 60 puanla 25 memur alınacak! Memur olmak isteyenler bu fırsatı kaçırmayın! İşte ilanın detayları...

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, en az lise mezunu adaylar içinden 25 memur alımı yapacağını duyurdu. Peki başvurular ne zaman başlayacak? Kimler başvuru yapabilir? İşte detaylar...

Üniversite'ye personel alımları başladı! İşte kamuya lise, önlisans, lisans mezunları için aranan şartlar

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden paylaşılan ilanda üniversite bünyesinde istihdam edilmek üzere 11 sözleşmeli personel alacağı bildirildi. İlanda son başvuru tarihinin 20 Nisan 2022 olduğu belirtildi. İşte işe alımda aranan şartlar...

16 ülkeden 220 bilim insanı deprem için buluştu!

Ulusal ve uluslararası alanda deprem mühendisliği ve sismoloji alanlarında çalışan 16 ülkeden 220 bilim insanı, Uluslararası Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı için Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde bir araya geldi. 

Uluslararası İslami Mimari Mirası Konferansı başladı!

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi ortaklığında düzenlenen 2. Uluslararası İslami Mimari Mirası Konferansı başladı. Konferansta sürdürülebilir kentsel gelişim konusunda farklı yaklaşımlar ele alınacak.

Putin’in kayınpederi Marat Kabaeva Alanya’dan ev aldı!

kayınpederi olan Özbek asıllı Uluslararası İslam Birliği Teşkilatı Başkanı Marat Kabaeva'nın Mahmutlar Mahallesi'nde bir de ev satın aldığı öğrenildi.

ASSAM'dan Eminevim'e ödül!

ASSAM Uluslararası İslam Birliği Kongresi, 1-2 Kasım tarihlerinde Eminevim'in de iş birliğinde gerçekleştirildi. Eminevim, programa verdiği destek nedeniyle ödül aldı. 

Studio Vertebra’dan Diyarbakır'a Keşif Merkezi ve İslam Bilim Müzesi!

Diyarbakır Keşif Merkezi ve İslam Bilim Müzesi, eğitim birimlerine yakın konumuyla şehrin ilgi merkezi olmasına olanak tanıyor. 

ASSAM'dan Eminevim'e ödül!

ASSAM Uluslararası İslam Birliği Kongresi'nin birincisi gerçekleştirildi. Kongrede, Eminevim, programa verdiği destek nedeniyle ödüle layık bulundu.

Türkiye'de Uluslararası İslam Üniversitesi kuruluyor!

Türkiye, İslam aleminin ilim merkezi olacak. İstanbul'da kurulacak ve Arapça-Türkçe-İngilizce eğitim verecek olan Uluslararası İslam Üniversitesi Müslüman dünyasının sorunlarına çözüm bulmak için çalışmalar yapacak.

Sabahattin Zaim Üniversitesi İSEFAM açıldı!

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) tarafından hayata geçirilen Uluslararası İslam Ekonomi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi (İSEFAM) açıldı.

Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı yarın başlıyor!

“Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı” yarın başlıyor. 57 İslam ülkesi ile Türkiye arasında iş güvenliği hattı kurulacak.

Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi bugün başlıyor!

Eskişehir'de yerli ve yabancı 100'ü aşkın bilim insanının katılımıyla "Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi" bugün başlayacak. Kongre, Kent Araştırmaları Dergisi ve Kent Araştırmaları Enstitüsünce Anadolu Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilecek.

Uluslararası Safranbolu İklim Değişikliği Konferansı yarın başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda EİT Sekretaryası ile EİT Çevre Bilim ve Teknoloji Enstitüsü ile işbirliği içinde Uluslararası Safranbolu İklim Değişikliği Konferansı düzenlenecek.

Uluslararası İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ne zaman kurulacak Haberi

Uluslararası İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ne zaman kurulacak



Yüksek Öğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarası, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Tasarıya göre, İstanbul'da Türkiye Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi adıyla bir üniversite kurulacak. Üniversite, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İslami İlimler,Tıp,  Mühendislik ve Mimarlık, Bilgisayar ve Bilişim fakülteleri ile Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri enstitülerinden oluşacak.


Rektör beş yıllığına, Yükseköğretim Kurulu'nun önereceği profesör akademik unvanına sahip 3 aday arasından Cumhurbaşkanı tarafından atanacak.


Üniversite yönetimine üniversitenin faaliyet alanları ile stratejik planına ilişkin görüş vermek üzere, Üniversite Danışma Kurulu oluşturulacak.


Üniversite Danışma Kurulu'nda, Milli Eğitim ve Dışişleri bakanlıkları, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Avrupa Birliği Eğitim...