05 / 05 / 2024

Uluslararası seyahat gerçekleştiren turist sayısı

Uluslararası seyahat gerçekleştiren turist sayısı

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütüne göre, 2014 yılı ocak - haziran döneminde uluslararası seyahat gerçekleştiren turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,6 arttı.

TİM açıkladı! Kasım'da otomotiv endüstrisi en fazla ihracat gerçekleştiren sektör oldu

Otomotiv endüstrisi, geçen ay en fazla ihracat yapan sektör olarak gerçekleşti. Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan veriler ve haberin ayrıntıları...

Brent petrolün varil fiyatı 80,93 dolar olarak gerçekleşti

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 80,93 dolardan işlemi gerçekleşti. Cuma günü 82,06 dolara kadar artan Brent petrolün varil rakamı, günü 81,43 dolar seviyesinde gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları...

Konya'da iklim dostu sanayi dönüşümü gerçekleşiyor!

Konya'da inşa edilen sanayi sitesinde inceleme gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, iklim dostu sanayi siteleri hakkında açıklamada bulundu. 

Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi gerçekleştirildi!

İnşaat malzemeleri sanayisinin uluslararası oyuncuları, Türkiye İMSAD tarafından 9’uncusu gerçekleştirilen ‘Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi’nde bir araya geldi.

Aygen Erkal: İnşaat sektörü en fazla ihracat gerçekleştiren 3'ncü sektör!

Uluslararası Standardizasyon Zirvesi'nde konuşan Türkiye İnşaat Malzemeleri Sanayiciler Derneği (İMSAD) Genel Sekreteri Aygen Erkal, TÜİK'in inşaat sektörüyle ilgili raporu için, "İnşaat malzemeleri sektörü, otomotiv ve hazır giyimden sonra en fazla ihracat gerçekleştiren 3. sektör." dedi..

7. Proje Yönetim Zirvesi gerçekleştirildi!

Uluslararası Proje Yönetim Enstitüsü (UPYE) ile Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü her yıl ortaklaşa “Proje Yönetim Zirvesi” 21 Nisan'da gerçekleştirildi.

TeamERA bu yıl 3 büyük ilde gerçekleşiyor!

ABD merkezli uluslararası gayrimenkul danışmanlık şirketi olarak faaliyetlerini sürdüren ERA Gayrimenkul, yılsonu değerlendirme ve 2018 motivasyonu niteliğinde olan eğitim seminerlerini 3 büyük şehirde gerçekleştirecek. 

The Big 5 Show Uluslararası Yapı ve Yapı Malzemeleri Fuarı gerçekleşti!

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği tarafından The Big 5 Show Uluslararası Yapı ve Yapı Malzemeleri Fuarı Suudi Arabistan'da gerçekleşti. Fuar, ziyaretçi akınına uğradı.

TOKİ, Merkez Bankası Hizmet Binası ihalesini 28 Şubat'ta gerçekleştirecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından ihalesi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Finans Merkezi içinde yer alan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Hizmet Binası için ihale tarihi belirlendi.

5.Uluslararası İskele Kalıp İnşaat Teknolojileri Fuarı gerçekleşti!

İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen 5.Uluslararası İskele Kalıp İnşaat Teknolojileri Fuarı'na Kırşehirli müteahitler katıldı.

Ağaoğlu Maslak 1453'de 441,5 milyon TL'lik satış gerçekleşti!

Yılın ilk 10 ayında 5,07 milyar TL'lik satış gerçekleştiren Emlak Konut GYO'nun ekim ayı satış şampiyonu, 441,5 milyon TL'lik satışla Ağaoğlu Maslak 1453 oldu.

Türkiye, PPP yatırımlarının yüzde 40'ını gerçekleştirdi!

DEİK Uluslararası Teknik Müşavirlik İş Konseyi Başkanı İnözü, 'Türkiye, 44,7 milyar dolar değerindeki 7 proje ile dünya genelindeki PPP yatırımlarının yüzde 40'ını tek başına gerçekleştirdi' dedi.

Uluslararası sermayeli 9 inşaat şirketi yabancı ortak iştiraki gerçekleşti!

Kayıtlı sermayesi 500 bin doların üzerinde olan 71 uluslararası sermayeli şirket, şube kuruluşuyla yabancı ortak iştiraki gerçekleşti. Bu şirketlerin 9'u gayrimenkul kiralama ve inşaat iş faaliyetleri sektöründe bulunuyor.

Uluslararası seyahat gerçekleştiren turist sayısı Haberi

Uluslararası seyahat gerçekleştiren turist sayısı

UNWTO, yılın ilk yarısında uluslararası seyahat gerçekleştiren turist sayısını 517 milyon olarak açıkladı. 


 Dünya Turizm Örgütüne göre, 2014 yılı ocak-haziran döneminde uluslararası seyahat gerçekleştiren turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,6 arttı. 


Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) tarafından yayımlanan Turizm Barometresi'ne göre, 2014 un ilk yarısında uluslararası turizm hareketi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,6 ile 22 milyon artarak 517 milyona ulaştı. 


En güçlü büyümeyi yüzde 8 ile Güney Asya ve Kuzey Avrupa gösterirken, bu bölgeleri yüzde 7 ile Kuzeydoğu Asya ve Güney Akdeniz, yüzde 6 ile Amerika, yüzde 5 ile Asya-Pasifık ve Avrupa bölgeleri takip etti. Ebola virüs salgını nedeniyle Afrika'daki büyüme yüzde 3 düzeyinde kaldı. 


Bizim...