29 / 04 / 2024

Brent petrolün varil fiyatı 80,93 dolar olarak gerçekleşti

Brent petrolün varil fiyatı 80,93 dolar olarak gerçekleşti

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 80,93 dolardan işlemi gerçekleşti. Cuma günü 82,06 dolara kadar artan Brent petrolün varil rakamı, günü 81,43 dolar seviyesinde gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları...



Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.40 itibarı ile kapanışa oranla yüzde 0,61 azalışla 80,93 dolar olarak kaydedildi. Aynı dakikalarda ise Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 76,63 dolardan alıcı bulduğu belirtildi. Buna göre, fiyatlardaki azalma, dünyanın en büyük petrol tüketicileri ABD ve Çin'deki olumsuz talep görünümü etkili oldu. Öte yandan, merkez bankalarının para politikalarına ilişkin belirsizlikler devam ederken, gözler yine dünya genelinde açıklanacak enflasyon verilerine çevrildi.

ABD'de salı günü açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek dönemede ilişkin politikaları üzerinde etkili olması bekleniyor. ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, geçen hafta yaptığı açıklamada, gerekirse para politikasını daha da sıkılaştırmakta tereddüt etmeyeceklerini kaydetmişti.

Brent petrolün varil fiyatı 80,93 dolar olarak gerçekleşti

BRENT PETROL NEDİR?

Brent Petrol; Brent Karışımı ve Londra Brent (UKOIL) gibi isimlerle bilinmektedir. Buna göre, brent petrol ve ham petrol rakamları için ölçüt olarak kaydedilen, uluslararası kabul görmüş 2 ham petrol türünden biridir. Dünyadaki ham petrol kontratlarının nerede ise 3'te 2'si Brent Petrolü baz almaktadır.

BRENT PETROL HANGİ ÜLKETE AİT? 

Bu kapsamda, WTI Orta Amerika'dan, Brent petrolü Kuzey Denizi'nden, Umman petrolü ise Orta Doğu'dan çıkarılan petrollere verilen addır.

BRENT PETROL VE HAM PETOL ARASINDSKİ FARK NEDİR?

Brent petrol, 1960 yıllarının başında Kuzey Denizi'nden çıkarılan bir ham petrol türüdür.. Hafif, tatlı bir ham petrol çeşidi olarak da kabul edilmektedir .Buna göre, Ham petrol ise, yeryüzünden çıkarılan bu benzin, jet yakıtı ve diğer petrol ürünleri gibi ürünlere de dönüştürülen doğal bir kaynak olarak belirtilir.

PETROLFİYATLARINI KİN BELİRLER?

Petrol fiyatlarının artmasında petrole olan talebin öneminin yadsınamaz olduğunu söylemekle birlikte istenilen petrol talebini karşılamak için iki önemli unsur bulunmaktadır. Birisi OPEC diğeri ise diğer ülkelerin petrol arzıdır. OPEC arzı düzenleyerek petrol fiyatlarını kontrol etmektedir.

Brent petrolün varil fiyatı 80,42 dolar olarak azaldı

Brent petrolde büyük düşüş! Benzin ve motorine indirim gelir mi? Akaryakıtta son dakika gelişmesi! 

Brent petrolde FED etkisi! Varil fiyatı 85,62 dolar oldu!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön