17 / 05 / 2024

Uluslararası Su Forumu istanbul

Uluslararası Su Forumu istanbul

Dünya çapında bilim insanları ile üst düzey yabancı devlet adamlarının katılacağı 3. İstanbul Uluslararası Su Forumu (İUSF) 27-29 Mayıs tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi'nde toplanacak...

İsrail'in Gazze'de yıktığı 13 katlı binanın sahibinden suç duyurusu! 

İsrail savaş uçaklarının Gazze'de yıktığı 13 katlı binanın sahibi Cevad Mehdi, Uluslararası Ceza Mahkemesine, İsrail hakkında suç duyurusunda bulundu.

Esas Holding'in yeni CFO'su Mustafa Tercan oldu!

Esas Holdingin yeni CFO'su Mustafa Tercan oldu. Tercan, Esas Holding'in yurt içi ve uluslararası yatırımlarının finans yönetimine liderlik edecek.

Proestate Uluslararası Gayrimenkul Yatırımı Forumu kapılarını açtı!

Turkuvaz Medya'nın THY ana sponsorluğunda gerçekleşen Proestate Uluslararası Gayrimenkul Yatırımı Forumu Moskova'da kapılarını açtı.

İstanbul Yeni Havalimanı, Dünya Havacılık Forumu'nda tanıtılacak!

İGA şirketi tarafından, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatının Brezilya'da düzenlediği Dünya Havacılık Forumu'nda, İstanbul Yeni Havalimanı da tanıtılacak.

3. Havalimanı 57 ülkeye tanıtıldı!

İGA Havalimanları İnşaatı CEO'su Yusuf Akçayoğlu, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) Almanya'daki Uluslararası Ulaştırma Forumu'nda (ITF), 57 ülkenin Ulaştırma Bakanlarına 3. Havalimanı projesini tanıttı.

Rosavtodor ve IC İçtaş İnşaat'tan otoyol projeleri anlaşması!

Uluslararası Ekonomi Forumu kapsamında IC İçtaş İnşaat ve Rusya Federal Karayolları Genel Müdürlüğü (Rosavtodor) arasında hayata geçirilecek otoyol projelerine yönelik protokol imzalandı.

İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı başladı!

23. Marble-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, Fuar İzmir’de törenle açıldı.Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, açılışta doğaltaş ocak işletme ruhsatları ile ilgili açıklama yaparak, 215 ruhsatın onaylandığını belirtti.

7. Uluslararası Enerji ve İklim Forumu gerçekleşti!

Sabancı Üniversitesi tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Enerji ve İklim Forumu'nda konuşan Güler Sabancı, iklim sorunları ile mücadelede konusunda önceliğin enerji sektörünün dönüşümü olduğunu ifade etti.

İstanbul’a uluslararası bir finans merkezi şart!

Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Dr. Önder Halisdemir finans merkezi ve faiz düşüşünü ele alan bir makale yazdı. İşte Halisdemir'in İstanbul'a uluslararası bir finans merkezinin gerekliliğine dair görüşlerini paylaştığı makalesi...

Önder Halisdemir: İFM ile İstanbul ve Türkiye aktör olur

İstanbul Dünya Turizm Forumu'nda konuşan Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Önder Halisdemir, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi ile, İstanbul ve Türkiye'yi uluslararası aktör haline getirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Soyak Avrupa Gayrimenkul Topluğu 22. Uluslararası Konferansı’na katıldı!

Soyak Holding, bu yıl İstanbul’da 24-27 Haziran arasında gerçekleşen Avrupa Gayrimenkul Topluluğu (ERES) 22.Uluslararası Konferansı’na katıldı. Soyak Holding CEO’su Dr. M. Emre Çamlıbel; akademisyenlerin ve sektör temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

İzmir'de Sürdürülebilir Su Zirvesi 8 Ekim'de!

Uluslararası Sürdürülebilir Su Yönetimi Kongresi 8 Ekim’de İzmir’de gerçekleştirilecek. Firmalar ve akademisyenler Uluslararası Sürdürülebilir Su Yönetimi Kongresi için 8 Ekim’de İzmir’e gelecek.

KKTC Su Temini Projesi yarışmaya katılacak!

“KKTC Su Temini Projesi” uluslararası alanda vitrine çıkıyor. Proje, 7. Dünya Su Forumu’nda su alanında en yenilikçi projelerin yer alacağı yarışmada Türkiye’yi temsil edecek.

Uluslararası Su Forumu istanbul Haberi

Uluslararası Su Forumu istanbul

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, üç yılda bir ve Dünya Su Forumu organizasyonlarından bir yıl önce toplanan İUSF, panel düzeninde gerçekleştirilecek ve forumun sonuçları Uluslararası Su Kaynakları Birliği tarafından çıkarılan "Water International" dergisinde yayımlanacak.


Dünya çapında bilim insanlarının katılımıyla gerçekleştirilecek forumun ana temalarını ise "Su Güvenliği" ve "Suyun Hukuki Yönleri" başlıkları oluşturuyor. Bu ana temalar altında su yönetişimi, su-gıda-ekoloji bağıntısı, iklim değişikliği ve buna bağlı afetler, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri süreci, su yönetiminde bütünleşik yaklaşımlar, su hakkı ve sınır aşan sularda işbirliği konuları tartışılacak.


-Son 3 asırda su tüketimi 35 kat arttı


Su tüketiminin son 3 asırda 35 kat büyüdüğü dünyada, bu sınırlı kaynağa talep her geçen gün daha da artıyor ve erişimi zorlaşıyor. İnsanoğlu ise suyu herhangi bir tedbire ihtiyaç duymaksızın...