03 / 05 / 2024

Uluslararası Yerel Zincirler Buluşuyor 2017 Konferansı ve Fuarı

Uluslararası Yerel Zincirler Buluşuyor 2017 Konferansı ve Fuarı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Uluslararası Yerel Zincirler Buluşuyor 2017 Konferansı ve Fuarı"nın açılışına katıldı. Açılışta konuşan Ağbal, perakendenin her zaman desteklenmesi, geliştirilmesi ve büyütülmesi gerektiğini belirtti.

Perakende sektöründe tehlike çanları! Yerel zincirler isyanda: “Böyle giderse kepenk kapatacağız”

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Ömer Düzgün, sektördeki tekelleşmeye dikkat çekerek acil önlem alınması çağrısında bulundu. Haksız rekabete karşı olduklarını söyleyen Düzgün, üç kuşaktır bu işi yapan yerel zincirlerin böyle giderse kepenk kapatmak zorunda kalacağını kaydetti.

Vakıf GYO'nun kredi derecelendirme notları belli oldu!

Vakıf GYO'nun Uzun Vadeli Uluslararası Yerel Para Notu BB, Uzun Vadeli Ulusal Notu AAA, Kısa Vadeli Uluslararası Yerel Para Notu ve Kısa Vadeli Uluslararası Yabancı Para B olarak belirlendi.

Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi başladı!

"Sürdürülebilir kentler ve yerel yönetimler" temasıyla Fransa'nın Strazburg kentinde düzenlenen Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi başladı. 

Naci Ağbal: Perakende sektörü desteklenmeli!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Uluslararası Yerel Zincirler Buluşuyor 2017 Konferansı ve Fuarı"nın açılışına katıldı. Açılışta konuşan Ağbal, perakendenin her zaman desteklenmesi, geliştirilmesi ve büyütülmesi gerektiğini belirtti.

Suriyelilerin yaşadığı yerel yönetimlere kredi desteği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili kuruluşu İller Bankası, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile gerçekleştirdiği görüşmeler neticesinde Suriyelilerin yoğun olarak bulunduğu yerel yönetimlere yaklaşık 375 milyon dolar kredi desteği sağladı

Yerel Zincirler Buluşuyor 2015 Fuarı açıldı!

Perakendeci, üretici ve tedarikçi olmak üzere, perakende sektörünün 1 milyonu aşkın aktörünü bir araya getiren ‘Yerel Zincirler Buluşuyor’ Konferans ve Fuarı’nın 7’incisi dün kapılarını açtı.

Mustafa Altunbilek: Yerel zincirler yüzde 13 büyüdü!

Çukurova PERDER’in iftar yemeğine katılan Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Mustafa Altunbilek, yerel zincirlerinin yüzde 13 büyüdüğünü söyledi. Altunbilek, hedeflerinin 2023’te cirosal olarak 70 milyar TL büyümek olduğunu belirtti.

TPF, Yerel Zincirler Buluşuyor 2014'e destek veren firmalarla buluştu!

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) yönetimi, 16-17 Nisan 2014 tarihlerinde, Haliç Kongre Merkezi'nde altıncısı gerçekleştirilen "Yerel Zincirler Buluşuyor 2014 Konferansı ve Fuarı"na destek veren firma temsilcileriyle bir araya geldi...

Fishman: 5 yıl içinde Walmart Türkiye pazarına girmezse şaşırırım!

Walmart analisti Fishman, 466 milyar dolar cirolu şirketin Türkiye' ye gelebileceğini söyledi. Charles Fishman, Yerel Zincirler Buluşuyor 2014 Konferansı ve Fuarı kapsamında Türkiye’ ye geldi...

Hisarcıklıoğlu: Kaya gazı rezervleri aktive edilirse cari açık sorunu çözülür!

Yerel Zincirler Buluşuyor 2014 Konferansı ve Fuarı'nda konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'deki kaya gazı rezervlerinin ortaya çıkarılmasıyla cari açık sorununun çözüleceğini ifade etti...

Gagavuz kardeşler kentsel dönüşüm için Pendik'i ziyaret etti!

MOLDOVA Cumhuriyeti Gökoğuz ( Gagavuz ) Yeri Özerk Bölgesi Belediye Başkanları, Uluslararası Yerel Yönetimler Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÜYEM) eğitim programı kapsamında Pendik Belediyesi'ni ziyaret etti.

Azerbaycanlı yerel yönetim temsilcileri Esenler'deki kentsel dönüşümü inceledi!

Uluslararası Yerel Yönetimler Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÜYEM) 2013 yılı IV. Dönem Azerbaycan Eğitim Programı kapsamında; Esenler'i ziyaret eden Azerbaycanlı yerel yönetim temsilcileri, kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi...

Azeriler Esenler'in dönüşümünü yerinde inceledi!

Uluslararası Yerel Yönetimler Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÜYEM) 2013 yılı IV. Dönem Azerbaycan Eğitim Programı kapsamında; Esenleri ziyaret eden Azerbaycanlı yerel yönetim temsilcileri, kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi....

Uluslararası Yerel Zincirler Buluşuyor 2017 Konferansı ve Fuarı Haberi

Uluslararası Yerel Zincirler Buluşuyor 2017 Konferansı ve Fuarı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, son derece önemli ve stratejik bir sektör olarak gördükleri perakendenin her zaman desteklenmesi, geliştirilmesi ve büyütülmesi gerektiğini söyledi.


Ağbal, Türkiye Perakendeciler Federasyonu'nun düzenlediği "Uluslararası Yerel Zincirler Buluşuyor 2017 Konferansı ve Fuarı"nın açılışında yaptığı konuşmada, hem bireysel yaşamı hem de sektör paradigmalarını etkileyen, ülkeleri ve küresel ekonomiyi alt üst eden bir değişim ve dönüşüm fırtınasının içinden geçildiğini ifade etti.


"Verimlilik 2" temasıyla 9'uncusu gerçekleştirilen zirvede de bu değişim ve dönüşüme işaret edildiğini aktaran Ağbal, 9 yıl önce dünyada serbest ticaret, küresel ticaret ve liberalleşmeden bahsedilirken, bugün korumacılığın konuşulduğunu dile getirdi.


Ağbal, 9 yılda liberal ticaretten korumacılığa doğru bir evrilme olduğunu belirterek, "9 yıl önce küreseleşme diyorduk, şimdi yerelleşme diyoruz. 9 yıl önce uluslar üstü yapılar diyorduk, yani ulus devletleri...