07 / 05 / 2024

Ümit Serdaroğlu biyografi

Ümit Serdaroğlu biyografi

Arkeolog, restorasyon uzmanı, mimar M. Ümit Serdaroğlu kimdir? 1932 yılı doğumlu M. Ümit Serdaroğlu yaşamı boyunca hangi eserlere imza attı? İşte mimar M. Ümit Serdaroğlu'nun biyografisi...

Orhan Ümit Gençoğlu Kimdir? Orhan Ümit Gençoğlu evli mi, bekar mı?

Orhan Ümit Gençoğlu kimdir Orhan Ümit Gençoğlu’nun mesleği nedir? Orhan Ümit Gençoğlu eğitimi nedir, hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Derya Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Derya Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Üsküdar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Halil Ümit Cemaloğlu tarafından kuruldu.

Enerji Ns Elektromekanik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Enerji Ns Elektromekanik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Şişli'de Hamdi Sarıalioğlu ve Ümit Nuhoğlu ortaklığında kuruldu.

Antaş Mimarlık Mühendislik İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Antaş Mimarlık Mühendislik İnşaat Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de Abdullah Serdaroğlu ve Numan Uzun ortaklığında kuruldu.

Yüksek Mühendis Mimar Ali Ulvi Serdaroğlu vefat etti!

İTÜ 1968 mezunu Yüksek Mühendis Mimar Ali Ulvi Serdaroğlu hayatını kaybetti. 

Ormandibi İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ormandibi İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 240 bin TL sermaye bedeli ile Cem Şevki Gürbüz, İsak İzi Mizrahi, Kemal Mustafa Serdaroğlu, Mert Çetinkaya, Murat Güneysu ve Mustafa Alp Zerenoğlu ortaklığında kuruldu.

Faik Tolga Serdaroğlu Mimarlık İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Faik Tolga Serdaroğlu Mimarlık İnşaat Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Faik Tolga Serdaroğlu tarafından kuruldu.

Wu Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Wu Mimarlık Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Güven Erman ve Sinan Serdaroğlu ortaklığında kuruldu.

Bozdağlar Otomotiv İnşaat Emlak Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Şirketi kuruldu!

Bozdağlar Otomotiv İnşaat Emlak Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Şirketi Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Ümit Bozoğlu tarafından kuruldu.

Bozoğlu Yapı İnşaat Metal Çelik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bozoğlu Yapı İnşaat Metal Çelik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy 200 bin TL sermaye bedeli ile Ümit Bozoğlu tarafından kuruldu.

Serdaroğlu Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Serdaroğlu Mimarlık Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Metin Serdaroğlu tarafından kuruldu. 

Hasanoğlu Group Turizm İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hasanoğlu Group Turizm İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün 500 bin TL sermaye bedeli ile Büyükçekmece'de Ümit  Erboğa tarafından kuruldu. 

Demircioğlu Boya İnşaat Ve İnşaat Malzemeleri İzolasyon Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Demircioğlu Boya İnşaat Ve İnşaat Malzemeleri İzolasyon Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Beyoğlu’nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Ümit Topcu tarafından kuruldu. 

Ümit Serdaroğlu biyografi Haberi

Ümit Serdaroğlu biyografi

M. Ümit Serdaroğlu kimdir?

M. Ümit Serdaroğlu (d. 1932 İstanbul – ö. 23 Eylül 2005 İstanbul) Arkeolog, restorasyon uzmanı, mimar. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da yaptıktan sonra, Ankara Atatürk Lisesi’ni bitirdi. 1932 yılında İstanbul'da doğan Prof. Dr. Ümit Serdaroğlu, Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nü bitirdi ve 1959'da Ord. Prof. Dr. Ekrem Akurgal'ın asistanı oldu. 1967'de Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi'nde başladığı mimarlık eğitimini 1974'te tamamlayan Serdaroğlu, 1978'de profesör oldu, aynı yıl Anıtlar Yüksek Kurulu'na üye seçildi. 


Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü'nde restorasyon ABD’nı kurarak pek çok Yüksek Lisans öğrencisi yetiştirdi. Maltepe Üniversitesinde Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü yanında restorasyon yüksek lisans programı açtı. 


Çalışmaları arasında Bodrum tiyatrosu kazı ve onarımı, Türkiye'de yerleşme bütününe yönelik ilk koruma planı olan 'Gesi projesi',...