21 / 05 / 2024

ümraniye bina denetimi

ümraniye bina denetimi

Ümraniye Belediyesi’ne bağlı ekipler, İzmir’deki 6.6 büyüklüğündeki depremden sonra riskli bina denetimlerini artırdı. Belediye ekipleri, özellikle zemin katlarında iş yeri olan binalarda ruhsat, kolon ve kirişleri kontrol etti ve denetim yaptı.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı ilk çeyrekte yüzde 0,7 arttı! Kentsel dönüşümde ilk sırada Ümraniye var! 

TÜİK verilerine göre, yapı ruhsatı verilen bina sayısı ilk çeyrekte yüzde 0,7 arttı. İstanbul’da kentsel dönüşüm faaliyetleri hızlandırılırken, çalışmaların yoğunlaştığı bölgelerin başında Ümraniye bulunuyor. 

Meos Endüstriyel Otomasyon Mühendislik Güç Sistemleri Ve Bina Teknolojileri San.Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Meos Endüstriyel Otomasyon Mühendislik Güç Sistemleri Ve Bina Teknolojileri San.Tic.Ltd.Şti. Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Muhammet Mehdi Mengutaycı tarafından kuruldu.

Ümraniye'de 2 bina boşaltıldı!

İstanbul Avrupa Yakası Ümraniye'de bulunan 3 katlı ve 5 katlı iki bina çökme tehlikesi sebebiyle boşaltıldı.

Ümraniye yeni kaymakamlık binası için ihale yapıldı!

Ümraniye'de yeni inşa edilecek kaymakamlık binası için ihale yapıldı. Yeni bina inşaatının 600 gün içerisinde bitirilmesi hedefleniyor. 

Ümraniye'de çevreyi tehdit eden metruk bina yıkıldı!

Ümraniye'de uçucu madde bağımlıları tarafından kullanılan sahipsiz bina, Ümraniye Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından yıkıldı.

Ümraniye'de bina denetimleri yoğunlaştı!

Ümraniye Belediyesi’ne bağlı ekipler, İzmir’deki 6.6 büyüklüğündeki depremden sonra riskli bina denetimlerini artırdı. Belediye ekipleri, özellikle zemin katlarında iş yeri olan binalarda ruhsat, kolon ve kirişleri kontrol etti ve denetim yaptı.

Ar Bina İnşaat Yapı Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!  

Ar Bina İnşaat Yapı Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Bedrettin Arslanboğa tarafından kuruldu.

Bina yıkım çalışmalarındaki asbest denetimi TBMM'de!

Bina yıkımı ve gemi geri dönüşümü çalışmalarındaki asbest denetimi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Güvenli bina için yapı denetimi şart!

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Başkanı Nazmi Şahin, Elazığ'da meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen depremde yapı denetimi yapılan hiçbir binanın yıkılmadığını belirtti...

20 yılda 730 bin bina denetlendi!

17 Ağustos 1999’da 17 bini aşkın vatandaşın hayatını kaybettiği Marmara depreminin 20’nci yılında acılar unutulmadı. 17 Ağustos depremi sonrasında bugüne kadar 730 bin bina denetlendi, inşaatı süren 393 bin binanın denetimi sürüyor.

Elit Bina ve Site Yöneticiliği Reklam ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elit Bina ve Site Yöneticiliği Reklam ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut Özkolukısa ve Orkun Çekin ortaklığında kuruldu.

Ümraniye'de 85 bin bina yıkılıp yeniden yapıldı!

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye'deki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. İşte Can'ın o açıklamaları...

Ümraniye'de 2B tapulamada ilk ruhsatlı bina temeli atıldı!

Ümraniye Belediyesi tarafından 2B tapulama çalışmalarından sonraki ilk ruhsatlı ek binanın temeli atıldı.

ümraniye bina denetimi Haberi

ümraniye bina denetimi

İzmir’de meydana gelen depremde yıkılan bazı binalarda kolon ve kirişlerin kesildiği belirlenmişti. Ümraniye’de binalara yönelik risk denetimlerine rutin olarak devam eden Ümraniye Belediyesi’ne bağlı ekipler, bu denetimlerini İzmir depreminin ardından daha da arıtrdı.

Ümraniye Belediyesi'nin sitesinde yer alan habere göre; özellikle zemin ve bodrum katlarında i yeri olan binalar, Ümraniye Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından denetlendi. Bu tür i şyerlerini tek tek denetleyen ekipler, binaların ruhsatlarına göre kolon ve kirişlerinde herhangi bir müdahale olup olmadığını inceledi. 

Ümraniye Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü personeli Halil Songül, “Zemin katta ya da bodrum kattaki tek parça olarak kullanılan dükkanların, binanın ana taşıyıcı unsurlarının, kolon ve kirişlerinin tadilat çalışması esnasında herhangi bir zarar görüp görmediği ile alakalı kontroller yapıyoruz. Bu kontrolleri...