29 / 04 / 2024

Ümraniye'de 2 bina boşaltıldı!

Ümraniye'de 2 bina boşaltıldı!

İstanbul Avrupa Yakası Ümraniye'de bulunan 3 katlı ve 5 katlı iki bina çökme tehlikesi sebebiyle boşaltıldı.



İstanbul Avrupa Yakası Ümraniye'de yer alan 2 bina çökme tehlikesi sebebiyle boşaltıldı. Hürriyet'te yer alan habere göre, İstabul Ümraniye'de yer alan Seyrantepe Caddesi'ndeki bir garajda çökme yaşandı.

Ümraniye de 2 bina boşaltıldı!

Yapılan ihbarlarla bölgeye  itfaiye, polis, belediye ekipleri ve arama kurtarma ekipleri geldi. Yine aynı bölgeye gelen mühendisler zemin üzerinde bazı incelemeler yaptı. Mühendisler tarafından gerçekleştirilen incelemelerden sonra çöken garajın etrafında yer alan 3 katlı ve 5 katlı iki bina tahliye edildi. Belediye ekipleri çöken yere beton doldurdu.

Ümraniye de 2 bina boşaltıldı!

Bölgedeki iş yeri sahiplerinden Murat Yücetürk konuyla ilgili olarak,  "Kuyudan aşağıya muhtemelen su akıntısı oldu. Bu nedenle huni oluştu ve göçme meydana geldi. Mühendisler büyük bir göçük olmadığını ve çevreye bir zararı bulunmadığını söyledi. Tedbir amaçlı binamızı boşalttık ve tüm personelimizi tahliye ettik. Bugün sanırım daha çalışmayacağız. Beton atma işlemi 3-4 saat sürecektir. Daha sonra zemin etüdünün yapılmasının ardından durumu değerlendirecekler" dedi.

 

Gebze'de inşaat alanında toprak kaydı, 5 katlı bina boşaltıldı!


Geri Dön