10 / 05 / 2024

Ümraniye Müftülüğü yeni hizmet binası açılış

Ümraniye Müftülüğü yeni hizmet binası açılış

Ümraniye Müftülüğü yeni hizmet binası ve Kuran Kursu açılışı yapıldı. Açılışta Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez konuşma yaptı. Görmez, şehirleri şehir yapanın beton binalar olmadığını ifade etti...

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Son zamanlarda ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı. Kira sözleşmeleri de anlaşmazlıkların yaşandığı durumlardan oluyor. Peki her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Titaş İnşaat Turizm Tarım Sağlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Titaş İnşaat Turizm Tarım Sağlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile İhsan Taşçı tarafından kuruldu.

Kentsel dönüşüm nedir, kentsel dönüşüm nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm, bir bölgenin riskli yapıların yerine yeni ve dayanıklı yapıların inşa edilmesine denir. Bu ifade, belirli bir süreçten oluşur ve süreçte bazı kurallara uyulması gerekir. Peki kentsel dönüşüm nedir ve kentsel dönüşüm nasıl yapılır? İşte kentsel dönüşüm hakkındaki detaylar...

BİM'de taze peynir çeşitleri 19 TL, 1 kg yarım yağlı tost 135 TL ile dibi gördü! BİM 1 Ağustos yeni ay kataloğu...

BİM'in 1 Ağustos 2023 indirimli aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. Bu kapsamda taze peynir çeşitleri 19 TL ve 1 kg yarım yağlı tost 135 TL'ye satılacak. İşte diğer indirimli ürünler ve fiyat listesi...

Yaşlılar için yeni uygulamalar kapıda! Yaşlı uyumlu konutlar ve tüm yaşlıları kapsayan destekler için sinyal verildi! 

TBMM Yaşlıların Sorunlarını Araştırma Komisyonu, hazırladığı taslak raporda, yaşlıların ihtiyacı ile ilgili tespit ve öneriler paylaşıldı.Yaşlı uyumlu konutlar ve tüm yaşlıları kapsayan destekler için sinyal verildi! 

Çiftçiler dikkat! Dijital tarım, ormancılık ve hayvancılık devri başlıyor! İşte yeni düzenlemeler...

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider, "Dijital tarım, ormancılık ve hayvancılığa geçiyoruz. 1 Ekim itibarıyla Çiftçi Kayıt Sistemi'nin e-devlet üzerinden güncellenmesiyle ilgili çalışma başlattık" açıklamasında bulundu ve konuyla ilgili detayları paylaştı. İşte o detaylar...

Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupe'ye yılın tasarımı ödülü! İşte arabanın 9 Haziran fiyat listesi

BMW'nin baştan aşağıya yenilenen dört kapılı coupe modeli Yeni BMW 420i Gran Coupe, "Türkiye’de Yılın Otomobili" yarışmasında bu yıl ikinci defa verilen "Yılın Tasarımı" ödülünü kazandı. İşte BMW 420i Gran Coupe'nin özellikleri ve fiyat listesi...

Albayraklar Group İnşaat Tarım Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Albayraklar Group İnşaat Tarım Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de İbrahim Albayrak tarafından kuruldu.

Akyapı Ümraniye projesi Eylül'de satışta!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Akyapı Ümraniye projesini Eylül ayı içerisinde satışa çıkarıyor...

Batman İl Müftülüğü, İdlibliler için 20 briket ev inşa edecek!

Batman İl Müftülüğü personelleri ve Türkiye Diyanet Vakfı Batman Şubesi işbirliğiyle başlatılan kampanya ile İdlibliler için 20 briket ev inşa edecek. 

Bozkır Müftülüğü'nden İyilik Konutları Projesi'ne destek!

Bozkır Müftülüğü ve bazı sivil toplum kuruluşları, savaş mağduru Suriyeli ailelere yönelik olarak başlatılan "İyilik Konutları Projesi"ne destek vermeyi sürdürüyor.

Akseki Müftülüğü'nden İdlib için iki konut bedeli bağış!

Akseki Müftülüğü Suriye İdlib'te savaş mağdurları için başlatılan yardım kampanyası kapsamında iki konut bedeli bağışta bulundu.

Konya İl Müftülüğü'nden İdlibli ailelere konut yardımı!

Konya İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından İdlibli aileler için inşa edilen konutlar için 3 milyon 150 bin TL yardımda bulundu. 

Ümraniye Müftülüğü yeni hizmet binası açılış Haberi

Ümraniye Müftülüğü yeni hizmet binası açılış

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ayetlerde "birlik beraberliğin olmadığı, ayrılık, gayrılığın hakim olduğu, yürekler arasında nefretin yerleştiği, fitnenin dolaştığı toplumların ateş dolu çukurların kenarında yaşamaya benzetildiğini" belirterek, "Onun için ısrarla hepinize altını çizerek ifade etmek istediğim husus şudur; inadına birlik diyeceksiniz, inadına beraberlik, inadına kardeşlik, inadına kardeşlik hukuku, inadına kardeşlik ahlakı" dedi.


Görmez, Ümraniye Müftülüğü hizmet binası ve Kuran kursu açılış töreninde yaptığı konuşmada, aslında bir kamu kurumu olduğu halde müftülük binaları için yardım toplamaktan şahsen utandıklarını, zaman zaman imtina ettiklerini belirterek, ama buna rağmen milletin hiçbir zaman itiraz etmediğini, kuruluşundan bugüne kadar camileri, Kuran kurslarını yaptığı gibi bu binaları da yaptığını söyledi.


Şehirleri şehir yapanın beton binalar olmadığını ifade eden Görmez, "Şehirleri şehir yapan göklere uzattığımız apartmanlar, gökdelenler hiç değildir....