02 / 05 / 2024

Umut Evleri düzce

Umut Evleri düzce

Düzce depreminde evsiz kalan 234 kiracı için inşa edilen ‘Umut Evleri’ projesini tamamlamak için Toplu Konut İdaresi’nden (TOKİ) kredi istendi. Ancak TOKİ, başvuruyu reddedip mahkemeye başvurdu.

UNİVA Düzce’den aylık 3.800 TL taksitle ev alma imkanı!

Erkanlı Holding yatırımcıları sevindirecek proje için düğmeye bastı. Düzce'ye Univa Öğrenci Evleri projesi yapmayı hedefleyen Erkanlı Holding projenin detaylarını açıkladı.

Düzce Akçakoca'da selden etkilenen vatandaşlar için 70 konut inşa edilecek! 

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, 2019 Temmuz'da sel nedeniyle evleri hasar gören vatandaşlar için 70 konut inşa edileceğini açıkladı. 

Türkiye’deki ilk kiracı hareketi mücadelesi: Umut Evleri sakinleri konutlarına kavuşuyor!

12 Kasım 1999’daki Düzce depreminde evleri yıkılan kiracı depremzedeler, yürüyerek Ankara’ya gidip Abdi İpekçi Parkı’nda 176 gün boyunca nöbet tutarak ve davadan davaya koşarak verdikleri hukuk mücadelesinde galip geldi. 

TOKİ’den kredi isteyen Umut Evleri’ne itiraz!

Düzce depreminde evsiz kalan 234 kiracı için inşa edilen ‘Umut Evleri’ projesini tamamlamak için Toplu Konut İdaresi’nden (TOKİ) kredi istendi. Ancak TOKİ, başvuruyu reddedip mahkemeye başvurdu.

Umut Evleri Projesi'ne TOKİ kredi verecek!

Düzce depreminde evsiz kalan aileler, Umut Evleri adlı sosyal konut projesini tamamlamak için TOKİ'den kredi talebinde bulundu. TOKİ kredi talebini sorumluluklarımız arasında bulunmuyor diyerek reddetti.

Umut Evleri Birleşmiş Milletler Habitat Ödülleri'ne aday!

Düzce depreminde evsiz kalan 234 ailenin Umut Evleri konut projesi Birleşmiş Milletler Habitat Ödülleri’nin 10 finalistinden biri oldu.

Düzce Rıhtım Caddesi'nde düzenleme çalışmaları başladı!

Düzce Belediyesi yatırımlarına devam ediyor. Belediye bu kapsamda Rıhtım Caddesi TOKİ evleri mevkiinde cadde düzenleme işlemine başladı

TOKİ Düzce Camikebir Konutları'nın kurası 23 Ağustos'ta!

Düzce'de başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yeniden inşa edilen Camikebir Mahallesi TOKİ evleri için kura çekimi 23 Ağustos Salı günü yapılacak.

Düzce Camikebir Konutları'nın kura çekilişi 23 Ağustos'ta!

Düzce’de başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yeniden inşa edilen Camikebir Mahallesi TOKİ evleri için kura çekimi 23 Ağustos Salı günü yapılacak.

TOKİ Düzce Camikebir Evleri kura çekilişi ne zaman?

Kentsel dönüşüm projesi olarak yükselen projesinde dün 47 daire için kura çekilişi gerçekleşti. Peki 198 konutluk ek ihale TOKİ Düzce Camikebir Evleri kura çekilişi ne zaman?

Umut Atölyesi'nden Düzce Umut Evler projesi!

Düzce depreminde kiracı olan depremzedelerin kurduğu Evsiz Depremzedeler Dayanışma ve Konut Yapı Kooperatifi, Düzce Umut Atölyesini kurdu.

Düzce'de depremzedeler için 234 konut inşa edilecek!

Düzce depreminde kiracı olan depremzedelerin kurduğu Evsiz Depremzedeler Dayanışma ve Konut Yapı Kooperatifi, Düzce Umut Atölyesini kurdu. Atölye, ' adını verdikleri 234 konutu kapsayan yaşam alanı inşaa edecek.

Fenerbahçe Düzce'deki araziyi aldı!

"Hedef 1 Milyon Üye" projesi kapsamında, "Fenerbahçe Evleri" ve sosyal tesisler inşa edilecek alanın satış işlemi gerçekleştirildi. Düzce Valiliği'nden yapılan açıklamada, arazinin tapusunun verildiği belirtildi.

Umut Evleri düzce Haberi

Umut Evleri düzce

Birleşmiş Milletler Habitat Ödülü’ne layık görülen Umut Evleri sakinlerinin başvurduğu Bolu İdare Mahkemesi de, depremzedeleri haklı bulup, ret kararını iptal etti. Ancak depremzedelere kredi vermeye yanaşmayan TOKİ, karara yeniden itirazda bulundu.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; TOKİ’nin dilekçesinde 775 sayılı Gecekondu Kanunu’nda Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın bünyesinde, imkanlar nispetinde kredi verilmesi için kurulan fonun 2000 yılında yürürlükten kaldırıldığı kaydedildi. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’na ait yetkilerin 2007’de TOKİ’ye devredildiği hatırlatıldığı, devirden önce kaldırılan fondan kredi vermenin mümkün ve hukuka uygun olmayacağı iddia edildi. Fon kaldırılmasa bile maddede “imkanlar nispetinde” dendiği ve zorunluluk olmadığı kaydedildi. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından 1966 yılını izleyen birkaç yıl yalnızca bazı büyükşehirlerde bireysel nitelikte arsa tahsis edilenlere kredi verdiği, bu uygulamanın devam edilmediği, kooperatif üyelerine...